Rosa a Labutí princezna
Darcey Bussell
Malá baletka série
Poté co Ela zjistila, že ji kouzelné baletní střevíčky tlačí, předala je své kamarádce z baletní školy Rose. A Rosa zažívá své první dobrodružství. Když se přenese do Země kouzel, zjistí, že zlý Myší král zase způsobil někde neštěstí. Tentokrát zaklel Labutí princeznu. Podaří se Rose princezně pomoct a kletbu zrušit?
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , Mladá frontaOriginální název:
Rosa and the Secret Princess, 2009
Ale jo, tady se pořád tak nějak drží ten vysoký standard této série. S dcerou už nás sice lehce iritují ty nekonečné labutě, ale stále přetrvává spokojenost.
První knížka, u které má mladší dcera (5 let) vydržela celou dobu poslouchat a ani nedutat a to se zasněným pohledem a spokojeným úsměvem. Vřele doporučuji a kupuji rovnou celou sérii :)
Rosa poprvé zachránila Zemi kouzel. Princeznu Cressidu zajal Myší král, nechal se inspirovat baletem Labutí jezero.
Sérii o Rose a o Ele a Nele mám moc ráda, nejen proto, že taky dělám balet.
Velmi pěkná knižní série pro malé slečny, cílová skupina tak první stupeň ZŠ, nicméně i já coby maminka takové slečny jsem si knihu moc užila. Příběhy z prostředí baletní školy a z pohádkové říše, kam hlavní hrdinku vždy přenesou kouzelné baletní piškoty jsou velmi milou a povedenou ukázkou současné tvorby pro děti.
2012 | Ela a kouzelné baletní střevíčky |
2012 | Ela a ledová kletba |
1995 | Abeceda baletu |
2014 | Ela a dobrá víla |
2013 | Ela a skleněný střevíček |
Ela předá kouzelné baletní střevíčky mladší Rose, ta zažije v Zemi kouzel první dobrodružství. Myší král zaklel princeznu Cressidu v labuť. Rosa za pomoci víly Majoránky princeznu vysvobodí ze zakletí.