Tři případy a Matthew Scudder

Tři případy a Matthew Scudder
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21217/bmid_tri-pripady-a-matthew-scudder-DyY-21217.jpg 4 11 11

Obsahuje: Hříchy otců Čas vraždit a tvořit Všude kolem smrt

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Oddych

The Sins of the Fathers / Time to Murder and Create / In the Midst of Death, 1976

ThomasRuhe
09.11.2024 3 z 5

HŘÍCHY OTCŮ
Zde otec zavražděné dívky požádá Scuddera, aby mu zjistil co nejvíce o jeho dceři. O samotný zločin mu v zásadě nejde, ten se totiž zdá být jasný, ale rád by věděl jaká jeho dcera byla a jak žila v posledních letech, protože s ní ztratil kontakt a vzájemně se odcizili.
Tenhle případ může čtenářům připadat trochu nudný a bez šťávy, ale já mám případy s Mattem Scudderem rád, a tento byl takový typický, bez výrazné akce, pouze chození a vyptávání. To jsem obdržel a s výsledkem jsem spokojený. 3/5.

ČAS VRAŽDIT A TVOŘIT
Mnohem atraktivnější zápletka. Vyděrač Spinner předá Scudderovi obálku, kterou má v případě jeho smrti otevřít. Uvnitř pak nalezne tři jména lidí, které Spinner vydíral...
Líbilo se mi , jak se Scudder převtělil do role vyděrače, aby zjistil, kdo z těch tří Spinnera zabil. Stěžejním dějem jsou následné rozhovory Scuddera s vydíranými oběťmi,kdy sám riskuje možný útok na svou osobu...
Tohle jsem přečetl s chutí. Hodnotím 4/5.

UPROSTŘED SMRTI
Tady Matt Scudder pomáhá policajtovi, který donáší na policejní sbor a je obviněn z vraždy prostitutky. Scudder ho sice nemá rád, ale věří v jeho nevinu.
Není to nijak ohromující vyšetřování, ani rozuzlení případu není bombastické. je to taková klidná klasika od Blocka, ale i zde odvedl kus solidní poctivé práce. 3/5.

Ulala
20.09.2022 4 z 5

Klasické detektivky sedmdesátých let, u kterých si člověk zavzpomíná, že existovaly pouze telefonní budky a bylo samozřejmostí, že policajti brali úplatky (ti slušní pouze tolik, aby se neřeklo). Milovníkům severských "hororů" doporučuji přečíst si pár těchto klasických detektivek, ve kterých převládá komunikace, "odšlapaný chodník" a tak trochu kus nostalgie.

detektivky 3x

Lawrence Block