Boty do nebe přehled
Jarmila Pospíšilová
Marie Kovandová série
Začal podzim, dozrává ovoce a lesy jsou plné hub. Poklidná idyla v Kapličkách i okolních vesnicích je však narušena, když náhle zemře místní knihovnice a kronikářka a její kamarádka. U obou se na první pohled zdá, že příčinou smrti bylo selhání srdce. zdroj: www.pitaval.cz
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boty do nebe. Přihlašte se a napište ho.
Pohodová detektivka s jednoduchým dějem, téměř bez napětí. Děj v ní poklidně plyne, je jasné, kdo je pachatel. Autorčina silná stránka je v něčem jiném - v jejím jazyku, skvělému vykreslení venkovské atmosféry a charakterizaci postav. K tomu přidáni sympaťáci v roli vyšetřovatelů. Fajn oddechovka pro volné chvíle.
Na autorce se mi líbí prokreslení osobnosti jednotlivých postav.
Kniha se čte velmi dobře a ze série o Marii je z těch lepších.
Ocenění knihy (1)
2013 -
Cena Jiřího Marka
Kniha Boty do nebe v seznamech
2020 | ...a naposled konvalinky |
2014 | Kočka na plotě |
2013 | Vražda v lázních Skalka |
2012 | Boty do nebe |
2007 | Prach, popel a dým |
Další úžasná detektivka ze zelené řady, od této autorky s amatérskou vyšetřovatelkou Marií Kovandovou.V příběhu se vydáme do vesničky Kapličky,kde náhle zemřou dvě ženy knihovnice a její kamarádka Ze začátku to vypadá na přirozenou smrt.Ale zjistí se,že byly otráveny kořenem z oměje také zvaného "Boty do nebe"(podle toho autorka použila i název knihy.Případ se nakonec úplně zamotá a má své pozadí v minulosti.Marii se podaří i tento zapeklitý případ rozluštit.
Milá oddechovka v které autorka skvěle popisuje prostředí a charaktery osob příběhu.