Kruh přehled

Kruh
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264964/bmid_kruh-loI-264964.jpg 4 2227 2227

Martin Servaz série

< 2. díl >

Druhý díl detektivní trilogie s komisařem Martinem Servazem, jež se stala bestsellerovou senzací ve Francii! Uvnitř domu je nalezena mrtvá žena. Spoutaná a utopená ve vaně. U bazénu v zahradě sedí její žák a milenec, který je pod vlivem sedativ. Je to vrah? Na nic si nepamatuje… Marsac je zdánlivě klidné městečko v Pyrenejích, známé díky elitní univerzitě. Dokud ovšem není zavražděna jedna z přednášejících a dokud není o pár dní později nalezeno tělo místního chovatele psů, které roztrhali na kusy jeho vlastní zvířata… Kdo a proč rozpoutal v tomto univerzitním městečku šílenství smrti? Mohly by být vraždy dílem uprchlého sériového vraha? Stačí jeden tajemný email a telefonát a komisař Martin Servaz je vtažen do vyšetřování. Hlavním podezřelým se stane syn jeho bývalé lásky z místní univerzity. Když Servaze požádá, aby se případu ujal, nemůže odmítnout… Aby vrchní komisař Servaz případ vyřešil, musí se ponořit do své vlastní minulosti a znovu otevřít své staré rány. Bude to jeho nejnebezpečnější a nejosobnější vyšetřování dosud!... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Le Cercle, 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kruh. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (456)

ještěrka38
23.09.2024 3 z 5

Na mě moc dlouhé, zbytečné popisy...ke konci jsem se už modlila ať to dočtu. Nevím, jestli budu chtít číst další díly.

Mona-Lisa
26.08.2024 5 z 5

Druhý díl božské detektivní série z pera Francouze. Stejně atraktivní jako díl první.
Pan Minier píše knížky s přidanou hodnotou. Chceš jít do hloubky a prozkoumat uvažování zločinců z psychologického hlediska, je libo latinských citátů nebo rozboru literatury? Toho všeho se ti dostane.
Staré postavy se vrací, víc zabředneš do soukromí detektiva i jeho blízkých.
I zde je obligátní nemesis. A musím říct, že podle mého gusta.

Důvod názvu knížky je na 10 hvězdiček. Miluju motiv pomsty, miluju spravedlivý hněv, a to, jak se napomínáš, že nesmíš sympatizovat s vrahy ale zároveň jejich motiv chápeš. Opět napínavé, opět ti případ nedá vydechnout v jakém se vše děje tempu.
Poslouchala jsem jako audiknihu s kamarádkou. Té vadil motiv a sedl ji víc předchozí díl. Tady teda trhám partu a volám bravo po poslední stránce.
Navykla jsem si na surové prostředí Francie, nevyzpytatelnost děje, akční vložky, smolaře Servaze a mírně otevřené konce, které tě lákají na další dil! Sem s ním.


iveetka
23.08.2024 4 z 5

Tohle mě prostě baví...

všechny komentáře

Související novinky (2)

Syndrom E - první díl nové krimi série

12.10.2016


Kruh - pokračování knihy Mráz

26.10.2015


Citáty z knihy (2)

Žiť predsa znamená vybrať si.


Dítě, jímž jsme byli, se mění v dospělou bytost tak odlišnou a tak monstrózní, že kdyby se mohla oddělit, dítě by nepoznalo dospělého člověka, jímž se stalo, a bezpochyby by ho vyděsila myšlenka, že se stane takovou bytostí.


Kniha Kruh v seznamech

v Právě čtených34x
v Přečtených3 370x
ve Čtenářské výzvě267x
v Doporučených144x
v Knihotéce766x
v Chystám se číst564x
v Chci si koupit106x
v dalších seznamech11x