Vražda v lázních Skalka

Vražda v lázních Skalka
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178855/vrazda-v-laznich-skalka-178855.jpg 4 93 93

Marie Kovandová série

Blíží se letní prázdniny a v nedaleké Skalce před několika týdny zahájili lázeňskou sezonu. Marie to má z Kapliček jen nějakých deset kilometrů, a když z novinového článku zjistí, co všechno lázně nabízejí, nechá se zlákat k návštěvě. Vyzkouší masáže lávovými kameny i koupele ve zdejší unikátní vodě. Zalíbí se jí jak procedury, tak i klid malých venkovských lázní. Komorní prostředí působí mírumilovně, proto jako šok všechny místní zasáhne nález mrtvé ženy poblíž jednoho z léčivých pramenů. Jde o mladou ženu, cyklistku, která leží poblíž svého kola, bez helmy, s rozbitou hlavou. V první chvíli to vypadá na smrtelný úraz pádem z kola, nic však není takové, jak se na první pohled zdá.... celý text

sakro
08.12.2024 4 z 5

Tak jsem zase jednou sáhl po krimi od paní Pospíšilové, a to po knize ze série s vyšetřovatelem Klenským a jeho přítelkyní Marií. Čtu autorčiny knihy tak, jak mi přijdou pod ruku, takže na nějakou posloupnost ve vývoji osudů a vztahů hlavních postav moc nehraji. Ale orientuji se a to mi stačí. Vražda v lázních Skalka se vyvedla poměrně slušně, příběh je čtivý a má logický spád, autorčin jazyk je příjemný. Navíc jsem kvitoval s povděkem skutečnost, že Marie tentokrát zasahovala do vyšetřování jen minimálně a kriminalisté by došli k řešení stejně rychle i bez ní. To podle mne zvyšuje reálnost příběhu. Jednoduše solidní kniha k pobavení a odreagování.

jarin58
08.08.2024 3 z 5

Vcelku bylo dopředu jasné,kdo je pachatel.Taková pohodovka.

babystar
08.10.2023 4 z 5

Sedmý příběh s Marií Kovandovou o tom, že cílevědomost a hamižnost může z člověka udělat vraha i zavražděného. Mariina zvědavost způsobila, že se začala zajímat o to, jaká vlastně byla zavražděná mladá dívka. Zatím co policie rutinně vyšetřuje podezřelé, Marie poslouchá drby, díky nimž si vydedukuje motiv vraždy i kdo vraždil. Jedná se o poklidnou detektivku z moravského venkova, která je hodně zaměřená na mezilidské a rodinné vztahy a i Marie si snad už našla nového partnera.

Iki1
06.08.2023 3 z 5

Pohodová průměrná detektivka, která je psána jasným srozumitelným jazykem. Tak, jak bývá u těchto knih dobrým zvykem, postavy jsou jasně charakterizovány, děj je přímočarý a pachatel v podstatě od poloviny děje snadno odhadnutelný. Autorka sem do vedlejší linie přidala vztahové miniděje mezi hlavními postavami. A i to četbu fajn oživí.

Honzin
08.05.2023 5 z 5

K autorce jsem se dostal díky hodnocení a komentářům v databázi knih. Jsem spokojen i když trefím pachatele poměrně záhy. To mi vůbec nevadí. Knihy ze série čtu na přeskáčku, takže pokaždé je Marie s komisařem v jiné vztahové situaci :-). Tak zas příště si v knihovně od autorky určitě nějakou knihu půjčím.

Timkim
28.04.2023 3 z 5

Taková audio jednohubka na odpoledne. Nic převratného, ale ani zklamání se nekonalo. Popravdě, tip na pachatele jsem měl jiný. Na českou tvorbu dobré.

IHT
10.01.2023 4 z 5

pekne postavene, sympaticke realie, uveritelne postavy. urcite si prectu dalsi knihy od pani Pospisilove

Argos
04.08.2022 3 z 5

Od této autorky je to moje první kniha. Jako čtení k oddechu velmi dobré. Vyzdvihuji délku kapitol, které jsou akorát, děj běží rychle. Postava vyšetřovatele Klenského mi nějak nesedla. Uvidím jaké budou další knihy od Pospíšilové

mariva
05.06.2022 4 z 5

Jak už psali ostatní, jednoduchá česká detektivka. Vrahem mohl být kdokoliv, takže jsem počkala, kterého autorka vybrala. Dobře se četla a vybrala jsem si ji, protože Skalka je nedaleko a trochu to tam znám.

pepa4081
26.10.2021 4 z 5

Další pěkná detektivka, s již známými osobami. Opět velmi čtivé. Doporučuji.
Velmi uspokojivé.

Puntíkatýhrnek
08.09.2021 3 z 5

Taková jednohubka...žádné strhující čtení, spíš taková česká klasika, příliš nenadchne, ale ani neurazí.

hanap
31.08.2021 4 z 5

Dobré čtení na pohodu.

Kočičáci
17.07.2021 3 z 5

Už sedmý příběh s Marií Kovandovou, která se opět připlete k vyšetřování vraždy mladé ženy. Tentokrát je tolik podezřelých, že si můžeme z potenciálních vrahů vybírat. Příjemná detektivka na jedno odpoledne.

baji42
29.05.2021 3 z 5

Taková průměrná česká detektivka. Tuzemských "krimi" autorů je jak hub po dešti, nevím, čím to je, ale málokterý dokáže napsat detektivku srovnatelnou se zahraničními tituly.

janina66
24.05.2021 3 z 5

Oddychová a jednoduchá česká detektivka. Ani jsem nepřemýšlela, kdo by mohl býti vrah. Nechala jsem se překvapit. Taková příjemná jednohubka.

Zdero
14.01.2021 3 z 5

Poklidné čtení, oddechovka.
Nejedná se o žádné velké napětí, závěr je vcelku předvídatelný.
Příjemná je i audiokniha.

rafan65
09.01.2021 4 z 5

Znovu jsem spokojený, pěkná kniha která je na pohodové čtení. Příběh mě zaujal a několik variant pachatelů až do konce takže super. Tuto autorku mám rád a její knihy jdou moc pěkné.

jprst
20.12.2020 3 z 5

Slušný průměr, taková poctivá, nepříliš složitá detektivka, kterou jsem sice se zájmem přečetl, ale vracet se k ní určitě nebudu.

alnahu
11.10.2020 4 z 5

Jako oddechové čtení jsem sáhla po této české detektivce a nezklamala mě.Již jsem četla některé detektivky od této autorky a určitě nebude tato poslední.Vraha sice odhalíte docela brzy ,ale i tak je kniha čtivá až do konce.

ViolettaCh.
22.08.2020 3 z 5

Nenáročná, jednoduchá detektivka z domácího prostředí. Docela fajn oddychové počtení na letní víkendové odpoledne.