Malý pražský erotikon

Malý pražský erotikon
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227249/bmid_maly-prazsky-erotikon-227249.jpg 4 5199 5199

Malý pražský erotikon je druhým románem režiséra a autora úspěšných divadelních komedií Patrika Hartla, jehož literární prvotina PRVOK, ŠAMPÓN, TEČKA a KAREL se těší velkému zájmu čtenářů. Tento nový román je díky autorovu nekonformnímu nadhledu a smyslu pro humor určený i těm, kteří bývají ke knížkám o lásce zpravidla nedůvěřiví. Na Babě stojí nad strání s výhledem na Prahu dvě sousedící řadovky, ve kterých bydlí rodiny, jejichž členové prožívají pod povrchem zdánlivě všedních dní nečekaně osudové milostné příběhy. Honza cítí pokušení, ale protože si nechce komplikovat život, snaží se mu odolat. Marta, přestože je vdaná, občas neodolá, a Zbyněk se ani odolávat nepokouší. Táňa miluje tajně, Petra má zábrany, Tomáš je až příliš velký romantik, Cyril trochu zvrhlík a Adéla se miluje častěji než všichni předchozí dohromady, aby se necítila sama. Malý pražský erotikon je zábavným obrazem jejich intimního života, který líčí jejich touhy, okamžiky radosti i katastrofy od předškolního věku až po věk důchodový.... celý text

felia
20.09.2017 3 z 5

Dobře napsaná kniha, která se mi líbila, ale názvem mi připomněla Boškův Erotikhon, který mě v dávnověku pobavil mnohem více

Leniik33
19.09.2017 4 z 5

Knížku jsem dostala jako dárek. Styl pana Hartla mě oslovil, především jeho osobnost :) Jeho přetékající elán se odráží v jeho dílech. A i tato knížka není výjimkou :) Autor popisuje obyčejné životy obyčejných lidí a v průběhu knížky si oddechnete, že řešíte úplně stejné věci jako hrdinové příběhu. Pohodová a milá knížka.

Zzanka
19.09.2017 3 z 5

Já mám Hartla ráda. V rámci žánru si myslím, že píše dobře. Přečíst si jeho knížku je jako podrbat si s kamarádkou. Nic hlubokého, ale člověk si u toho odpočine, přijde na jiné myšlenky (nebo taky na žádné). Píše velmi čtivě, jeho postavy jsou uvěřitelné. Co mi trochu vadí je, že se pouští do hlubších morálních témat, které pak neumí vyřešit a tak z nich v podstatě uteče.

Znedla
19.09.2017 5 z 5

Já jsem přečetla jedním dechem za 3 dny. Je to sice taková oddychovka, ale někdy mne nutila k zamyšlení. Příběh dává smysl, člověk se zasmál i dojal. Sexu je v knize sice až moc, ale je to přece Erotikon :-).

ddkk
18.09.2017 3 z 5

Lehké a zábavné, zručně napsané, úsměvné historky....čtivé, ale žádnou velkou literaturu nehledat...

Barbucha22
17.09.2017 5 z 5

Dlouho se mi nestalo,aby me knizka opravdu tak moc bavila.Je to ctive,vtipne ale i slza ukapla.K teto knizce se jiste za par let vratim. Tleskam radosti,hvezdicek by zaslouzila nejmin 50 :-)

munka
15.09.2017 5 z 5

Ako sa píše v obsahu knihy " Je to kniha, ktorá Vás rozosmeje aj dojme". Úplne s tým súhlasím a doporučujem prečítať.

Drdlice
15.09.2017 5 z 5

Vybrala jsem jí náhodou, podle zadní stránky jsem si řekla, že by nemusela být špatná. A nebyla, když jsem se od ni odlepila, musela jsem ji prostě zase hned začít číst. Nenosím v životě růžové brýle, stejně jako ta kniha... doporučuju :)

WexxAr-ka
14.09.2017 5 z 5

Úžasná kniha! Smích, smutek, zamyšlení :) po doporučení knihy jsem od knihy čekala hodně, ale získala jsem ještě víc, opravdu skvěle napsaná!

Kabátice
14.09.2017 4 z 5

Čtivé a zábavné čtení. Akorát, když se člověk po dočtení knihy zamyslí a uvědomí si, že to takhle opravdu funguje v reálu, tak docela posmutní.

emma_belle
13.09.2017 5 z 5

A přece jsem doufala že, Táňa se dá dohromady se svoji tajnou láskou a ne že tu budeme mít skoro nepotvrzený incest.. :)
Super pokračování.

Lindah
12.09.2017 5 z 5

Milá oddechovka, která vás nutí číst pořád dál a dál.

saez
11.09.2017 3 z 5

Milá oddechovka. Jak šel čas, sex a dějiny....:-)

invocation11
09.09.2017 2 z 5

Zkrátka jeden takový velký, rodinno-sousedský gangbang. Lidé se nudí, tak souloží. Lidé neví, jak řešit problémy, tak souloží. Lidé nechtějí ublížit svým partnerům, tak souloží jinde.

Přiznám se, že po 40. prosouložené stránce (hurá, i ten pes si nakonec vrznul!) mi začalo být úplně fuk, kdo, kde, s kým a v jaké poloze... Jako by zkrátka měl čtenář zavzpomínat na svá teen-telecí léta, kdy mu každá zmínka, asociující sex, přišla naprosto k popukání... Pro mě asi jedinou sympatickou postavou s nějakým tím vnitřním světem byla paradoxně "frigidní" Táňa. Neupírám autorovi čtivost, psát beze sporu umí, ale opět se mi potvrdilo, že knížky na takové to "domácí žvýkání" pro mě prostě nejsou, anebo jsem u Hartla holt sáhla po špatné knize.

Niu
04.09.2017 4 z 5

Humorně popsané osudy dvou rodin. Čtivé, vtipné; zároveň velmi zábavné i smutné okamžiky. Chvilkama trochu matoucí, jak se prolínaly roky. Nevadilo by tomu ubrat pár stránek a možná trochu páry u sprostých slov.

liskabystrouska
03.09.2017 5 z 5

Příjemné a ctive čtení českého autora. Kniha mapuje zivot dvou rodin a jejich přátel v průběhu let, moc jsem se bavila i kdyz romány o lásce a životě nejsou muj šálek kávy. I příště si rada a s chuti prectu knihu tohoto autora

sd1992
03.09.2017 4 z 5

Abych se přiznala, tak nečtu české autory.. Bohužel mi naše literatura nic moc neříká... Takže čtu z 98% pouze knížky od zahraničních autorů. Ale Patrik Hartl?!! Tak tomu jsem se rozhodla dát šanci, protože spousta lidí v mém okolí jej chválí.. tak jsem si řekla, proč to nezkusit? A NELITUJI!! Pro mě fakt milé překvapení... Malý pražský erotikon byla druhá knížka a SUPER! Vtipné, čtivé, promyšlené.. jakože příběhy, které se fakt dotknou každého z nás, protože nemůžeme popřít, že v takovém světě fakt žijeme a stejné příhody se dějí i nám.. za mě velká pochvala a těším se na další. :-)

PaniJani
01.09.2017 3 z 5

Za mě těžký průměr. Jako oddechovka celkem dobrý, ale žádné velké nadšení se nekonalo. Kdyby nebyl téměř v každé druhé větě sex, jeho náznak nebo cokoliv s ním související, měla by knížka podstatně méně stran. Ale jo, občas jsem se u knihy usmála, něco zas lehce dojme. Že začátku mě to tolik nebavilo, pak jsem už byla zvědavá, jak se to se všemi vyvine. A taky jim lehce závidím, jak jsou snad všichni úžasně krásní, talentovaní, bohatí

evajs.evajsek
01.09.2017 5 z 5

Přečetla jsem zatím dvě knihy tohoto autora. Byla jsem příjemně překvapena. Pohodové čtení na třeba na dovolenou. Čtivé, úsměvné - příběh se mi odehrával před očima. Dokázala bych si představit i filmové nebo seriálové zpracování.

Danca196
01.09.2017 3 z 5

Popravdě jsem čekala od knihy mnohem víc, ale asi to je tím, že autor je v současné době snad ve všech mediích a jeho knihy mají velkou reklamu. Ale jinak je to celkem čtivý příběh několika lidí, jejichž příběhy jsou vzájemně propojeny. A některé situace, které prožívají autor celkem vtipně popsal.