Manželky
Táňa Keleová-Vasilková
Iva, Diana, Michaela a Martina sú nerozlučné priateľky zo školských lavíc, ktoré okrem spoločných zážitkov spájajú problémy mnohých súčasných žien okolo tridsiatky: partnerské vzťahy, deti, práca, nenaplnené sny a nádeje, neočakávané životné situácie, s ktorými sa musí každý vyrovnať po svojom. Iva po skončení materskej dovolenky úporne hľadá plnohodnotné uplatnenie v živote, Michaela uprednostnila kariéru pred rodinou a svoj omyl pochopí až po tragickej strate. Diana v mnohodetnej rodine stráca pôdu pod nohami v každodennom stereotype a krásna, stále slobodná Martina sa rozhodne rázne skoncovať so samotou, ale čoskoro zistí, že ani jej nevychádza všetko tak, akosi naplánovala...... celý text

Příběhy čtyř kamarádek a jejich osudů se mi líbily, ale dala bych přednost ucelenému vyprávění postupně každé z nich. Za to "prolínání" postav ubírám jednu hvězdu.

Krásný oddechový příběh o čtveřici žen,které prožívají své životy jakožto matky,které vedou každodenní životy, jsou šťastné ale i nešťastné,hledají se,touží po dětech...

Čtivá kniha ze života obyčejných žen, kde autorka vykresluje jejich každodenní problémy a strasti. Určitě si někdy přečtu i další z jejích knih.

Chvilku mi trvalo, než jsem se do příběhů 4 kamarádek (manželek/maminek) začetla. Postupně jsem se v postavách a jejich popisech viděla (máma na mateřské, žijící mezi pokaděnými plinami a poblitým oblečením, neustále sama se svými negativními pocity a obavami, zatímco manžel je neustále v práci, na stavbě baráku nebo za svými zájmy). Závěr příběhů mi ale přišel jako pohádka.

Knihu mohu doporučit, je čtivá, docela svižná. Je to zkrátka ze života. Oddechovka sfouknutá jedním dechem. Zkusím v budoucnosti i další knihy této autorky.

Knihu jsem si vybrala díky letošní Čtenářské výzvě a určitě jsem neprohloupila. Příběh je čtivý, uvěřitelný, jako že života a příjemně plyne. Líbilo se mi, že i po tolika letech se pořád scházely, podporovaly a snažily se navzájem si pomoci, a i když byla každá úplně jiná, rozuměly si. Prostě příjemná oddychovka, třeba si ještě přečtu i další její knihy.

Za mě jedna z nejlepších knih této autorky. Příběh je uvěřitelný, není nudný. Čtení mě bavilo.

Příjemná kniha, čtivá, opravdová.. ze života - taky se po letech scházíme 4 spolužačky z gymnázia. Jako bonus splněna výzva - slovenská autorka. Určitě si v knihovně půjčím její další knihy.

Trochu mi to chvilkama připomínalo vyprávění mé babičky o životě. Každopádně čtivé to bylo, ale možná až moc depresivní. Přišlo mi z ní, že mít děti je něco dost odpudivého.
Příjemné čtení ze života.