Mentalista - Rozluštěte tajemství a triky z populárního seriálu
Simon Winthrop
Jistě znáte oblíbený seriál Mentalista s Patrikem Janem v hlavní roli, který oslňuje přesnými dedukcemi a analýzami. Kniha Simona Winthropa vás pomůže odhalit tajemství, jak to dělá, a poradí vám, jak se to také naučit
Literatura světová Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2011 , XYZ (ČR)Originální název:
How to be a mentalist, 2011
Napriek tomu, že každý má svoje zmysly, väčšina ľudí vie predvídať, čo sa stane. Táto kniha ma povzbudila, podala možnosti, ako rozvíjať svoje schopnosti a nadobúdať cenné informácie,
budovaním mysle.
Knížka pro ty, kterým se líbil seriál a pro ty, co se okrajově zajímají o psychologii a hypnózu. Nebude se asi líbit všem, ale skalní fanoušky určitě potěší.
Seriál mentalista mě díky schopnostem Patricka Janea vždy v dobrém smyslu udivoval. O psychologii jsem se zajímal od ranného věku, Patrick Jane byl dlouhou dobu jedním z mých vzorů a tahle knížka dokáže napovědět, jak na to.
Kniha mi přišla zajímavá, právě protože jsem velký fanoušek seriálu. A i když pořád nevím jestli jsem přesvědčená zda tyto triky fungují, přišlo mi to poučné. Doporučuji jak pro čtenáře, kteří se věnují psychologii tak i pro ostatní, kteří jsou zvědaví jak to Patrick Jane děla.
Celkově zklamání. Jako hrubý náčrt toho, co znamená být mentalista, možná. Jako příručka k tomu, jak se stát mentalistou, tedy rozhodně ne. Na můj vkus byla až příliš velká část věnovaná meditaci a pak také hypnóze. Nějak si neumím představit, že bych se na základě této knihy učila hypnotizovat ostatní. Myslím, že by to skončilo tak akorát ránou do ciferníku.
Určitě této knize pomohla reklama na film s Patrikem Janem. Jak přimět mysl, aby přemýšlela jinak, něco vidět víc, než jen povrchně to co je vidět. Zahloubat se do podvědomí a rozšířit tím vnímavost dle chování a pohnutků. Určitě má tato pomoc něco do sebe.
V polovině knihy jsem začala přeskakovat odstavce a pak i kapitoly. Již jsem toho přečetla spousty o sebevzdělávání, meditaci, zdraví atd. a toto nebylo moc čtivé a spojení se seriálem bylo podle mě účelové, aby se kniha lépe prodávala.
Super knížka, doporučuji všema deseti. Zjistila jsem tolik věcí a informací. Musím přečíst ještě jednou. Jestli se zajímáte o lidi a psychologii tak honem na ni.
Ps: všichni jsme svým způsobem stejně naivní
Seriál Mentalista je snad můj nejoblíbenější seriál vůbec! Když jsem tuhle knížku našla, byla jsem štěstím bez sebe. K mojí smůle ale nikde nebyla ke koupi, dokonce ani na internetových obchodech ve skladech. Zklamání bylo ohromné. Dokud jsem vůbec poprvé v životě nejela na Svět knihy 2016. Knížka jako by na mě sama mávala z police. Radost neskutečná. Díky ní jsem mnohé pochopila - jak co funguje, že to nejsou žádná kouzla, ale vše je logicky vysvětleno. Teď, když jsem poučená, se kouknu na celý seriál znovu a snad už pro mě hlavní postava Patricka Janea nebude tak záhadná.
Knihu jsem si koupila na základě seriálu, a chtěla jsem pochopit jak je možné že si Patrick všimne takových věcí, které já nevidím.
Na mé otázky se dostalo odpovědi.
Kniha se mi líbila, ale logicky nějake kapitoli více a některé méně
Jako dlouholetá trenérka paměti jásám! Skvělá kniha, která dá čtenáři spoustu užitečných rad, jak zdokonalit svůj mozek, myšlení, paměť. A trénování s Patrickem - to nemá chybu :).
Zajímavá kniha, s které se může člověk i něco naučit, zároveň jsem ale čekala něco víc. :-(
psychologie sugesce verbální (slovní) komunikace hypnóza neverbální (mimoslovní) komunikace mentalismus
Celkem slabší kniha na téma mentalismu, bohužel v českém vydání není moc z čeho vybírat. Jde spíše o knihu pro fanoušky daného seriálu.