Mamma mia! - Na mateřské s trojčaty
Jackie Clune
Jackie Cluneová je herečka a rozhlasová reportérka, vystupuje v zábavných pořadech „na stojáka“. Toto je její první kniha. Představte si, že jdete na běžnou lékařskou kontrolu a dozvíte se, že čekáte trojčata… Přesně to se v prosinci 2004 stalo Jackie Cluneové. To těhotenství bylo skutečně „náhodné“ - nebylo výsledkem umělého oplodnění a její první dcera neměla v té době ještě ani rok. Jackie a její partner měli mít najednou čtyři děti místo jednoho. Její první reakcí byla touha praštit lékařku, která jí tu zprávu sdělila. A potom taky některé své přátele, když si musela vyslechnout jejich soucitné komentáře: „Ach bože, život ti skončil“ nebo „No, mohlo to být horší, mohla to být rakovina.“ V této knize se dozvíte, co se odehrálo od prvního ultrazvuku až po první Vánoce s trojčaty a jaké to je přivést na svět tři děti naráz.... celý text
(SPOILER)
Úsměvné vyprávění maminky 4 dětí - 18timěsíčného batolete a trojčat.
I 4 děti se nechají zvládnout s grácií a humorem, aniž by utrpěl partnerský život.
Jelikož jsem v současné době na mateřské s naším malým tornádem, úžasně jsem se u knížky pobavila a odreagovala. Doporučuji všem maminkám
Musím říct, že na tuto knihu jsem se velice těšila ( snad i proto že má hezkou obálku) ale po pravdě mě velmi zklamala. Ač jsem se snažila jak mohla , nedočetla jsem ji. ( moc se mi to nestává, že bych nechávala knížku rozečtenou.) První část, kdy je autorka těhotná a neustále hledá informace aby děti neměli nějakou vadu mi přijde depresivní ( aspoň na mě to tak působilo) , takže po této části jsem knihu odložila, nenadchla mě.
Líbila se mi. S humorem řešené i okamžiky, kdy by se človek hroutil i při pouhé představě. Hodně štěstí a pohody.
Líbí se mi, že autorce nechyběl humor ani ve vážné situaci. Pro mne to bylo odpočinkové čtení.
Kniha se dobře četla, je velmi zajímavé jak autorka prožívala těhotenství trojčátek a také po narození dětí. Měla hodně práce, radostí i kolikrát špatných situací. Hlavně ať děti rostou proradost a štěstí.
Fajn knížka, mě takový druhy knížek nevadí, takže jsem se i zasmála a odreagovala se...nenáročný čtení.
Moje první kniha od této autorky,a byla super. Zasmála jsem se v průbehu čtení nespočítaně a dokonale si dokázala představit,jak vypadá taková mateřská strojčaty,jelikož jsme sama matkou na MD. Neívm,jak by ji hodnotily nerodičky,já jako rodička jsem chápala všechny narážky a pocity autorky při průběhu těhotenství. Byla jsem překvapená jakým stylem se chovají Dr. v zahraničí k takovým vícerodičkám. Kniha se mi líbila a jetě jednou po ní určitě sáhnu.
po pravdě: čekala jsem víc. Však autorka je přece bavička, ne? A taky ty ohlasy, jak je to vtipný...opravdu jsem se rozesmála jednou, zato pořádně a až na konci knihy. Knihu jsem dočetla do konce jen proto, že je to pravda a ne smyšlený příběh.
Knihu jsem četla v těžké životní situaci, v první části knihy (těhotenství) jsem u knihy chvilkama brečela, občas mě to chytlo i v metru, takže lidi nechápali, kor když se podívali na obálku knihy....pak v druhé části jsem se spíš smála... autorku velmi obdivuju za její trpělivost a i to, že při výchově čtyř dětí zvládla ještě psát knihu, byť chápu, že to byla relaxace od dětí... ovšem doporuču všem matkám, které mají jedno či dvě děti a mají pocit, že nezvládají. Ať se knihu přečtou a zkusí si představit sebe v situaci autorky, myslím, že se jim uleví...nevím, jestli to byl účel knihy, ale rozhodně to má svá poučení:-)
Knihu jsem dostala od kamarádky - zřejmě abych si uvědomila, že mít jedno hyperaktivní batole je vlastně sranda :-) Tento účel kniha plní, ale že bych se u ní nějak mlátila smíchy říct nemůžu. Mezi řádky je docela zajímavá sonda do stavu britského zdravotnictví (strašidelné) a britských trendů ve výchově (urputné).
Velmi obdivuji autorku za to, že v situaci, kdy měla doma čtyři malé děti, z nichž byla tři mimina, dokázala, k tomu všemu zmatku, stresu a kvaltu, napsat o nich i o sobě milou a vtipnou knížku.
Na knihu jsem narazila náhodně v knihovně v sekci Právě vrácené. Nedokázala jsem se při jejím čtení odtrhnout. Skvěle napsaná a vtipná.