Malý pražský erotikon

Malý pražský erotikon
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227249/bmid_maly-prazsky-erotikon-227249.jpg 4 5286 5286

Malý pražský erotikon je druhým románem režiséra a autora úspěšných divadelních komedií Patrika Hartla, jehož literární prvotina PRVOK, ŠAMPÓN, TEČKA a KAREL se těší velkému zájmu čtenářů. Tento nový román je díky autorovu nekonformnímu nadhledu a smyslu pro humor určený i těm, kteří bývají ke knížkám o lásce zpravidla nedůvěřiví. Na Babě stojí nad strání s výhledem na Prahu dvě sousedící řadovky, ve kterých bydlí rodiny, jejichž členové prožívají pod povrchem zdánlivě všedních dní nečekaně osudové milostné příběhy. Honza cítí pokušení, ale protože si nechce komplikovat život, snaží se mu odolat. Marta, přestože je vdaná, občas neodolá, a Zbyněk se ani odolávat nepokouší. Táňa miluje tajně, Petra má zábrany, Tomáš je až příliš velký romantik, Cyril trochu zvrhlík a Adéla se miluje častěji než všichni předchozí dohromady, aby se necítila sama. Malý pražský erotikon je zábavným obrazem jejich intimního života, který líčí jejich touhy, okamžiky radosti i katastrofy od předškolního věku až po věk důchodový.... celý text

Aseverova
05.11.2019 4 z 5

Kniha se mi dobře četla, super oddychovka.

sarsevcikova
03.11.2019 3 z 5

U některých částí jsem se nemohla odtrhnout. Super.

Plaknel
01.11.2019 2 z 5

Víc se mi líbila než Nejlepší víkend

vlkcz
29.10.2019 3 z 5

Vzhledem k tomu, že Hartl je všude prezentován jako humorista, tak jsem čekal zábavnou oddychovku. Zhruba po 100 sránkách, když jsem se asi dvakrát usmál, jsem si začal říkat, že něco bude asi jinak. Se mnou nebo s knihou. Když jsem tedy odložil původní očekávání, dostal jsem zajímavý příběh. Přestože ve splétání zápletek je Hartl zdatný, bohužel mi nesedl jeho poněkud pubertální styl. Viewegh je přeci jen jako spisovatel vyzrálejší. A to ho moc nemusím.

Junjun
23.10.2019 4 z 5

Jak hodnotit? Taková milá knížka o životě. Líbila se mi víc jak Prvok, Šampon, Tečka a Karel. Úplně jsem se teda smíchy za břicho nepopadala, ale prostě se mi to líbilo.

danielavachova
21.10.2019 5 z 5

Další kniha od pana Hartla,sedla mi víc než Prvok atd.,nemohla jsem ji dát z ruky,pobaví,odreaguje,za mě dobrý.

dodobobo
16.10.2019 4 z 5

První od Hartla. A bavila mě...

klara5466
12.10.2019 5 z 5

Úžasné, je to moje první pro mě tlustá a obsáhlá knížka, kterou jsem přečetla skoro jedním dechem a dodala mi motivaci číst další knížky , velmi mě to díky ní začalo bavit. Každý příběh, kapitola se mi velmi líbila. Mrzely me některé osudy, které se v knížce odehráli, ale vím že to je prostě život a stává se to. Všem bych tuhle knížku doporučila jako oddechové a velmi napínavé a zábavné čtení

mona.benny
06.10.2019 4 z 5

Dnes jsem dočetla.Jako první od pana Hartla jsem četla Nejlepší víkend a to mě nenadchlo. Za mě slabší kniha.Na doporučení jsem začala číst Malý pražský erotikon.Musim říct že kniha o dost lepší,nasmala jsme se a dej příjemný, čtivý. Takže doporučuji dál pro oddychové čtení.

ipkkk
03.10.2019 4 z 5

Takové pohodové čtení na dovolenou, docela jsem se bavila :)

katerina3368
03.10.2019 4 z 5

Krásný příběh ze života, ve kterém obzvláště platí, že v lásce a ve válce je vše dovoleno.

Babo
01.10.2019 4 z 5

Dávám 4* i když se mi kniha líbila a četla se opravdu dobře.
Na začátku knihy jsem měla pocit , jako bych se vrátila v čase do dob mého mládí .
Líbilo se mi ,že nic nebylo jisté , chování jednotlivých postav bylo víceméně uvěřitelné . Nikdo nebyl jen klaďas ani padouch.
Občas toho sexu bylo snad až příliš , většinou to nemám ráda ,ale pan Hartl to psal tak lidsky,že mně to nevadilo .
Kdo si prostě chce přečíst něco normálního , co se v jednotlivostech děje dnes a denně , ať sáhne po Malém pražském erotikonu a nebude zklamán.

Hawkix
28.09.2019 3 z 5

Překvapilo mne, jak moc sexu tam Hartl nacpal, skoro jako by to byl hlavní cíl knihy, neklesnout s průměrným počtem takových zážitků na jednu stranu. Ale snad to je cílem "erotikonů". Jen to po nějaké chvíli přestane být zábavné, jako když jíte jen čokoládu .

Je vidět, že dokáže velice dobře charakterizovat postavy a popsat jejich vnitřní svět, jejich touhy, zklamání, apod. a přišlo mi skoro škoda, že toto tvoří jen menší část knihy.

Tereziee
27.09.2019 4 z 5

Tak jsem se konečně odhodlala a přečetla svého prvního Hartla. První polovinu knihy jsem byla docela zklamaná. Nakonec to ale posledních cca 100 stran zachránilo a já přece jen dostala od knihy to, co jsem očekávala. Kniha je plná sexu, nevěry, sprosťáren ale i vtipných momentů. Nejsou zde záporné ani kladné postavy a musím říct, že jsem je vlastně měla všechny ráda :)

Dunkelhell
23.09.2019

Cože, tahle blbost má 84 % a 843 komentářů? To je dost ubohý na serveru o literatuře.

pavel9989
22.09.2019 4 z 5

Lehké, humorné, relaxační čtení.

Lavender756
22.09.2019 3 z 5

Ach jo..to je tak, když čtete knihu, která je zpočátku celkem slibná a velmi čtivá, ale jak to začíná,tak to také končí.... Procetla jsem se přes polovinu a knihu odložila, protože mě už děsně nudila. Stále to samé,jen možná s lehkou obměnou, dokola, žádná gradace, natož rozvíjející se dějová linka.

kuwu
13.09.2019 2 z 5

Moje druhá od autora a zatím vede stále Prvok, šampion, tečka a Karel, která byla pro mě o mnoho více zábavná.
Na to, jak jsem všude četla, jaká je to bomba kniha, u které se budete smát od začátku až do konce, tak u mě bohužel.
A že má v názvu erotikon, tak se tam objeví pouze pár řádků s erotikou.
Na více jak 3* to u mě není, čekala jsem o malinko více.

Toledo
12.09.2019 5 z 5

Za me nejlepsi kniha od Hartla. Je to mozna tim, ze jsem ji cetla jako prvni. Vsechny dalsi knihy mi prisly na jedno "brdo" a tak nejak jsem se nudila.

savediver
11.09.2019 5 z 5

Moc se mi líbilo. Ostatně jako zatím přečtené Hartlovky.