Matýsek a Majdalenka – báječné čtení pro nejmenší

Matýsek a Majdalenka – báječné čtení pro nejmenší
https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74639/matysek-a-majdalenka-bajecne-cteni-pro-nejmensi-74639.jpg 4 9 9

Matýska a Majdalenku, malé skřítky z Písmenkova, určitě znáš z časopisu Báječná školka. Vydej se spolu s nimi a jejich kamarády za dobrodružstvím. Čekají na tebe příběhy i komiksy!

simca9342
01.01.2024 5 z 5

Kniha do zdejší výzvy- téma 8. Kniha s podtitulem. Zároveň jde o první knihu přečtenou v tomto roce .

Komiks a krátké příběhy v jednom o dvou malých skřítcích Matýskovi a Majdalence, kteří společně prožívají v Písmenkově, kde bydlí různá dobrodružství. Třeba najdou sněhulákovi rodinu, kouzelný hrneček jim uvaří na co budou mít chuť a mnoho dalšího.
Mladší čtenáři je jistě mohou znát z časopisu Báječná školka.

Co mi ale přijde zvláštní a pro děti chápání doslova ve smyslu dej hned je scéna , kdy pes chytne do huby koláč letící z okna. Dítě to může pochopit tak , že pes koláče může jíst a to, co jedí lidi taky . Ale nesmí. V průběhu by to mělo být nějak vysvětleno, ale chápu, že kniha byla určena pro ty nejmenší, které takovým věcem ještě nerozumí.

Orange8knihomol
13.02.2018 5 z 5

,,Matýska a Majdalenku" jsem dostala od někoho z rodiny a četla to asi ve 2. třídě. Pamatuji si, že v knížce byly komiksy i normální příběhy psané v odstavcích. Obrázky rozhodně nechyběly. Kniha se mi tenkrát dost líbila.

keselylenka
30.10.2012 5 z 5

Koupila jsem synovi, moc dobře se čte. Hezké pohádky

skřítkové

Autoři knihy