Martinka: Krátké příběhy pro hezké sny
Gilbert Delahaye
![Martinka: Krátké příběhy pro hezké sny Martinka: Krátké příběhy pro hezké sny](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346204/mid_martinka-kratke-pribehy-pro-hezke-s-oyq-346204.jpg?v=1496946961)
Znáte Martinku? Je to moc šikovná holčička, která zažívá všelijaká dobrodružství. Tato knížka obsahuje šest krátkých Martinčiných příběhů, jež jsou ideální jako četba před spaním. Jsou to příběhy napínavé a poučné zároveň. Martinka v nich objevuje zvířata v přírodě, poznává pravidla chování ve velkoměstě, ale i slušnosti a zdvořilosti. Ve většině příběhů se potkáte i s Martinčiným bráškou Honzíkem nebo některým z dalších členů jejich veliké rodiny. Samozřejmě nesmí chybět Martinčin pejsek Alík! Pohádkový svět Martinčiných dobrodružství je dětem šitý na míru – nic v něm není nemožné. Kniha je plná působivých ilustrací. Zaposlouchejte se nebo se začtěte… Martinčina knížka vám přinese hezké sny.... celý text
![Elen.aja Elen.aja](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/127370/m_elen-aja-aEz.jpg?v=1651508447)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Naše děti baví moc, chtějí ji číst stále dokola. Realistické příběhy ze života a pěkné něžné ilustrace.
![Karcoolka2210 Karcoolka2210](https://www.databazeknih.cz/img/users/38_/38419/m_karcoolka2210-662ea1ad272b5.jpg?v=1714332077)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Nie je to zlá kniha pre deti, ale ani nič výnimočné. Malým deťom sa páčila (3-4 roky), starším deťom veľmi nie (5-6 rokov). Kniha je plná ilustrácií, čo je pre deti plus.
2005 | ![]() |
2002 | ![]() |
2002 | ![]() |
1999 | ![]() |
1998 | ![]() |
Kniha obsahuje 6 příběhů o Martince: o tom, jak slavila Štědrý večer, o vytouženém dárku k narozeninám, o ztraceném pejskovi, tajemné sousedce, dni plném dobrodružství a Noemově arše.
Příběhy jsou krásně a bohatě ilustrované. Noemova archa se mi sice moc nelíbila, ale ostatní kapitoly byly lepší. Děti byly taky celkem spokojené.