Medvědi zabijáci
Larry Mueller , Marguerite Reiss
Medvěd je krásné a majestátní zvíře. Útočící medvěd je však něco, co je lepší nezažít. Střet s medvědem znamená nerovný souboj na život a na smrt, v němž mnoho lidí prohrálo. Ti, kteří vážné nebezpečí smrti přežili, vyprávějí své hrůzné vzpomínky plné strachu a krve. Člověk v přímém ohrožení života dokáže bojovat, ale jekou šanci nabízí ohromný grizzly, která vás rozsápe jediným úderem?... celý text
Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: 2006 , AlpressOriginální název:
Bear Attacks Of The Century, 2005
Mam rada knizky o zviratech. Tohle je druha kniha o medvedech. Je hezke, ze ochranci zvirat mapuji cestu medvedice na Morave, mam rada zvirata, ale rozhodne bych ji nechtela potkat osobne. Setkani cloveka s nastvanym medvedem je opravdu nerovny souboj. Knizka je krasna a rozhodne doporucuji.
Dech beroucí skutečné příběhy o setkání člověka a medvěda v boji na život a smrt.
Zdejší popisované události sice lidská rasa přežila, ale s velkými následky a mnohdy jsem nechtěla věřit, že po tak rozsáhlých zranění, je možno přežít.
Je si třeba uvědomit, že medvěd rozhodně není to roztomilé zvířátko ze zábavných filmů či pohádek. Především je to šelma, bránící své teritorium.
Knihu jsem měla přečtenou za chvilku, ale rozhodně se nejednalo o zábavné čtení..