Hygge - Prostě šťastný způsob života přehled

Hygge - Prostě šťastný způsob života https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336735/bmid_hygge-proste-stastny-zpusob-zivota-5F2-336735.png 3 788 788

Proč jsou Dánové nejšťastnějšími lidmi na světě? Odpovědí je hygge, říká Meik Wiking, ředitel Institutu pro výzkum štěstí v Kodani. Hygge je pocit, který zažíváte během bouřky, když jste v pohodlných ponožkách schoulení na pohovce, přikrytí měkkou dekou. Je to ten pocit, když u stolu osvětleném svíčkami společně se svými milovanými jíte své oblíbené jídlo a povídáte si. Je to pocit, který se vás zmocní, když se s šálkem oblíbené kávy v ruce díváte na rudé ranní světlo na jasné modré obloze. Hygge je o atmosféře a prožitku. Je to o sdílení se s lidmi, které máme rádi. Pocit domova. Pocit bezpečí. Pocit vnitřního klidu a blaženosti. Tato kniha vám nabídne rady a tipy, jak know-how nejšťastnějšího národa na světě můžete využít ve svém životě i vy. • Udělejte si pohodlí. Dejte si přestávku. • Buďte tady a teď. Vypněte telefony. • Ztlumte světlo. Zapalte svíčky. • Nalijte si víno. Pusťte si svůj oblíbený film. • Budujte vztahy. Udělejte si čas na své blízké. • Přestaňte jíst jen a pouze zdravě. Dort je zcela rozhodně hygge. • Žijte dnes tak, jako by už zítřek nikdy neměl přijít.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Little Book of Hygge , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hygge - Prostě šťastný způsob života. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (206)

Hanathor
15.04.2024 5 z 5

Četbu této knihy jsem se velice užila. V knihovně mě zaujala svojí nádhernou obálkou, tak jsem ji tam nemohla nechat. Kniha má krásný design i vevnitř. Jenom ji číst bylo pěkně hyggelig. Jenom jsem překvapená, že celá kniha nekončí slovem "svíčka" :)

(Věta z kapitoly Vánoce, konkrétně v části výzdoba: "Dále jsou na programu dne svíčky (překvapivé,že?).")

Jirinamac
28.03.2024 3 z 5

Je to čtení, které navozuje poklidnou atmosferu, ale určitě by mě podle této knížky nebavilo dlouho žít. Chybí mi tam nějaký temperament a živost lidí. Útulné prostředí se mi líbí, ale asi bych stále usínala a byla by to nuda, ale na chvilkový odpočinek dobré.


dzejn187
09.06.2023 4 z 5

Líbí se mi, jakým způsobem autor zpracoval tak specifické a konkrétní téma jako je hygge. Zároveň cením i grafické zpracování knihy, které plně koresponduje s tématem. Pokud hledáte užitečné a konkrétní tipy na to, jak udělat svůj život o trochu útulnějším, tato kniha vám zajisté poradí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2017 - Český bestseller (Zdraví & životní styl)


Kniha Hygge - Prostě šťastný způsob života v seznamech

v Právě čtených40x
v Přečtených1 175x
ve Čtenářské výzvě456x
v Doporučených37x
v Knihotéce355x
v Chystám se číst422x
v Chci si koupit140x
v dalších seznamech7x