Malé sci-fi povídky

Malé sci-fi povídky
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326145/bmid_male-sci-fi-povidky-U13-326145.jpg 1 1 1

Tato sbírka sci-fi povídek vznikala v průběhu několika let, ale přesto se všemi povídkami prolíná otázka lidského vnímání reality, vzniku a rozvoje civilizace. Děj některých povídek je zasazen do historicky známých období a to přináší otázku, zda se to opravdu mohlo stát? Jiné povídky jsou rámovány místopisem autorova rodného kraje a proto čtenáři znalého jižního Plzeňska mohou být některé názvy známé.... celý text

Přidat komentář

kuruteku
20.02.2022 1 z 5

Někdo musí být první. A někdy i to je nepříjemné. Tak jo.
---
V každé povídce, i dohromady, bylo něco zajímavého. Ale zároveň tomu moc chybělo - proškrtat, prodloužit, napsat znovu, znovu proškrtat, znovu prodloužit a znovu napsat.
Oproti různým "vzpomínkám", kde se nic zlepšit nedá, a mají jen tu výpovědní hodnotu, autor má velikou fantazii. Zároveň neví, zda chce psát sci-fi, fantasy nebo detektivku. Snad s výjimkou Cesty mezi meči jsem měl vždy chuť knihu zavřít a odložit. Mnoho tomu chybělo, děj se vlekl, ALE - ty nápady: NANO lidí (jako Kobercové od Pratchetta, ale jinak), Já Chumrachtipán mi zase připomněl Kučerova Gilgameše (ale zase jinak), prostě v těch povídkách nositelný nápad je Jenže k tomu, aby byl sdělen, nestačí knihu napsat a vydat. Škoda, že o autorovi nevím více, zda jde o prvotinu mladého autora, který se vypíše, shrnující dílo pábitele, který naživo dokáže daleko více, těžce sestavené povídky malého českého úředníčka, ... Nevím.

Autorovy knížky

2016  20%Malé sci-fi povídky