Manželovo tajemství
Liane Moriarty
2. vydání. Moje drahá Cecilie, pokud tohle čteš, tak jsem už mrtvý… Představte si, že najdete dopis, který vám manžel napsal s tím, že jej máte otevřít až po jeho smrti. Představte si také, že dopis obsahuje jeho nejhlubší temné tajemství – něco s potenciálem zničit nejen život, který jste společně vybudovali, ale i životy druhých.. Představte si tedy, že jste narazila na takový dopis, ale váš manžel stále žije... Otevřete ho? Cecilia Fitzpatricková má všechno, co by si člověk mohl přát; je úspěšná v práci, oblíbená mezi lidmi a především má tři krásné dcery a spokojené manželství. Její život je řádný a neposkvrněný jako její domov. Dopis jejího manžela, který měl být objeven až po jeho smrti, ale všechno změní...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , Ikar (ČR)Originální název:
The Husband´s Secret, 2013
Ze začátku to tedy byla pěkná matlanice. Knihu jsem začala chápat až někdy od 70 stránky, kdy se pomalu začaly prolínat příběhy všech postav, které byly uvedeny na předchozích stranách. Když jsem si tedy zařadila všechny postavy, tak to začínalo být zajímavé. Bylo mi líto, co se stalo Tess, ale na druhou stranu jsem si přála aby jí to vyšlo s Connerem. Nakonec se vrátila ke svému manželovi, což mi přišlo dost hloupý. Cecilia měla život taky dost těžký, ale přišla mi hrozně klidná do tý doby než jí John-Paul oznámil co udělal. Dost mě to překvapilo, vůbec jsem to nečekala. No a Rachel, chudák malá, neumím si představit jak s tím mohla žít, je něco hroznýho když přežijete vlastní dítě. Jsem ráda, že nakonec zjistila pravdu. Knížky od Liane Moriarty mi přestávají připadat zvláštní, jsou to takové oddechovky, které neurazí a v žádném případě nenadchnou. Určitě existují mnohem lepší knihy.
Musím dát 5* kvůli tomu epilogu, ten byl naprosto úžasný. Celkově mě tento příběh zaujal o trochu více, než "Sedmilhářky".
Až na to, že nic takového už nikdy nevrátí Janie. Myšlenky se jí neustále vracely k té jediné, mrazivé, nevratné a strašlivé skutečnosti, jako k obrovské zdi, přes kterou se nedá přelézt.
Pamatuji si to jako včera, co jsem v knihkupectví byla nadšená z knihy-přesněji z její obálky. Nakonec vlivem několika událostí (respektivě mnoha jiným knihám) došlo k přečtení až po necelém roce od nákupu.
Manželé od vedle jsem přečetla za 1 den. A když jsem knihu ukládala, vzpomněla jsem si na jinou knihu, která má "manžel" v názvu, tedy na Manželovo tajemství.
Ty kokso. Po prvních stránkách mě kniha úplně pohlitila. Totálně vtáhla do děje.
Propracovaný, velmi skvěle promyšlený příběh, i ta Berlínská zeď tam sedí jak poklice na hrnec.
Manželovo tajemství si zaslouží maximální počet hvězd a všude jí budu chválit.
Má totiž ještě něco: NEJLEPŠÍ EPILOG V DĚJINÁCH MÝCH PŘEČTENÝCH EPILOGŮ. ( A těch jsem přečetla mnoho).
Kdo nepřečetl, nepochopí sílu a moc této knihy.
První kniha od této autorky, a již teď vím, že nebude poslední, kterou jsem přečetla.
Začátky trochu krušné. Nedařilo se mi začíst. Pletlo se mi velké množství jmen. Neorientovala jsem se kdo je kdo a kdo ke komu vlastně patří. Jakmile jsem se přes tento problém přenesla, tak už se kniha četla sama. Určitě se poohlédnu po další z pera této autorky.
Naprosto skvělá kniha. Připomínala mi trochu Zoufalé manželky. Všechny ženy vedou zdánlivě obyčejné životy. Na první pohled mají klasická manželství, klasické problémy, dalo by se říct "nuda" (až na Rachel ovšem). Ale ve skutečnosti každá z nich svádí boj a jejich osudy, z počátku oddělené, se postupně začínají spojovat a hříchy minulosti vyplouvat... Mám moc ráda autorčin styl vyprávění. Dokáže skvěle popsat myšlenkové pochody jednotlivých postav. Hrdinové jejích knih nejsou pouze černí nebo bílí. Dobří lidé mají temné stránky a ty špatné prostě nedokážete zatratit, protože i oni do toho příběhu patří. A závěrečné "coby kdyby" bylo prostě už jen třešinkou na dortu. Určitě doporučuji.
Hodnotíme velmi kladně... Za mě byly osudy všech žen zajímavé, nejdříve jsem byla napnutá, co bude to tajemství, a i když mi to došlo pár stran před prozrazenim, tak o to víc mě zajímal další vývoj událostí. Od autorky jsem četla i její první knihu Tři přání a určitě se chystám na další její knihy.
Nelíbil se mi název. Knihu jsem měla dlouho připravenou v šuplíku "až bude opravdu velká nuda". CHYBA. Zhltla jsem jí prakticky během několika málo dní. Vynikající jazyk, dramatičnost, myšlenka a závěr. Vřele doporučuji. Vynikající.
Kniha se četla od začátku do konce výborně. Sedí mi autorčin styl vyprávění. Stejně jako u Sedmilhářek, i zde jsem spokojená.
Pro mě tedy neskutečná nuda...velmi jsem váhala, zda knihu neodložit. Sice jsem vydržela, a jsem nakonec ráda kvůli posledním stranám, ale celkově to ve mě nezanechalo žádné zapamatovatelné pocity. Celé mi to přišlo takové utahané, mdlé a nezáživné. Velkým mínusem je, že než dojde na zvrat, který slibuje přebal knihy, je třeba se prokousat nekolika desítkami stran popisujícími zcela běžný život postav. A ve chvíli, kdy už konečně má být odhaleno ono manželovo tajemství, žádný "wau" efekt se nedostaví, protože už je dávno jasné, co v dopisu bude. Jediné, co knížku aspoň trochu zachránilo byl epilog, ale i tak to na víc než dvě hvězdy není, bohužel.
Kniha se čte jedním dechem, líbí se mi autorčin styl psaní a určitě doporučuji k přečtení!
Kniha Manželovo tajemství určitě stojí za přečtení, osobně se mě četla velmi dobře. První stránky mi daly trochu zabrat, než jsem si urovnala postavy (prolínají se 3 osudy), ale pak už to šlo samo. Za mě dávám plný počet hvězdiček a doporučuji si ji přečíst!
Kniha je prezentována jako bestseller. Tím se pouze označuje, že kniha je populární tím, že je prodáno více než 10 tisíc výtisků, ovšem nic nevypovídá o skutečné literární hodnotě. Byla jsem dost zklamaná. Osudy těch žen se podobaly problémům mnoha žen jiných, které se ocitly v mnohem složitějších situacích které musely řešit. Ovšem někomu se kniha líbit může.
Ze začátku jsem chtěla knihu odložit. Potom to začalo být docela zajímavé, ale konec nepřekvapil. Nejlepší z celé knihy byl epilog, který celý příběh posunul jinam.
Patřím k těm, kterým se líbily více Sedmilhářky, ale tohle taky nebylo špatné. I když zpočátku jsem se trochu ztrácela v propletenci postav a jmen. Pravda je, že i mě to přimělo přemýšlet, co by kdyby, každý zažil situace, kdy si třeba dodnes říká:" Jak ono to tenkrát vlastně bylo ".
Je to spíše smutné a vážné téma a máme se také zamyslet nad tím co by, kdyby (člověk si totiž může zvolit vždy jen jednu cestu). Jó asi každého by zajímalo jaké by to bylo, kdyby se tenkrát rozhodl jinak :)
Propletené osudy 3 žen se čtou skoro sami, kniha je napsaná svižně a čtivě.
Podařené vyprávění tří žen, jejichž osudy se během jednoho týdne změní tak, jak si to nikdo ani nedokázal představit. Kniha o tajemství (které si manžel snad měl vzít raději do hrobu), nevěře a bolesti ze ztráty dítěte. Autorka opět nezklamala, kniha se četla jedním dechem a byla jsem zvědavá, jak se ženy s osudem poperou. A epilog byl pomyslnou třešničkou na dortu.
Za mě super, četlo se skvěle. Po přečtení jsem šla vyslýchat manžela, zda nemá nějaké tajemství :D
Austrálie nevěra vraždy láska pro ženy tajemství rodinné vztahy lhaní, lži společenské romány rodinná tajemství
2014 | Manželovo tajemství |
2017 | Sedmilhářky |
2015 | Na co Alice zapomněla |
2017 | Šílené výčitky |
2016 | Tři přání |
Kniha se mi líbila, četla se dobře od první stránky. Bylo krásně popsáno, jak se dokáže změnit život během jedné sekundy. V podstatě to známe i z naších životů. A závěr se mi velmi líbil. Něco na tom je a vždy bude, co kdyby.............. Něco zapomeneme doma, auto nenastartuje atd. Ale my nevíme, jak by se náš život vyvíjel dál. Kdyby bylo kdyby. Určitě doporučuji přečíst