Malá kniha etikety – u stolu
Ladislav Špaček
Malá kniha etikety u stolu je druhým dílem série malých a praktických rádců z pera Ladislava Špačka. Tu by si měli přečíst všichni bez ohledu na věk a společenské postavení, protože právě při stolování se projeví, jak je kdo zběhlý ve společenském životě. Seznámíme se s pravidly zasedacího pořádku, se správným chováním u stolu, dozvíme se, jak správně prostřít, jak nakládat s ubrouskem, jak držet příbor, jak jíst polévku, krevety, mušle, těstoviny, co s párátkem. V závěru se dozvíme více o různých typech stolování - banketu, rautu, nebo u nás méně známý revéllion.... celý text
Přidat komentář
Ucelený přehled základních společenských pravidel při stolování, který by se měl do hlavy vtloukat (o hlavu otloukat?) každému od 5 let - kdo se pak na to má v těch školních jídelnách koukat...a o společenských akcích nemluvě...
Autorovy další knížky
2012 | Dědečku, vyprávěj - etiketa pro kluky a holčičky od tří let |
2014 | Tereza – Etiketa pro dívky |
2012 | Deset let s Václavem Havlem |
2017 | Etiketa - Moderní etiketa pro každého |
2005 | Velká kniha etikety |
Super knížečka - uvítala bych víc obrázků ;-)