Manželovo tajemství

Manželovo tajemství
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207632/bmid_manzelovo-tajemstvi-UUl-207632.jpg 4 2980 2980

Ceciliin manžel se poslední dobou chová rozhodně podivně, a Cecilia teď navíc najde na půdě tenhle záhadný dopis, nadepsaný jeho roztřesenou rukou. Otevřít jen v případě mé smrti. Tess zase manžel oznámí, že se právě zamiloval do její sestřenice; no ano, té sestřenice, se kterou byly až doteď nejlepší kamarádky, protože spolu vyrůstaly jako siamská dvojčata. Rachel před osmadvaceti lety zabili dceru, Conner Whitby, který v tom má určitě prsty, si běhá po svobodě, a jako by toho bylo málo, ta protivná snacha se chystá odvézt jejího vnuka, Rachelinu největší radost, na celé dva roky do New Yorku… Tři ženy, tři Pandořiny skříňky, jeden společný osud.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

The Husband´s Secret, 2013

hajrys
27.02.2017 5 z 5

Myslím, že ani tak nejde o vlastní příběhy jednotlivých postav, ale hlavní myšlenka knihy je jasná a autorka to vystihla přesně: "V našich životech je tolik tajemství, která nikdy nepoznáme ..... Nikdo z nás nemá tušení, jakými všemožnými směry se naše životy mohly ubírat a možná ubírat měly. Nejspíš je to jen dobře. Některá tajemství by měla zůstat tajemstvím navěky. ..."

veskr
26.02.2017 4 z 5

Byla to moje první kniha od této autorky a stejně jako u jejích dalších knížek mi trvalo asi 50 stran, než mě knížka chytla. Po překonání této hranice mě příběh pohltil. Dokonce mě nahlodávala myšlenka , co asi tají můj manžel přede mnou.

Leome
23.02.2017 4 z 5

Ke knize jsem se dostala po delší době a zrovna před pár týdny jsem četla Bábovky od Radky Třeštíkové a mohu říct, že stylem psaní jsou si tyhle dvě knihy hodně podobné. Samozřejmě to má spojitost jen s tím, že jsou to příběhy více žen pro ženy, ale i přesto je to zajímavé, ten styl psaní a styl popisu obecně je velmi podobný a podle mě i zdařilý.

Zpočátku jsem měla problém se do knihy začíst, nepřipadalo mi to ani příliš zajímavé, obzvláště příběh Rachel byl nudný a takový jednotvárný. Ceciliin příběh nebyl o nic lepší, ale alespoň zpočátku tam bylo nějaké napětí a zájem. Co mě ale překvapilo rozhodně byla skutečnost, že ze všedních problémů (no dobře, že se váš manžel zamiluje do vaší sestřenice není sice všední problém, ale říkejme tomu prostě "trable s láskou") se dostáváme k vraždě, která se odehrála 28 let před dějem příběhu. Už zpočátku je jasné, že ženy mezi sebou mají nějakou spojitost a že to není náhoda.

Kdybych to tedy měla zhodnotit obecně, tak kniha se zpočátku čte trochu těžko, ale pak se rychle rozjede a čte se jedna radost. Hlavní hrdinky a další postavy jsou promyšlené, žádné ploché nány, a navíc i docela sympatické, s reálnými problémy. Český překlad povedený, bez chyb nebo překlepů (ačkoliv by mělo jít o samozřejmost, poslední dobou se přesvědčuji o opaku). Naprosto úchvatný epilog ve stylu úvahy. Čtyři hvězdičky za pomalejší rozjezd, jinak ale doporučuji jako zajímavou oddechovku na večer :).

Doubravka1975
14.02.2017 5 z 5

Skvělé čtení, super příběh, který mě dostal. Knížku jsem si půjčila na doporučení mamky, která ji taky četla a byla jsem upozorněna, že začátek bude zmatený, ale člověk musí vydržet a pak se to rozjede. Doporučuji, zkusím ještě jiné knihy od autorky.

Barush64
13.02.2017 4 z 5

Do knihy jsem se dlouho nemohla začíst, strašně dlouho mi připadalo, že se tam nic neděje. Ale o to šťavnatější byl závěr. Zdá se, že celých těch prvních cca 250 stránek připravovalo půdu pro vyznění stránek posledních. Pod rouškou banálních historek ze života 3 rodin je ukryt příběh o lidské vině a odpouštění, o nedorozuměních, o tom, jak spolu lidé neumějí mluvit. Co všechno by se nestalo, kdyby spolu lidé komunikovali? Tři ženy, každá uvězněná ve svém miniaturním a "veledůležitém" vesmíru, který nedokáží opustit ani nahlédnout za jeho okraj. A najednou si uvědomíte, že to není jen o 3 ženskejch, ale o lidech obecně, o tom dobrém a špatném v nás. Epilog úžasný, celou dobu jsem si říkala, že to s tou Janienou smrtí nebude jen tak :)

TerezV52
13.02.2017 4 z 5

Knížka se četla dobře :) On už samotný název láká ke čtení :)

Calibra
13.02.2017 3 z 5

Chci být jako Cecilie! Také mám tři děti a takhle jako ona bych chtěla vše zvládat. Kniha se mi nečetla úplně snadno a tajemství, dle mého názoru, vyzrazeno moc brzo. Uvidíme, jak se mi budou líbit další autorciny knihy.

Charmedka
11.02.2017 4 z 5

Kniha se četla moc dobře, nenudila jsem se. Autorka s citem a nadhledem popsala životní tragédie, charaktery postav a jejich osudy jsou dokonale propracované. Avšak jedno mínus mám, kniha mi přišla téměř totožná jako Sedmilhářky. Tři ženy a spousta tajemství a zvratů.

Martina23
05.02.2017 5 z 5

Výborná kniha, vůbec nevadí prozrazení tajemství uprostřed knihy, důležitější je vyrovnávání se jednotlivých postav s touto situací. Úplně mě nadchnul konec "co by se stalo, kdyby se to tak nestalo". Za mě 5*

Pechule
04.02.2017 5 z 5

Právě dočteno a jsem z knihy nadšená. Jak uvádí většina čtenářů - také jsem se ze začátku ztrácela v postavách a jejich nástupů v knize, ale s přibývajícími stránkami už s tím nebyl problém a kniha měla spád a správné napětí. Že bylo v půlce knihy prozrazeno tajemství? To mi nevadilo, bylo zase zajímavé sledovat, jak se s tím každá postava vyrovnává. A kvůli konci jsem šla spát až hodně nad ránem - prostě jsem knihu potřebovala dočíst :-)

elisa194
02.02.2017 2 z 5

Tahle knížka mě nenadchla a byla pro mě nudná. Nemohla jsem se do ní začíst. Hned mi bylo jasné jaké tajemství manžel má, takže jsem neměla ani pocit napětí. Bavil mě snad jen jediný příběh a to Tess.

evask
24.01.2017 4 z 5

U každé kapitoly jsem musela nejdřív přemýšlet, kdo je kdo. Prostředek se trochu vlekl. Ale závěr, to tedy paní Moriarty vymyslela opravdu dobře.

Týnka94
23.01.2017 4 z 5

Podle mě byl největší kámen úrazu vzpamatovat se kdo je kdo a jaký příběh patří ke komu z těchto hrdinek. Když jsem se začala orientovat, konečně jsem se začetla, četla jsem ji doma, při cestě do práce, při cestě z práce. Děj byl dobrý, akorát je škoda, že to hlavní ,,tajemství" bylo vyzrazeno už v půlce knihy. Za mě ale stojí za přečtení.

Dejvid
21.01.2017 3 z 5

Děje je v knize pomálu, většina textu je rozebírání pocitů jednotlivých postav. Hlavní zápletka je je pro většinu dějových linií vyřešena v podstatě na začátku, dále je pouze rozebíráno, jak se s tím jednotlivé postavy vypořádavají. Nicméně i tak jsem byl zvědavý, jak to dopadne a je mi jasné, že to je primárně ženská literatura. Také bych nebyl nadšený, kdyby mi nějaká holka hanila Star Wars :-))

anoti
16.01.2017 4 z 5

Začátek pro mě byl těžší, trochu zmatený..než jsem si zvykla na jednu postavu, už tam byla druhá a než tam byla zase ta první už jsem se ztrácela...ALE!Stálo za to vytrvat!Kniha mě nakonec pohltila, hltala jsem každou její stránku a nemohla se dočkat rozuzlení.

Hvězdinka
15.01.2017 2 z 5

No, nevim... Tesila jsem se, ale je to takovy prumer. Na me prilis dlouhe liceni pocitu, ktere se v knize omilaly stale dokola. Libil se mi epilog.

Monike
15.01.2017 5 z 5

Skvela zapletka i rozuzleni!

mariva
14.01.2017 3 z 5

O něco lepší než Tři přání, ale jako úplný trhák mi to nepřipadá. Na chvíli mě překvapilo líčení velikonočních oslav ve spojení s podzimním počasím, než mi došlo, že jsme u protinožců. Přece jen knihy z Austrálie zase tak často nečtu.

moho
06.01.2017 5 z 5

Moje první čtená knížka od této autorky, jednoznačně dobré čtení. Líbily se mi poznámky na konci knihy. Co by kdyby?

Zuzka222
05.01.2017 3 z 5

Je to již dva dny, co jsem knihu dočetla a stále přemýšlím, jestli se mi vlastně líbila. Nejsem úplně zvyklá na tento typ psaní (myšlenky v závorkách) a zpočátku mě to trochu rušilo. Téma knihy je zajímavé a originální, jednotlivé příběhy jsou šikovně propojené a několikrát jsem se během čtení zastavila a přemýšlela, jak bych se sama v dané situaci zachovala, což u knihy vítám. Nicméně nemůžu se nějak ztotožnit s koncem. Přišel mi takový useklý, nedotažený, jako kdyby měla autorka vyčerpaný povolený rozsah a potřebovala knihu rychle skončit. To, že se mi samotné ukončení příběhů ani nelíbilo, pominu, protože každý můžeme mít jiná očekávání. Přišlo mi také, že se v knize často omílají pořád dokola ty stejné myšlenky a pocity. Ano, v reálném životě to tak asi i je, ale číst mě to prostě nebaví. Navíc charakter postav byl dost otřesný a logika jejich činů naprosto nepochopitelná. Hodnotím jako průměr, ale určitě vyzkouším i autorčiny další knihy, třeba mi tato jen nesedla.