Máš cos chtěl, miláčku!
Jana Benková
Lina překvapí manžela při nevěře a zhroutí se jí svět. Ale postupně si uvědomí, že jí manžel vlastně pomohl, a začíná objevovat, jak vypadá svět mimo zlaté klícky, v níž dosud žila. Příběh o tom, jak se ze zakřiknuté mladé ženy postupně stává žena sebevědomá, která ví, co chce. A také o tom, že pomsta může být ještě sladší než nejsladší čokoláda… Sexy román pro ženy o tom, jak je nebezpečné hazardovat s láskou.... celý text
Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: 2013 , BránaOriginální název:
Máš, čo si chcel, miláčik!, 2012
Moc hezké,přestože konec byl celkem předvídatelný,pobavilo mě to.Jedna z těch lepších knih od J.Benkové
Výborný příběh, velmi čtivé. Úžasný konec, i když jsem si pomalu ke konci myslela, jaká je to blbka. A ono NE. Jen Richarda mi bylo líto.
Tohle byla jedna z mých prvních knih, kterou jsem si koupila a moc se mi líbila. Příběh je takový ze života. V době, kdy jsem jí četla jsme o ní s přítelem hodně mluvili, on nečte, ale zajímalo ho jak to všechno dopadne. Když jsem knihu dočetla a řekla mu jak dopadla, hrozně se rozčiloval a říkal, že ženy jsou fakt mrchy. Já na to mám jiný názor, ženy nejsou mrchy, ale když jim někdo ublíží, nebojí se zařídit odplatu i s úrokama. U většiny románů víte jak kniha skončí, většinou ''Šťastně až do smrti'' u téhle i když to není typický román to skončilo úplně jinak než jsem si mohla představovat. Myslím, že čtenář, který se jí chystá číst, jí bude stejně ohromen, jako já.
Příběh opravdu odpovídá názvu knihy. Lina doposud žijící poklidným manželstvím se synem a psem. Hned počátku se dozvíme o nevěře. Začne jednat, odstěhuje se a je rozvod. Musí se také potýkat s peripetiemi jako je hledání nové práce. Má ale skvělé kamarádky, které jí pomohou. V novém zaměstnání se seznámí s přítem, kterého ale bojkotuje její syn. Poté se někdo vloupe do jejich nového bytu (za tím má nejspíše prsty její bývalý manžel), který o ni opět stojí, jelikož chce povýšit svůj byznys vstupem do politiky. A jak to bývá, lépe vypadá spořádaná rodinka, než rozvedený chlapík s mnoha kočičkami na krku, prahnoucí dostat se na post ministra. Proto Linu znovu očaruje. Ta se k němu vrátí, díky jeho snaze dostat se do funkce, získá podstatnou část majetku (kvůli volbám...) Ale opět dozví se o jeho avantýrách, Lina má ale svůj plán, který vyjde.
Začalo to nevěrou. Lina, která miluje svého muže a syna a pro níž je na prvním místě péče o ně a jejich společný domov, najednou procitá a musí řešit nastalou situaci. Tak jak už to v životě bývá, Lina začíná nový život, odstěhuje se synem do nového bytu, začne chodit do práce a objeví se i nová láska. Potud klasická situace.
Příběh jejího muže však zároveň přináší i proměnu jeho bývalé ženy. Lina dozrává a vidí vše bez růžových brýlí.Ve druhé části příběhu si Lina jde za svým cílem... A její bývalý muž a otec jejich dítěte opravdu dostane to, o co vlastně celou dobu nevědomky usiloval. Bylo to zajímavé čtení a ráda si přečtu i další knihy Jany Benkové.
Slovenská autorka, na kterou jsem se moc těšila a po knížce jsem v knihovně doslova "skočila"... Nicméně musím říci, že pro mě to bylo zklamání, navíc mohu-li porovnat s jinými slovenskými autorkami, jako je například Urbaníková či Keleová - Vasilková, jejichž knihy (zejména některé) mám ráda, tak tahle podle mě srovnání moc neunese. Nevěra je věčné, vděčné a dobré téma, ale zpracování knihy, vypravěčské umění - to je podprůměrné. Umělá rádoby gradace příběhu...dočetla jsem jen "z povinnosti". Dávám dvě hvězdičky a opakuji - pro mě zklamání.
... a to se mi líbilo. Zprvu jsem knížku považovala za nezáživnou a rozhodovala se, jestli ji mám číst. Ale i jsem se u ní zasmála, přečetla jsem ji za jediný den. Skutečně má, co chtěl... :-)
Klasické téma nevěry partnera. Ze začátku mne kniha i bavila,ale nevím, kde se stal zlom, ale děj mne přestal bavit a hrdinka mi byla čím dál víc nesympatická. A ta pomsta mi připadala přehnaná. Četla jsem knihy o horších osudech podváděných žen, Lina myslím neměla až tak strastiplný osud, aby musela být tak zahořklá.
Ikdyž mě tahle kniha nijak moc nenadchnula. Jedno jí musím přiznat a to, že byla až moc realistická. Tomuhle příběhu každý uvěří, protože něco z toho zažil každý z nás. Rozhodně zajímavé čtení.
Hodně jsem od knížky čekala, ale musím se přiznat, že pro to bylo naprosté zklamání. Naprosto obyčejné, špatný jazyk, nezaujala mne.
Skvělá knížka, moc se mi líbila :-) Od první stránky až do poslední udržovala v napětí. Bylo tam všechno, nechybělo nic ( a ten konec - ano, po zásluze odměna ;-) ) Četla jsem opravdu v každičké volné chvilce a můžu jen doporučit.
dost povedena kniha !! dlouho jsem se takto nebavila ! ten konec? rikala jsem si co to holka blbne a do čeho se to žene ale prekvapila :-) doporucuju :)
Výborná kniha, chytla mě hned od začátku a už nepustila. Jediné co mi vadí je, že se Lina rozešla s Robertem a jsem ráda, že to Marošovi tak nandala.
Moc se mi příběh líbil, jsem ráda, že konec dopadl dobře, že to Lina vše pochopila, že chlap se nezmění nikdy a ona si vybrala hodně špatně.. přitom nechala odejít Richarda, to mě bolelo :) .., ale jak píše Juditha, dostala rozum a Maroš dostal, co zasloužil :)
Lina neměla opravdu lehké období, ještě přijít k nevěře manžela o práci, doma vzpurný synek, kterému se už v pěti letech líbí malé slečny :), no bylo o čem psát a zároveň si dobře počíst..
Těším se i na další knihy Jany Benkové.
Moc hezky napsaná kniha popisující nevěru i to, že když mužský ublíží jednou, není problém to udělat znovu. Lina ač se nezdála, dostala rozum včas, i když už jsem si myslela, že nebude mít sílu se postavit.
2013 | Máš cos chtěl, miláčku! |
2015 | Až po uši |
2014 | Haló, tady tvoje láska! |
2014 | Druhá šance, lásko! |
2012 | Slečna nebezpečná |
Příběh mladých manželů . Nevěra. Odpuštění. Zvláštní konec.