Malý pražský erotikon

Malý pražský erotikon
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227249/bmid_maly-prazsky-erotikon-227249.jpg 4 5273 5273

Malý pražský erotikon je druhým románem režiséra a autora úspěšných divadelních komedií Patrika Hartla, jehož literární prvotina PRVOK, ŠAMPÓN, TEČKA a KAREL se těší velkému zájmu čtenářů. Tento nový román je díky autorovu nekonformnímu nadhledu a smyslu pro humor určený i těm, kteří bývají ke knížkám o lásce zpravidla nedůvěřiví. Na Babě stojí nad strání s výhledem na Prahu dvě sousedící řadovky, ve kterých bydlí rodiny, jejichž členové prožívají pod povrchem zdánlivě všedních dní nečekaně osudové milostné příběhy. Honza cítí pokušení, ale protože si nechce komplikovat život, snaží se mu odolat. Marta, přestože je vdaná, občas neodolá, a Zbyněk se ani odolávat nepokouší. Táňa miluje tajně, Petra má zábrany, Tomáš je až příliš velký romantik, Cyril trochu zvrhlík a Adéla se miluje častěji než všichni předchozí dohromady, aby se necítila sama. Malý pražský erotikon je zábavným obrazem jejich intimního života, který líčí jejich touhy, okamžiky radosti i katastrofy od předškolního věku až po věk důchodový.... celý text

Silwinka87
18.02.2018 5 z 5

Knížka se mi líbila,příběhy že života dvou rodin,které mě rozesmály a taky rozbrečely..
Opravdu můžu doporučit..

Ilithyia
16.02.2018 5 z 5

Vtipná, čtivá, překvapivá knížka :)

e.s.e.t.
16.02.2018 5 z 5

Knížku jsem četla na dovolené, takže jsem ji věnovala v podstatě jedno krásné odpoledne na pláži. Čtivá velice, její velká chyba je to, že je krátká. Erotikon vás ani na chvíli nenudí, nemáte tendenci přeskakovat řádky. Podle svého obsahu by se spíš měla jmenovat Velký pražský erotikon - dozvíte se opravdu spoustu věcí :D. To ale rozhodně neznamená, že by kniha neoplývala skvělým příběhem. Celý děj je uvěřitelný, přirozeně plynoucí a vám na konci přijde, že si takové věci nejde snad ani vymyslet.
Moc se těším na další knihy od Patrika Hartla a doufám, že budou alespoň z části tak dobré jako Erotikon.

danae1515
16.02.2018 5 z 5

Podařená knížka, opravdu mistrně napsaná, vtahuje do děje, pěkně se čte, trefně vypovídá o době a poměrech, malinko předvídatelná, nechybí vtip, za pár drobností, které mně nesedly, nebudu strhávat.
PS: Svádí to k domněnce, že v Praze se nedělá nic jiného, než...., takové malé Melrose Place :-)

Petass
15.02.2018 5 z 5

Moje první kniha od Hartla, následně jsem přečetla i ostatní, ale tahle je pro mě top. Četla se mi lehce, nemohla jsem ji odložit. Autorovi jsem věřila všechno, "akci Z" na začátku, prostředí, postavy, děj... Měla jsem pocit, že jsem součástí příběhu, že šmíruju u stropu v obýváku :D Možná jsem ji jen četla na správném místě ve správnou dobu. Určitě se k ní někdy vrátím. Ideální pokud chcete přečíst něco jen tak pro zábavu, na dovolené... Autora mám moc ráda jako osobnost - člověka, který umí žít a nebojí se zasmát, což dnes umí málokdo.

Čaverka
15.02.2018 5 z 5

Moc se mi líbila, je napsána velice čtivě a vtipně. Patrik Hartl mi byl doporučen, že má podobný styl jako Radka Třeštíková, kterou čtu ráda. Tak jsem ho zkusila :-) Za mě pět hvězd, rozhodně stojí za přečtení.

Madi
15.02.2018 4 z 5

Toho sexu a nadávek bylo občas až přehnaně. Ale jinak zajímavá sonda do života obyčejných lidí a jejich radostí, starostí, smutku a sexu, sexu a sexu:) Knížku si ráda přečtu znovu.

VeronikaPate
14.02.2018 5 z 5

Kniha, která v jednu chvíli baví a ve druhé máte slzy v očích. Pro mě parádní odpočinkový relax :-)

Nomia
12.02.2018 4 z 5

Erotikon mě naprosto dostal - v kladném slova smyslu. Absolutně jsem to od něj nečekala a o to větší to bylo pro mě překvapení a výborný zážitek. Kniha mě bavila od začátku do konce, úsměv na rtech jsem měla hned od prvních stránek.

Přišlo mi to neuvěřitelně lidské, místy dojemné, veselé i poutavé. Ani nepočítám kolikrát jsem se u Erotikonu zasmála, jindy rozesmutněla. Přes všechny ty karamboly, milostné propletence, životní i kariérní úspěchy a krachy, přes to všechno jsem si postavy velmi oblíbila. Někomu možná přišlo, že to je jen o prcání, mně se naopak zdálo, že je to o všem možném - snaze zabavit se, být milován, najít sám sebe, zabít nudu, ukojit chtíč, cítit se opět sebejistě, jak zvládnout vést rodinu a nezbláznit se.
A hlavně vše podané s humorem!
V podstatě každý z nevěrníků měl ke svým činům nějaký důvod a bylo zajímavé sledovat, kdo se s tím jak porval.

Možná stárnu a stává se ze mě sentimentální citlivka, ale Erotikonu dávám čtyři hvězdy. Autor zvládl to nejdůležitější, dokázala jsem se do postav vcítit a pochopit jejich chování, i když bylo často špatné a nezodpovědné. Kniha, ke které usednu a neodložím ji ani na chvíli, si rozhodně takové hodnocení zaslouží. Je to výborná oddechovka, která pobaví.

"Tři zlatá pravidla: 1. Neočumuj! 2. Nekoketuj! 3. Nefantazíruj!"

iwosh
08.02.2018 4 z 5

..., pár zkušeností jsem pobral, ... :-D

Markytkaaa
07.02.2018 5 z 5

To ... byla ... pecka. Něco tak opravdově napsáno už jsem dlouho nečetla. Takové ty příběhy od vedle napsané tak mistrně a lehce ... Super!

Lenkakolar
07.02.2018 4 z 5

P. Hartl je trochu zvrácený. Musí být! P. Hartl píše příběhy, které můžou být realistické, a to mě znepokojuje. P. Hartl výborně píše zvířecím smýšlením, asi taky prošel reinkarnací. P. Hartl píše jednoduše, čtivě a lidsky, a to mě baví. Ovšem nevím, zda na Okamžiky štěstí budu mít odvahu, protože se mi nelíbí tragičnost příběhů, a to mě mrzí.

Evišťátko
04.02.2018 5 z 5

"Kniha, která vás pobaví i dojme." A já jsem moc ráda , že tomu skutečně dostála! A i když erotiky je tam až až, přesto jsem z ní neměla dojem lacinosti či vulgarity.

ramiter
03.02.2018 4 z 5

Právě jsem ji dočetla a moc mě potěšila. Doporučuji dál a hned v pondělí nesu kolegyním do práce. Jsme na jedné společné vlně, a tak myslím, že půjde z ruky do ruky. Díky ségra za vánoční dárek.

Nikuskaaa
03.02.2018 3 z 5

Na to, jaký je na knihu ohlas jsem čekala větší pecku. Je to odpočinková kniha s trochu plytkym příběhem.

Zozol.ka
03.02.2018 5 z 5

Ze všech tří knížek má nejoblíbenější.

Mony99
01.02.2018 5 z 5

Knížka ze života, která ve mně vyvolala spoustu emocí - jak radosti, tak i smutku.
Popisuje obyčejně neobyčejný život dvou rodin, které žily všední dny s nevšedními situacemi. Představovala jsem si, jak bych se v různých situacích zachovala na místě postav já.
Doporučuji. Čtivá odpočinková kniha.

Petja
31.01.2018 4 z 5

Malý pražský erotikon je skutečně erotikon, nevím, proč jsem nečekala tolik vztahů a sexu :-). Kniha popisuje život dvou (ne)obyčejných rodin od roku 1975 do současnosti - od založení rodin přes život jejich dětí až po současnost. Stejně jako u ostatních Hartlových knih je zde zobrazen život takový, jaký doopravdy je - šťastné i smutné chvíle, pády i happy endy, nic není černobílé. I styl vyprávění je stejný a některé situace těžko uvěřitelné. Přestože se kniha lehce čte, byla tentokrát příliš dlouhá, do čtení prostřední části jsem se musela občas nutit.

kler1207
30.01.2018 5 z 5

Poslední dobou pomalu přicházím českým autorům na chuť a Patrik Hartl tomu zase o trochu napomohl. Slyšela jsem ze všech stran, že má skvělé knížky, což jsem brala s rezervou, protože tohle opravdu moc nečtu. Ale nakonec jsem knížku přečetla rychle a bylo to fajn. Pěkně psané, to, že tam bylo příliš erotiky a sexu se asi dá čekat vzhledem k názvu. Propletené osudy běžných lidí a částečně i lékařské prostředí způsobily, že jsem viděla velkou podobnost s Kunderovými Směšnými láskami. Rozhodně čtivá knížka, svižný děj, příjemný autorův styl.

Blaník8
29.01.2018 5 z 5

Přečteno za 3 dny, české autory moc nečtu, ale nakonec ano, líbilo se mi to:-), zajímavá česká oddechovka:-) příběhy o nás a některých okolo nás, vtipné i smutné dohromady, ale tak nějak hezky.....:-)