Malá kniha Lykke-Dánska túžba po šťastnom živote

Malá kniha Lykke-Dánska túžba po šťastnom živote
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388256/bmid_mala-kniha-lykke-danska-tuzba-po-st-BAQ-388256.JPG 4 178 178

V knihe sa spolu s autorom pútavým spôsobom vyberieme hľadať poklad v podobe šťastného života. Ponúka autentické príbehy, dôkazy a rôzne tipy z najšťastnejších končín zeme od príkladov toho, ako tráviť voľný čas, cez vzťahy so susedmi až po varenie. Kniha predstavuje užitočného sprievodcu o tom, ako nájsť v živote o kúsok viac lykke.... celý text

dalia1769
18.04.2018 4 z 5

Je zajímavé, jak lze studovat i štěstí a faktory, které ho ovlivňují, pomocí exaktních vědeckých metod. Tento díl je pro mne trochu méně čtivý než Hygge, takový více statistický, ale za přečtení a zamyšlení určitě stojí.

Květinka008
26.03.2018 5 z 5

V první řadě - LEPŠÍ než HYGGE.
Štěstí je subjektivní... pro autora to je nejspíš okamžik, kdy seděl s přáteli po lyžovačce u krbu na chatě (omílá několikrát), pro jiného znamená sdružovat se v komunitě a pořádat pikniky se sousedy. I když jsou tu pro český životní koncept náměty úsměvné, dá se nad nimi i zamyslet (schválně, kdo ve svém paneláku/ulici ve městě zná víc než jménem sousedy; natož aby s nimi ve sklepě sdílel dílničku či knihovničku). A narozdíl od Hygge i mnoho užitečných námětů, které nezaberou moc času:
- investovat do zážitků, ne do věcí
- kupovat si zážitky pro svůj osobní růst
- více chodit
- "koupání v lese" (vstřebávání dojmů, ne jen procházka)
- spolek levné zábavy (užívat si akcí zadarmo, nízkorozpočtové aktivity)
- složka na úsměvy (denně si zapsat každou hezkou poznámku o sobě, protože je zapomínáme rychleji než kritiku)
- biblioterapie...
Jak říkám - lepší než Hygge a ještě opět s krásnou grafikou :-)

Andy6
09.03.2018 3 z 5

Takže Hygge za mnou a 2 hvězdičky. Lykke trochu lepší. Více zajímavostí, ale pokud někdo nemůže jezdit lyžovat, jezdit na kole, najít si svůj "oblíbený les", vytvořit před domem komunitní zahradu (protože vám před ním nevydrží ani dopravní značka) nebo se prostě přestěhovat do Dánska, tak to nezmění zase nic. Ale zase více informací o Dánsku, i když pár opáček z minulé knihy. Takže přidávám jednu hvězdičku.

Stoklaska
27.02.2018 3 z 5

Návod, jak být stejně šťastný jako Dánové. Kniha se příjemně čte, ale v hlavě moc dlouho nezůstane.

Bustedka
20.02.2018 4 z 5

Opět velmi krásně graficky zpracovaná kniha, což si vyslouží hvězdičku navíc. Stejně jako u Hygge opravdu oceňuji vědecký přístup, protože co si budem... kdyby mi někdo řekl, že bude zkoumat co dělá lidi šťastné, poklepu si na čelo.
Pár velmi zajímavých myšlenek jsem v knize našla, takže za mě 4*