Malý NIEdnorožec
Marc-Uwe Kling
Malí a rozkošní tvrdohlavci z tejto knižky sú pripravení rozosmiať vás do popuku! V Srdiečkovom lese sa narodil malý roztomilý jednorožec. Všetci ho majú radi, kŕmia ho keksíkmi, cukrovou vatou, proste samými maškrtami. Malý jednorožec však všetko krásne a nadýchané odmieta a neustále omieľa len „NIE!“ Vyrástol z neho nie bežný jednorožec, ale NIEdnorožec. Jedného dňa sa stretne s nahluchlým ČOmývalom, so salámistom NOApsom a s drzou princeznou Ánomáliou. Vykľuje sa z nich zábavná tvrdohlavá partička, ktorá spolu prežije smiešne dobrodružstvá!... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , Albatros (SK)Originální název:
Das NEINhorn, 2019
Já dětské knihy běžně vůbec nečtu, ale po dočtení NErůžka si říkám, že bych měla začít. Kniha je krásně ilustrovaná, milá a vtipná, plná rýmů.
Taková hezká pohádka na dobrou noc. Moc se mi líbily i názvy zvířat. Jak trefné. :)
Doporučuji všemi deseti!
"Jednorožce miluju, jednorožce miluju, koně co maj jeden roh, mám ráda, miluju je moc ..."
Je úplně jedno, že kniha je pro čtenáře 6x mladší než já. Jsou tam JEDNOROŽCI! Takže mé dětské, infantilní já si ji muselo koupit.
V lese mezi liliemi žije malá rodinka, balvany tu mají z plyše, mráčky z cukru, zvířátka žijou v míru beze strachu z lovců a pušek. Jednou takhle jednorožka vyprdne mládě a ejhle ho divňouska, je zvláštní, umí jen říkat NE. Proto netrvá dlouho, než ho ostatní začnou šikanovat. Pardon, to se nestane. Jen mu začanou říkat NErůžek.
Rodiče si mnou starostí rohy, čím to asi může být? Jsou málo ňuňuňu na svého kulíška? Copak ani načechrané obláčky s obscéně nahými andílky nepomůžou? Ani víla kráva si neví rady. Teda - víla, kráva! Ach, ty čárky!
Jednoho dne se Nerůžek vztekne a opustí otravné stádo. Cestou potkává zvířátka a zjišťuje, že není ten největší potrhlík na světě a hned je mu lépe. Společně se vydají NIKAM.
Na konci knihy najdete mrkočku, kolosa, sečtěláka, knížkomila, nejeztřába, seberku, nemelblouda, bedvěda či skorla. A spoustu dalších vyšinutých zvířátek. A všechny jsou úžasňoučký a jistě heboučký. Kromé jéééžka.
Tak jo, tohle je skvělá kniha pro malé děti. Učí je, že mají říkat co si myslí, poukazuje na fakt, že i malé dítě je človíček a má právo být naštvaný, mrzutý nebo nespokojený. Takže já si jdu pustit Já, padouch a sladkou Ágnes a mé pětileté já hodnotí tuto knížečku 5/5*
Je to vtipný, částečně rýmovaný, je to hodně barevný a je tam jednorožec, takže u dcery plný počet!
A i mně se to docela líbilo.
Úplně nejvíc nás pobavily názvy zvířat na konci knihy.