Makulienka
Václav Čtvrtek (p)
Makulienku deti určite poznajú z televíznych večerníčkov. V tomto leporele sa zoznámia aj s jej kamarátmi. Objaví sa tu motýľ Emanuel, motýľ Ibrahim, veverička Barka, krtko Bonifác a ďalšie postavičky. Knižka obsahuje veselé obrázky z knihy Václava Čtvrtka. Český názov: Maková panenka.
Klasické příběhy s Makovou panenkou, motýlem Emanuelem a dalšími. Jednotlivé příběhy jsou až příliš krátké a příliš jednoduché i na tříleté děti, doporučil bych snad opravdu jen pro úplně nejmenší.
Syn (5) tuhle knížku objevil mezi knížkami, které jsem měla ráda jako malá a hned ji chtěl číst. Večerníček s Makovou panenkou neviděl, i tak si ji oblíbil, četli jsme knížku už podruhé. Líbí se mu hlavně motýl Emanuel. A byl nadšený, že tam byla i jiná zvířátka. Jen mě překvapilo, že jsou pohádky docela krátké, v pohodě jsme za večer přečetli 2, zvládlo by se i víc. Obrázky jsou věrné Večerníčku.
Krásne spracovanie. Hoci odorúčanie je od 4 rokov, moja 10mesačná dcérka sa jej nevedela nabažiť.
Krásná a velmi čtivá knížka, která chytne za srdce stejně, jako stejnojmenný večerníček. Další z knížek, na kterých jsem vyrostla, a které byly doslova všudy přítomné (knížka, večerníček a navíc i CD nahrávky). Vřele všem doporučuji!!
angličtina motýli Večerníček laskavost
1981 | Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky |
2009 | Maková panenka a motýl Emanuel |
1979 | Cipísek |
2010 | Křemílek a Vochomůrka |
1984 | Jak si Slávek načaroval dubového mužíčka |
Krásné příběhy, krátké, tak akorát na přečtení před spánkem dětí.