Pět vichrů
Patricia Shaw
Mal Willoughby série
< 2. díl
Cestující na luxusní zaoceánské lodi Čínská kráska, vplouvající do jižních vod Tichého oceánu, netuší, jaká tragédie je čeká. Je mezi nimi i Mal Willoughby, který se vrací do rodné země, aby tam se svou čínskou manželkou Jun Lien začal nový život. Posádka vedená prvním důstojníkem se však u pobřeží Austrálie vzbouří a cestující využije jako rukojmí. Než tyto dramatické chvíle skončí, Malova krásná žena je mrtvá a životy těch, kteří přežili, se nenávratně změní. V následujících měsících se mezi pasažéry, kteří se snaží strašlivou zkušenost překonat, vytvoří blízké pouto. Pro Mala je však jedinou cestou, jak se oprostit od minulosti, pomsta na vrazích jeho manželky. V honbě za spravedlností se dostává do čínských hor, rozvíjejících se australských měst i na zlatá pole; přesto však není jisté, že ještě někdy bude schopen začít znovu žít...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2006 , Ikar (ČR)Originální název:
The Five Winds, 2003
Druhý díl už mě nenadchnul tak jako první, ale pořád dost na plnohodnotných 4 +
Určitě čtu dál.
Po prvním dílu (Záliv orchidejí) jsem se pustila s očekáváním do čtení pokračování příběhů ústředních postav. Bylo zde na můj vkus nejdříve příliš mnoho nových lidiček, ale po pár stránkách jsem se začetla a vžila do jejich osudů tak, že knihu po dvou dnech mám přečtenou.
Ve jménech postav románu jsem měla leckde maličko galimatyáš, ale jinak se mi kniha velmi líbila.
Jsem ráda,že jsem se s touto autorkou seznámila.Její knihy se mi líbí a určitě si přečtu ještě další.Jenom musím chvíli počkat,než se dám do další.Pokud čte někdo rád knihy o Austrálii,tak doporučuji.
2009 | Mangový vrch |
2010 | Kámen a pírko |
2002 | Záliv orchidejí |
2007 | Zátoka bouří |
2006 | Pět vichrů |
Zpočátku jsem se nemohla začíst, dokonce jsem uvažovala, že knihu odložím, ale nakonec jsem se začetla a musím kostatovat, že ta kniha je výborná. Jsem opravdu velmi, velmi spokojená a doporučuji si ji přečíst.