Medvěd v županu
Maddie Frost
Méďo, pojď s námi bruslit! Nemůžu, musím doma udělat toto, tohle a ještě tamto… Je zima a Méďa má v úmyslu hovět si až do jara doma v teplíčku. Ve svém milovaném růžovém županu, který zahřívá ouška, má kapsy na nezbytnosti a ke všemu je MA-XI-MAL-NĚ pohodlný. Co taky venku, v takové divočině, no ne? Ovšem Méďovi kamarádi na to mají docela jiný názor. Podaří se jim Méďu vylákat z pohodlného pelíšku? Opustit známý svět, vyzkoušet něco nového a riskovat může být velká výzva. Pokud ale máte dobré přátele, kteří při vás stojí i v takových chvílích, jde to rozhodně snáz. A ještě něco pomáhá…... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2025 , HostOriginální název:
Bear in a Bathrobe, 2024

S dcerou nás v knihkupectví na první pohled zaujala tato kniha s bruslícím medvědem v růžovém županu na obálce. Nemohly jsme odejít bez ní a doma ji hned zhltly na posezení.
Čtení to bylo velmi vtipné, ale i poučné. Navíc jsme obě měly pocit, jako bysme četly i tak trochu o sobě. Někdy je zatraceně těžké vystoupit ze své komfortní zóny a vyzkoušet něco nového, z čeho má člověk strach. S dobrými kamarády ale jde všechno snáz.
Milý a vtipný příběh doplňují neméně vtipné a krásné ilustrace.
Jedním slovem úžasná knížka pro děti :-) Text i ilustrace. A jak říká medvěd v županu i sama autorka, když je venku hnusně, není nad to sedět doma v teple s hrnkem kakaa :-) Přečteno v rámci ČV 2025