Malý pražský erotikon

Malý pražský erotikon
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227249/bmid_maly-prazsky-erotikon-227249.jpg 4 5284 5284

Malý pražský erotikon je druhým románem režiséra a autora úspěšných divadelních komedií Patrika Hartla, jehož literární prvotina PRVOK, ŠAMPÓN, TEČKA a KAREL se těší velkému zájmu čtenářů. Tento nový román je díky autorovu nekonformnímu nadhledu a smyslu pro humor určený i těm, kteří bývají ke knížkám o lásce zpravidla nedůvěřiví. Na Babě stojí nad strání s výhledem na Prahu dvě sousedící řadovky, ve kterých bydlí rodiny, jejichž členové prožívají pod povrchem zdánlivě všedních dní nečekaně osudové milostné příběhy. Honza cítí pokušení, ale protože si nechce komplikovat život, snaží se mu odolat. Marta, přestože je vdaná, občas neodolá, a Zbyněk se ani odolávat nepokouší. Táňa miluje tajně, Petra má zábrany, Tomáš je až příliš velký romantik, Cyril trochu zvrhlík a Adéla se miluje častěji než všichni předchozí dohromady, aby se necítila sama. Malý pražský erotikon je zábavným obrazem jejich intimního života, který líčí jejich touhy, okamžiky radosti i katastrofy od předškolního věku až po věk důchodový.... celý text

Katys96
16.06.2019

První knížka od Patrika Hartla. A rozhodně ne poslední.
Mám takové knížky ráda. V poslední době se roztrhl pytel s thrillery, hororovými příběhy apod. Ne že bych je neměla ráda ale psaní tohle autora je příjemná změna.
Vypráví o několika rodinách a jeho vyprávění je vtipné, upřímné, realistické prostě ze života.
Nikde nepíše: A žili spolu šťastně až do smrti ... říká to tak, jak to v životě chodí. A to se mi líbí.
Co se mi nejvíce líbilo, byla doba do které autor tento příběh zasadil. Co se týká příběhu nejvíce se mě dotknul příběh Taťány, která se zamilovala do své kamarádky, která zůstala v Paříži takže nemohly být spolu.
Oddychová kniha, která stojí za přečtení.

Peti081
13.06.2019 4 z 5

Přečetla jsem za dva dny takže super čtivá kniha,oddechovka k pobavení i zamyšlení.První moje kniha od Hartla a nebude poslední.

Balthazar
09.06.2019 4 z 5

Dost mě kniha bavila, určitě doporučuji , pohodové čtení, příjemný konec, vtipné zápletky :)

esfinge
08.06.2019 4 z 5

Příjemná oddechovka, která se mi četla úžasně rychle. Podruhé si ji sice nepřečtu, ale další Hartlovu knihu určitě ano.
Co mi na románu vadilo, tak to byla ta všudypřítomná nevěra...

martineden
07.06.2019 1 z 5

Tato kniha mě asi od Hartla bavila nejvíc, ale přesto nic moc.

Michaela91
06.06.2019 4 z 5

Mě kniha bavila, četla se rychle a jako oddechovka úplně ideální.

Zuzanka46
02.06.2019 4 z 5

Vtipná a zároveň dojemná oddechovka o ničem, která se skvěle čte. Jen škoda poslední třetiny, ta byla z mého pohledu až moc plná absurdit a nebyla tak povedená, jako zbytek knihy. To ale nic nemění na tom, že to je skvělá knížka a určitě si od Hartla ještě někdy přečtu něco dalšího.

Světluška4
30.05.2019 5 z 5

První moje kniha od Patrika Hartla, takže jsem ani neměla nějaké očekávání. Ale musím konstatovat, že je čtivá a jako oddechovaka mezi kriminálkama velmi dobrá. Určitě si přečtu i jeho další knihy.

Bauriska
27.05.2019 5 z 5

Ani jsem nečekala, jak skvělá kniha to bude. Hodně jsem se nasmála, trochu si i pobrečela. Je to příběh ze života.

Scheril89
21.05.2019 3 z 5

Hezká, vtipně napsaná oddychovka ze života.

5015
21.05.2019

Hovno nehoří

Singid
17.05.2019 5 z 5

Patrika Hartla mám velmi ráda, mám od něj přečteno vše, tato kniha je dle mého pohledu nejlepší, během půl roku jsem jí přečetla 2x a ráda se k ní budu vracet i v budoucnu.

ivka67
16.05.2019 4 z 5

Opět jsem se pobavila vtipně napsané,trošku více vulgárních slov,ale perfektně popsané osudy dvou rodin jejich osudů a životních propletenců.Za mně zase super čtivá kniha.

Ophelie
15.05.2019 4 z 5

Kniha vypraví osudy dvou rodin, které žijí v Praze, od dob komunismu až po současnost. Je to velmi čtivá kniha, děj plyne a nutí čtenáře nepřestávat ve čtení. Snad jen až na ty nevěry, kterých tam bylo podle mě až příliš...možná jsem naivní, ale doufám, že až tak divoké a smutné to snad v životě není ;)

pige
14.05.2019

Nevím, kde a kdy se zrodila obliba tohoto díla. Za mě laciné a nudné. Dočetla jsem jen s velkým sebezapřením.

mekkinka
14.05.2019 4 z 5

Kniha mě bavila. Ke konci mi to již přišlo ,,nahuštěné,, . Ale v celku jako takovém se mi kniha líbila. Prostě někdy ze života :-)

Mysias
14.05.2019 5 z 5

Luxus :-) První kniha od autora, v podstatě jsem nevěděla, co čekat a tak mě kniha strhla, že jsem nechtěla přestat číst. Byly tam okamžiky, kdy jsem se smála, bála, zamýšlela a dokonce i plakala. Dokonalá směsice průřezu životy hlavních protagonistů. Kniha mne zprvu překvapila načasováním do 70. let (mladší ročníky asi úplně některé věci nemusí chápat, protože to nezažily), ale pak se povídání tak rozjelo, že to byla prostě super jízda. Autor vystihuje pocity, životní obraty a osudy naprosto dokonale, že se tam snad každý v něčem může najít. Opravdu doporučuji. :-)

veronika8816
12.05.2019 2 z 5

Jednoduché čtení, které neurazí ani nezaujme. Moc nechápu doporučení jiných čtenářů, kteří tuto knížku považují za komedii. Je to knížka ze života a život většinou moc komediální nebývá.

petra0605
10.05.2019

Pro mě velmi jednoduchá, jazykem a vyjadřováním nezajímavá a chudá kniha. Přiznávám, že se čte dobře. Ale chybí mi tam to, že při čtení si situace, postavy a okolí dokážu představit. Tady je popis tak strohý, že to nejde. Z dokonalých a milujících se párů jsou trosky, které jsou vděčné za jakýkoliv sex. Každý řeší jen sebe. Mezi muži jsou dialogy přemrštěné použitými vulgarismy a arogancí... Postrádám i nějakou myšlenku, se kterou bych mohla po přečtení pracovat. No podruhé už ne.

ejcova
08.05.2019 5 z 5

Velmi čtivá, realistická, oddechová kniha. Někde jsem se nacházela, nad něčím jsem přemýšlela, usmívala se, i slza ukápla. Zhltla jsem ji během víkendu. Super!!!