Marianna - Tajné poslání
Juliette Benzoni
Marianna / Marianne série
Čtvrtý díl ze série o Marianně. Marianna je pověřena císařem Napoleonem tajnou misí. Po mnoha utrpeních se sejde v Benátkách s milovaným Jasonem Beauforem a společně se vydají na cestu. Po vyplutí na Středozemní moře se jejich vzájemné vztahy prudce zhoršují, až jí jednoho večera Jason v záchvatu podivínského šílenství vysadí do člunu na širém moři. Vyčerpanou a polomrtvou žízní ji po několika dnech zachrání řecký rybář a odveze na ostrov Santorin. Bude zraněná a opuštěná Marianna ještě moci splnit své poslání? Najde konečně jednoho dne své štěstí?... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 1996 , AlpressOriginální název:
Toi, Marianne, 1972
Francie a Středomoří 18.stoleti, dobrodružná cesta s každou stránkou neuvěřitelně napínavá, opět nechybí nástrahy a nebezpečí a naivní romantika ... cela série je výjimečně příjemná oddychovka.
Četla jsem celou sérii kdysi dávno a teď jsem se k ní vrátila a opět mě kniha vtáhla do děje plného intrik a lásky... Celkově mám moc ráda knihy od Juliette Benzoni a příběh o Marianně je moc povedený.
1992 | Jediná láska |
1990 | Krásna Catherine 1/2 |
1993 | Krásna Catherine 7 |
1995 | Marianna |
1999 | Tragické osudy královen |
Příběh Marianny mě pořád baví, i když si chvílemi říkám, jestli už toho není moc. Všechna ta dobrodružství v rychlém sledu za sebou, pořád s rizikem v zádech, to by vydalo na 2 životy, a tady je to natěsnané do pár let .... Možná, jestli to jednou skončí, nebude se pak Marianna v obyčejném životě nudit ?