Sestry
Bernard Minier
Martin Servaz série
Květen 1993. Začínající policista Martin Servaz se účastní neúspěšného vyšetřování dvojnásobné vraždy sester oblečených v šatech k prvnímu svatému přijímání. Místo činu nápadně připomíná scénu z knihy Erika Langa, známého autora thrillerů, kterého se však nepodaří usvědčit. O pětadvacet let později je Servaz povolán k vyšetřování záhadného úmrtí v domě stejného spisovatele. Podaří se najít souvislost mezi oběma případy a dopadnout vraha?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2019 , XYZ (ČR)Originální název:
Soeurs, 2018
Minier ani v tomto prípade nesklamal. Kniha bola ctiva s veľmi dobrým spádom príbehu. Už sa teším na ďalšiu.
O trošku lepší něž Noc. Autor má stále ještě čím zaujmout. Tohle jsou detektivky, které přečtete na jeden zátah. Jinak to nejde. Už teď netrpělivě čekám na další pokračování. Stále totiž není dořešeno vše, co by dořešeno být mělo a pozornému čtenáři určitě neunikla na konci knihy druhá obálka, kterou Martin už v tomhle díle neotevřel...
Tato kniha opět perfektní. děj, který je napínavý až do samého konce a není zde nouze o zvraty a nečekaná rozuzlení. Tak jsem dočetl celou sérii a moc mne mrzí, že už není žádné pokračování. Doporučuji.
Tuto sérii jsem četla celou. A za mě byla asi tato kniha jedna z nejlepších. Bavilo mě to. Můžu jen doporučit.
Tohoto autora jsem četla poprve,a musím říct víceméně super,jen mi chvílemi vadila zdlouhavost,konec kupodivu překvapil.Urcite sáhnu o po jiných knihách od tohoto autora
Moje první kniha od Bernarda Miniera. Hodně jsem se na ni těšila, ale asi to nebyl úplně můj šálek čaje. Ze začátku se mi příběh zdál čtivý, postupně jsem se v některých popisech trochu ztrácela. Ale ten konec... Ten se mi bohužel vůbec nelíbil, připadal mi hodně nepravděpodobný, nereálný a dost divný. Škoda, čekala jsem víc.
Ráda říkám, že serie s Martinem Servazem už má zase stoupavou tendenci, trochu jsem se bála, když jsem četla Tmu, že to bude horší a horší, ale naštěstí jsem se spletla... Těším se na pokračování
Mozna je to tim,ze jsem na Sestry slysela kritiku,tak jsem nemela velka ocekavani,ale musim rict,ze me tato kniha bavila vic,nez jine predchozi ze serie. Precteno jednim dechem a za me 5*.
Tentokrát musím dát o hvězdičku méně, než jak mám u Miniera zvykem. Ze začátku mi trvalo se začít a upřímně mě zklamalo vyústění děje. Už od začátku jsem tušila, že to tak bude, takže za mě dost předvídatelné. Ovšem i tak je kniha čtivá a nemohla jsem jinak než ji dočíst. Za mě ale nejslabší Minierovo dílo.
Po Noci, ze které jsem nebyla moc odvařená, jsem začala číst Sestry... počáteční retrospeltiva mě trochu odrazovala, ale překousla jsem to a bylo to dobře. Spojitost s případem starým 25 let, jen mám pár otázek, na které si nedokážu sama odpovědět. Takže pozor, SPOILER! Proč na pomstu čekala 25 let? A proč se "nechala" zabít, takhle systematicky se ničit... závěrečná linka s Rémym a Gustavem byla zas dost přitažená za vlasy, ale celkově se mi líbily odkazy na předcházející díly. Vzpomínka na koně s uříznutou hlavou, na lavinu, na Juliana, na Marianne, v retrospektivě vlastně i vzpomínka na soužití s Alexandrou... takže tento díl fakt pecka, zajímalo by mě, co se dál děje s Julianem a hlavně s Marianne... to vypadá jako otevřená vrátka pro pokračování. Tak třeba ;-)
vraždy Francie francouzská literatura napětí sérioví vrazi
Servaze jsem si velmi oblíbil a opět nezklamal. Detektivka plná zvratů se čte jedním dechem až do nečekaného rozuzlení , ale uznávám, že dřívější knihy byly mnohem lepší.