Máš to u mňa
Sophie Kinsella (p)
Neodolateľný príbeh Sophie Kinselly o láske a podpore, ale aj o dlhu, ktorý môže všetko zmeniť... Fixie si nemôže pomôcť – vždy napráva nejaké predmety, čistí aj neviditeľné škvrny, pomáha priateľom... Všetko musí byť podľa nej v poriadku, preto aj dostala svoju prezývku. Keď ju raz neznámy muž v kaviarni požiada, aby mu na chvíľu postrážila notebook, súhlasí a zachráni ho pred katastrofou. Sebastian, majiteľ notebooku, jej nechá odkaz na papierovom pohári od kávy, že je jej dlžníkom. Fixie však vôbec nezamýšľa požiadať ho niekedy o nejakú láskavosť. Vtedy sa do jej života vracia Ryan, láska z mladosti, a potrebuje jej pomoc. Veci však nejdú podľa plánu. Fixie osloví Sebastiana, a napokon sa ona stane jeho dlžníčkou. Fixie sa zmieta medzi minulosťou a lákavou budúcnosťou a séria malých láskavostí a dlhov môže od základu zmeniť jej život. Bude mať konečne odvahu pomôcť nielen iným, ale aj sebe? Nájde aj ona lásku, po ktorej túži?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , LindeniOriginální název:
I Owe You One, 2019
Já bych osobně tu laskavost využila jinak :) no je no pohodové čtení, ale čekala jsem od toho víc.
Hlavná hrdinka je skrytý talent, ktorý ešte nik neobjavil (dokonca ani ona sama nie) a po prekonaní "nástrah osudu" nájde svoje šťastie, lásku aj skryté schopnosti. A hoci to nie je nič svetoborné, kniha sa číta príjemne. Pre mňa je to vyslovene odpočinkové, voľnočasové čítanie, svieže a miestami aj zábavné.
2007 | Bohyně v domácnosti |
2012 | Láska na zavolanou |
2002 | Báječný svět shopaholiků |
2012 | Dokonalá nevěsta |
2015 | Audrey se vrací |
Nebylo to špatné. Ale skvělé taky ne. Přitom ústřední téma mělo slušně našlápnuto - jak Fixie a Sebastian stále upravují svůj dlužní úpis, to mě fakt bavilo. Jenže... Fixie mi lezla na nervy hloupou závislostí na chronickém podvodníkovi. Způsob, jakým se měla starat o obchod (bezmezná úcta k rodině plné podvodníků a vyžírků, nulové pravomoci), byl dost kontraproduktivní a je s podivem, že to zvládla. A tak dál. Od autorky jsem prostě čekala větší švih a vtip. Dlužno ovšem dodat, že jsem knihu nepustila z ruky (maximální čtivost, jako obvykle) a závěr vše napravil. Přesto za mě pouze slušný průměr.