Znamení zla
William Diehl
Martin Vail série
Napínavý thriller s hororovými prvky volně navazuje na autorův bestseller Primární strach. I zde je hlavním hrdinou advokát Martin Vail, který nyní jako prokurátor v Chicagu řeší případ bestiálních vražd, začínajících zdánlivě nesmyslnou a brutální vraždou mladé ženy z malého městečka. Případ nabývá konkrétní podoby až tehdy, když vyšetřovatelé odhalí záhadný symbol, krví napsaný na hlavě oběti. Dovádí je k psychicky narušenému vrahovi, jehož Martin Vail kdysi zachránil před elektrickým křeslem.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 1999 , BB artOriginální název:
Show of Evil, 1996
Kvalitná zmes práva, psychológie a vyšetrovania.
Niektoré pasáže ale iritovali. Zvlášť opakované príbehy "zvláštnych" prípadov z prvého dielu (chlapík s klobúkom a pištoľ zapadnutá za radiátor) sa mi zdali trochu pozmenené.
Pokračování thrilleru Primární strach, který mě opět zcela nadchl. Krásně rozvíjející se postava Martina Vaila a perfektně zakombinovaný návrat Aarona Stamplera se všemi jeho nočními můrami. Klobouk dolů, opravdu povedený kousek.
detektivní a krimi romány krimi právníci právnické prostředí americké romány
1998 | Primární strach |
1989 | Chuligáni |
2002 | Chameleon |
1999 | Znamení zla |
2000 | Království pekla |
První díl mi přišel lepší, ale určitě i "dvojka" stojí za přečtení. Děj je napínavý, dobré jsou i zbylé případy, které nyní již prokurátor Martin Vail řeší ve svém novém úřadě. Trochu mi vadilo opakování pasáží z prvního dílu, nicméně chápu, že pokud někdo začíná až dílem druhým nebo má mezi oběma knihami delší časový odstup, rekapitulaci přivítá.