Malý pražský erotikon

Malý pražský erotikon
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227249/bmid_maly-prazsky-erotikon-227249.jpg 4 5284 5284

Malý pražský erotikon je druhým románem režiséra a autora úspěšných divadelních komedií Patrika Hartla, jehož literární prvotina PRVOK, ŠAMPÓN, TEČKA a KAREL se těší velkému zájmu čtenářů. Tento nový román je díky autorovu nekonformnímu nadhledu a smyslu pro humor určený i těm, kteří bývají ke knížkám o lásce zpravidla nedůvěřiví. Na Babě stojí nad strání s výhledem na Prahu dvě sousedící řadovky, ve kterých bydlí rodiny, jejichž členové prožívají pod povrchem zdánlivě všedních dní nečekaně osudové milostné příběhy. Honza cítí pokušení, ale protože si nechce komplikovat život, snaží se mu odolat. Marta, přestože je vdaná, občas neodolá, a Zbyněk se ani odolávat nepokouší. Táňa miluje tajně, Petra má zábrany, Tomáš je až příliš velký romantik, Cyril trochu zvrhlík a Adéla se miluje častěji než všichni předchozí dohromady, aby se necítila sama. Malý pražský erotikon je zábavným obrazem jejich intimního života, který líčí jejich touhy, okamžiky radosti i katastrofy od předškolního věku až po věk důchodový.... celý text

Iva.Vraj
17.03.2019 5 z 5

První knížka od Hartla a už teď tuším, že jeho psaní bude srdcovka.

Luffi
16.03.2019 3 z 5

Lehké, příjemné a místy vtipné čtení. Mozek zkrátka vypne a nechá se jen unášet příběhem. Ten není nijak zvlášť zajímavý ani plný nečekaných zvratů, ale i přes to chcete vědět, kam až s tím autor míří. A tak čtete, čtete,... až přijde konec. Který je svým způsobem uspokojující, ale nejspíš už po této knize nikdy znovu nestáhnete, protože jak to začalo, tak to i skončilo. :-)

Člověk při čtení tajně doufá, že té nevěry v tom obyčejném životě až tolik není. Jenže... ono jí bude nejspíš mnohem více... Dál budu žít ve sladké nevědomosti:-)

luckomar
15.03.2019 3 z 5

Není to kniha, kterou bych přečetla víckrát, ale je to kniha, která nahradí koukání na tupé TV seriály. Pobavila, i jsem jednou brečela. Určitě zkusím ještě nějakou knihu od tohoto autora, ale doporučuji tuto četbu spise těm, co chtějí oddychové čtení.

dendishek
15.03.2019 3 z 5

O panu Hartlovi jsem se párkrát doslechla hlavně ve spojení s jeho prvotinou, tak jsem si říkala, že do jeho knih musím někdy nakouknout. Životní příběh hlavních postav byl pro mě, jakožto věčnou optimistku, radikálně depresivní a srdceryvně neúnosný. Nedokážu přijmout myšlenku, že by někde někdo prožíval jejich způsob života. Lesby Táni, která žila většinu část svého života nenaplněná láskou, mi bylo líto. Nicméně, oceňuji její kamarádský vztah s manželem. Proč mu ale o tom, jak se cítí, nikdy neřekla? Navíc je takové zvláštní, že všechny postavy byly velmi kariérně úspěšní, bohatí, pohlední.. přesto šíleně nespokojení, nedospělí. Asi jsem jeden z těch velmi průměrných českých občanů, a tohle je pro mě prostě jiná liga :-).

Deny95
15.03.2019 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Dobře se mi četla. Občas jsem se i hezky zasmála. :)

čef
12.03.2019 4 z 5

Kniha je skutečně o tom, co slibuje její atraktivní název. Jedná se opravdu jen o sex dvou manželských párů, jejich dětí a psa převtěleného na holuba. Někdy to připomíná známou scénu z nezapomenutelné komedie – to trochu znuděné: kachny, kachny,kachny jsou jakoby nahrazeny: bobr,bobr,činčila. Je zde však ještě spousta běžně užívaných peprných slůvek a přisprostlých obratů, které by v televizi vypípali a možná i zde nebo jinde na internetu vybanovali.
Jinak si naší hrdinové žijí v dobře situovaném vzduchoprázdnu - lidé, doba a události těch dlouhých let děje jakoby profrčeli bez povšimnutí kolem. Možná je to trochu škoda, ale čtenářům tohoto žánru to jistě nevadí. Napsáno je to pro ně přímo orgasticky - vesele, smutně i limonádově naleštěně!

Gabibi
12.03.2019 5 z 5

Taková malá velká bombička. A i když podobné knížky nečtu, tak nakonec pro mě i srdcovka:) Postavy a jejich životy byly v podstatě obyčejné, a přesto moc zajímavé a tak nějak blízké. Několik tragikomických situací skvěle podaných - především příběh Honzy, který si to nakonec zpackal ze všech nejvíc, mě chytnul.

hapac
11.03.2019 4 z 5

Bavilo mne to, no a koneckonců název napovídá o čem to tak asi bude a vykreslení doby minulé bylo docela pěkné a pravdivé...… Knížky od p.Hartla mne zkrátka baví i když to není žádná velká literatura, ale i takových je třeba, takže se k nim ráda, třeba za nějaký čas, vrátím.

Slůník
11.03.2019 5 z 5

Nechtělo se mi přestat číst :)

Kiwisska
06.03.2019 5 z 5

Moje první setkání s tvorbou P. Hartla. Ani nemohu říct, kterou z postav jsem si oblíbila nejvíc. Bylo to moc příjemné čtení. A dokonce i pasáž s holuby se mi líbila a dojala mě. Smála jsem se, byla jsem smutná, zamyšlená a o to u dobré knihy jde. Dávám plný počet, protože bych si knihu klidně přečetla ihned znovu.

simona5r
06.03.2019 3 z 5

Zpočátku mě kniha nudila, ale nakonec to bylo pohodičkové čtení, u kterého jsem se místy smála i nahlas.

SleepyAllDay
05.03.2019 4 z 5

Bavilo mě to :-)

Hospodyňka
05.03.2019 4 z 5

Tato kniha je jako „fazolky na kyselo“. Vždycky bude část strávníků, která je miluje a ocení tu kombinaci chutí. A druhá skupina, která třeba díky vzpomínkám na školní kuchyni, nebo z vrozené nedůvěry tento pokrm nesnáší. Já patřím k těm, kteří si do fazolek dají smetanu a místo octu pomerančovou šťávu. Byť si pochutnám, tak mi to stačí dvakrát za rok, stejně jako tento způsob psaní.

cmelda87
04.03.2019 5 z 5

Možná někomu připadne, že je tam až moc sexu a vztahových zápletek, ale takhle to přece mezi lidmi chodí všude, nebo ne.? Rozhodně tam nebylo nic neuvěřitelného a i to je na stylu psaní Patrika Hartla to dobré. Jak bylo napsáno v závěru. Tato knížka mě rozesmála i dojala. Líbila se mi :-)

knihovna1
03.03.2019

Kniha mě potěšila a překvapila. Byla to 1. přečtená kniha od p. Hartla, který se pro mě tímto stal sympatičtějším. Bravurně zde popsal život, vztahy, pocity a co se může v životě všechno možné přihodit. Doporučuji všem, kdo má rád, život, lásku a překvapení.

CelaPeta
03.03.2019 3 z 5

Spleť postav, někdy trochu chaos, ale velmi čtivé, ze života, doporučuji.

hana1070
24.02.2019 3 z 5

Kniha o tom, jak jsou v té Praze promiskuitní. Pobaví, ale v hlavě moc dlouho nezůstane....

Georgie1
21.02.2019 4 z 5

Je to několikátá kniha p. Hartla v krátké době a musím si dát chvíli pauzu, abych si zachovala radost z jeho pohledu na svět a život, z jeho příjemného slohu. V reálu mám ráda jeho výrazný smích, který se bleskově střídá s vážnou tváří a tak se i v knize střídá úsměv a pohnutí. Jen vulgarismy mi vůbec nejsou vlastní a chci věřit, že nejsou tak běžné a frekventované, jako v knize (i když v tramvaji.....).

kytarka
21.02.2019 5 z 5

Takový fajný příběh, který je tak blízký mnoha lidem, že je čtivý a prostě fajn. Má druhá kniha od pana Hartla a tohle mě prostě baví. Víc tady k tomu nejde napsat. Kdo četl ví a kdo nečetl, tak neudělá chybu, když si knihu přečte.

Kopretina_aku
20.02.2019 3 z 5

Četlo se to dobře, ale žádný literární skvost to rozhodně není. Potenciál by některé postavy měly, třeba příběh Patricie a Táni, ale celé to bylo takové bez děje na to, že kniha má přes 400 stran. Rozhodně mi kniha nepřišla ani vtipná a postelové vztahy mě přestaly bavit už po 100 stranách. Nejvíce sympatií tak u mne získali Fido a Bublina.