Mapy končí nad Nordkappem
Jan Šťovíček
![Mapy končí nad Nordkappem Mapy končí nad Nordkappem](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37910/mapy-konci-nad-nordkappem-37910.jpg?v=1276169486)
Šest dobrodruhů tvořících expediční tým Arctos I se vydává na daleké Špicberky, kde medvědi dávají dobrou noc. Přestože věnovali přípravě mnoho času, čekají je překvapení, nápory stresu a nepohodlí s expedicemi neodmyslitelně spojené. Přesto se jim situace, na které ani nepomysleli, daří zvládat s humorem. Vždyť pořád platí, že co není tak, může být i jinak!... celý text
![Ptah25 Ptah25](https://www.databazeknih.cz/img/users/78_/78383/m_78383-pMY.jpg?v=1459855057)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Místy je to dost rozvleklé co se týče osobních neshod a toho co kdo řekl, ale četlo se překvapivě lehce, za mě průměrné odlehčené čtení, asi jsem se těšil že Svalbardu tam bude víc, zatímco první polovina knihy je o přejezdu Norskem.
![allebra allebra](https://www.databazeknih.cz/img/users/50_/50863/m_allebra-4TX.jpg?v=1540856573)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moc pěkně napsaný cestopis, sympaticky podané, s humorem! Pro mě zároveň i vzpomínka na poznávací zájezd po Skandinávii. Už se těším na další příjemné chvíle u knížek Jana Šťovíčka. :-)
![Slávka 1970 Slávka 1970](https://www.databazeknih.cz/img/users/48_/48057/m_48057.jpg?v=1459854934)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Mně se tento cestopis líbil, hlavně asi kvůli oblasti dalekého severu, kterou já také ráda a obdivu k dobrodruhům. Od autora jsem si koupila další, tak jsem zvědavá...
2016 | ![]() |
2010 | ![]() |
2011 | ![]() |
2004 | ![]() |
2005 | ![]() |
Miluji severské země, takže pro mne to bylo skvělé počteníčko. Zvlášť když člověk ví o čem to je. Některé situace mi připomněly mé zážitky z Islandu. Ale kniha Nemaluj trola na zeď! mě bavila víc.