Kdo je Mallory?
James Hadley Chase (p)
Martin Corridon série
1. díl >
Malá skupina odbojářů z francouzského hnutí odporu po válce přijíždí do Londýna, aby pomstila smrt svého velitele, kterého jeden z členů zradil gestapu. Avšak zrádce, Mallory, se ukáže být nad jejich síly a dva ze skupiny jsou zavražděni. Zbývající trojice se rozhodne přizvat si na pomoc Martina Corridona, bývalého člena jednotky commandos. Corridon přijímá úkol zabít Malloryho za odměnu 1500 liber, ale má v úmyslu po převzetí peněz mstitele podvést a úkol nesplnit. To se mu však nepodaří a je přinucen hledat Malloryho od brlohů v Soho až po osamělý ostrůvek u skotského pobřeží. V celém případu je však cosi podivného a záhadného... ... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2000 , AmetystOriginální název:
Mallory, 1950
Po dvou knihách od J.H.Ch. jsem se s chutí pustil do další, bohužel jsem nebyl tak spokojený jako u dvou předchozích. Možná to bylo tím, že tato je již staršího data vydání a autor ještě nebyl ve své životní formě. Zápletka nebyla špatná, nicméně se v průběhu knihy z děje stával takový čím dál méně uvěřitelný mišmaš všeho možného, navíc psané (přeložené) místy celkem archaickým jazykem. V kontextu rozuzlení není zcela důvěryhodně vysvětleno, proč vlastně Corridona do akce zapojili a některé dějové linky, které se ze začátku zdály významné, nikam nevedly.
Nějak jsem tušila, že to s Mallorym není tak docela košer. Ale jeho sestra Ann byla skvělá. Kdo by do děvčete řekl, že byla taky v aktivním odboji?
1975 | Chytit tygra za ocas |
1975 | Pracka v láhvi |
1977 | Třikrát ve slepé uličce |
1994 | Piksla červů |
1997 | Dvojitý pohřeb |
První půlka mě moc nebavila, hlavní hrdina byl chlap, co se mi nelíbil. Pak se ale děj trochu lépe rozjel a už to šlapalo. 70% a 4*, 14. 4. 2024.