Malý pražský erotikon

Malý pražský erotikon
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227249/bmid_maly-prazsky-erotikon-227249.jpg 4 5238 5238

Malý pražský erotikon je druhým románem režiséra a autora úspěšných divadelních komedií Patrika Hartla, jehož literární prvotina PRVOK, ŠAMPÓN, TEČKA a KAREL se těší velkému zájmu čtenářů. Tento nový román je díky autorovu nekonformnímu nadhledu a smyslu pro humor určený i těm, kteří bývají ke knížkám o lásce zpravidla nedůvěřiví. Na Babě stojí nad strání s výhledem na Prahu dvě sousedící řadovky, ve kterých bydlí rodiny, jejichž členové prožívají pod povrchem zdánlivě všedních dní nečekaně osudové milostné příběhy. Honza cítí pokušení, ale protože si nechce komplikovat život, snaží se mu odolat. Marta, přestože je vdaná, občas neodolá, a Zbyněk se ani odolávat nepokouší. Táňa miluje tajně, Petra má zábrany, Tomáš je až příliš velký romantik, Cyril trochu zvrhlík a Adéla se miluje častěji než všichni předchozí dohromady, aby se necítila sama. Malý pražský erotikon je zábavným obrazem jejich intimního života, který líčí jejich touhy, okamžiky radosti i katastrofy od předškolního věku až po věk důchodový.... celý text

Loucillé
18.12.2016 5 z 5

Výborná kniha ze života, někdy dost humorné, ale konec poněkud trpký, asi tak jako bývá sám život (který si píšeme sami, občas okolnosti, ale ty stejně souvisí s naší osobou). ;-)

arket
10.12.2016 5 z 5

Bavilo mě to. Dobrá oddychovka.

Эva
07.12.2016 4 z 5

Moje první zkušenost s tímto autorem. Kniha se výborně četla, o tom žádná! Napadala mě podobnost s Alenou Mornštajnovou, Michal Vieweghem i ostatními současnými českými autory. Přesto... já nevím... je hrozně znát, že to psal chlap :)

marketka7328
06.12.2016 5 z 5

Supr oddechovka... :)

PetK
05.12.2016 5 z 5

Atmosférou mi především první část knihy připomněla Pelíšky nebo Báječná léta. Hořkosladké, smutné, dojemné i neskutečně vtipné. Autor má smysl pro vylíčení situace tak, až je vám trapně za aktéry. :-) Nechápu, kde se mi PH dosud schovával. Už začínám číst Prvoka. A zase se moc těším. Opravdu doporučuju.

Mia77
04.12.2016 4 z 5

Je to trošku něco jiného, než první Hartlova knížka, ale nezklamalo mě to. Moc se mi líbilo prolínání postav, postupný vývoj od doby socialismu až do současnosti. Místy humorné části a někdy smutné, rozhodně to stojí za přečtení. Jelikož si ještě trochu doby socialismu pamatuji, uměla jsem si barvitě některé pasáže.
Doufám, že to nebude chtít někdo zfilmovat, protože já si vytvořila svůj příběh dle mé fantazie, i když musím přiznat, že v roli slavného fotbalisty, jsem si představovala někoho takového jako je Vetchý :-)

Elza_Nofka
01.12.2016 4 z 5

Svižná oddechovka..v tomto případě mi střídání příběhů sedělo a bavilo mě, nenutilo mě to aspoň upadat do letargie v nudnějších částech. S postavami jsem sympatizovala, až na Cyrila viděla jsem v něm spoustu chlapů co znám :D Moc se mi líbila i doba "za Komančů".
Chvilkama jsem se smála, sem tam jsem pociťovala, že mé slzné kanálky mají namále a párkrát jsem se zasnila. Jediné co nad čím jsem kroutila bylo SPOILER

Co to sakra bylo s tím převtělováním zvířecích duší? Bylo to potřeba? Nebylo, pro mě úplně hluché, bezvýznamné místo..ale jsem blondýna, tak jsem třeba jenom nepochopila pointu :D tady jsem si musela vzpomenout na autorův výstup v SJK a jeho nezapomenutelný smích a odpustila jsem mu to :-)

zdehan
29.11.2016 3 z 5

Kniha se dobře četla i jsem se zasmála výborná oddechovka.

alzbeta4340
26.11.2016 4 z 5

Velmi čtivý román. Oddechová literatura pro muže i ženy. Nic tak nepobaví, jako humorně podané potíže s nezvládnutým libidem... Osobně mě pobavila nejvíc scéna na záchodcích v Čínské restauraci, ale celé je to pěkné.

petrnovic
20.11.2016 1 z 5

Je mi líto, ale nějak nerozumím všeobecnému nadšení, jak je to skvělá knížka. Těšil jsem se, až si jí přečtu, je to první knížka, kterou čtu od tohoto autora, ale zklamalo mě to. Zřejmě mi chybí životní nadhled a zkušenost (jsem svobodný a bezdětný), ale celé mi to přišlo jako nějaký nepovedný seriál typu Ulice a Vyprávěj dohromady. Nepřišlo mi to ani smutné, ani veselé, ani moc vtipné, prostě takový normální obyčejný život, až na to, že všichni byli téměr nejlepší na světě. SPOILER: Jediná situace, kdy ve mně vařila krev, byla Táni zkušenost s STB. Přiznám se, že na tohle téma jsem vysazenej (jsem ročník 1980) Dodnes nechápu, co to bylo za režim, kdy někdo na základě ideologie rozhoduje o životě ostatních (studium, práce). Co to bylo mezi námi za hajzly... Navíc jsem to četl teď kolem výročí revoluce, tak to vnímaní bylo ještě o trochu silnější. Mám připravenou další knížku (Prvoka), tu ještě zkusím a pak uvidím.

Ondis
19.11.2016 5 z 5

U prvotiny Patrika Hartla jsem byl ještě trochu rozpačitý, ale i přesto mě kniha pobavila. Jeho druhý počin mne však neúprosně vtáhl do děje, kdy jsem prožíval životy s jednotlivými hrdiny souběžně. Naleznete zde průběh života všedního i nevšedního člověka, okořeněný pikantnimi historkami. Vřele doporučuji a těším se na další spisovatelův výtvor!

embil
17.11.2016 5 z 5

Patrik Hartl je mým oblíbeným autorem. Knihu jsem měla přečtenou během několika dní. Už se moc těším na jeho další autorský počin - Okamžiky štěstí.

VeronikaJak
16.11.2016 4 z 5

Hravé, vtipné i smutné. Příjemná oddechovka, jejíž postavy vás donutí trochu přemýšlet nad životem, stárnutím a svými rozhodnutími, jiné vám připomenou, že byste se možná někdy neměli brát tak vážně. Pro mě to byla první kniha od pana Hartla a rozhodně ne poslední.

Sidonia
15.11.2016 4 z 5

Výborná kniha. Líbí se mi mužsky nekomplikovaný způsob psaní, který prolíná celou knihou.

Mini.Baby
13.11.2016 5 z 5

Patrik je muj miláček, zbožňuju ho jako člověka a miluju jeho knížky

tandula
12.11.2016 5 z 5

Skvělá kniha. České autory skoro nečtu, ale Patrik Hartl mi učaroval v Show Jana Krause, kde jsem ho náhodou zahlédla, a jeho smích i osobnost mi tak učarovaly, že jsem okamžitě koupila dvě jeho knihy. Erotikon je nádherně napsaná kniha zpracovávající téma, nás kterým sama dlouho přemýšlím, a to celoživotní manželství a monogamie. Úžasná kniha, už se těším na Okamžiky štěstí.

haki34
11.11.2016 5 z 5

smála jsem se i brečela :) naprosto reálné a pravdivé vykreslení postav...jako by byli naši sousedi, jakoby jsme to byli my...přečet i můj muž a ten se teda jen smál :)) takže za nás oba - hrubě před 90% a doručení !! p.s. je to knha, ke které se jistě budu vracet...

zuzana4587
10.11.2016 5 z 5

Erotikon jsem zhltla během par dnu. Nepamatuju si knihu, ktera by se mi tak plynule cetla. A tim nemyslim, ze by byla "jednoduchá". Od prvotních záchvatů smíchu se Patrik Hartl dostal k hlubším myšlenkám. V pár situacích jsem se shlédla. Kladně hodnotim i casovy posun. Proste jsem byla zvědava, "jak to všechno dopadne". A ted je mi smutno, že jsem knihu dočetla. Bez vahani 5*.

Danka1975
08.11.2016 4 z 5

Ač kniha měla přes 400 stránek, tak si troufám tvrdit, že žádná z nich nebyla zbytečná. Co oceňuji, je to, že příběh měl spád, postavy vykreslené bez "kudrlinek navíc" :-). . . (je to tím, že to psal muž ? :-) :-), za mě palec nahoru!!!!. . . .

V mnohých popisech doby jsem si zavzpomínla na dětsví, dospívání. . Nejenže jsem se smála a usmívala, ale došlo i na smutek a vzpomněla jsem si na bezmoc 80. letech. . . Jak se vám před očima vyvíjí a stárnou, případně umírají postavy knížky, jak jsou vykreslené jejich rysy a myšlenky, tak za to má Patrik také ode mě plusové body navíc :-). . .. . doporučuji k přečtení, každý se tam najde :-)

sBety
07.11.2016 4 z 5

Ze začátku super, ale pak už to bylo moc vtipné? každopádně super počtení.