Kouřový démon

Kouřový démon
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445837/bmid_kourovy-demon-Qlp-445837.jpg 5 293 293

Mercedes Thompsonová série

Pozor na zajíce! Není ušák jako ušák. Někteří, zvláště ti démoničtí, koušou a dokážou zotročit vaši mysl tak, že byste vztáhli ruku i na své nejbližší. Bolestně se o tom přesvědčí kojotí automechanička Mercedes Thompson. Patricia Briggs už mnohokrát dokázala svým fanouškům, že má pro ně v autorském šupleti vždy něco nového. Tentokrát se nevypravíme do nevyzpytatelné říše Pod Kopcem, naopak. Pod Kopcem v podobě malé umouněné holčičky si postaví dveře do své říše přímo na Mercyině pozemku. Srážka s fae končívá málokdy šťastně, ale nyní bylo na svět vypuštěno něco, s čím si nikdo neví rady a co se postará, aby Mercy potkávala ve svém domku o ducha navíc. Jako by nestačilo, že se kolem plíží vražedný kouřový démon a Mercyin poťouchlý upíří šmírák. Navíc se ještě něco děje s jejím Adamem a jejich manželství začíná z nepochopitelných důvodů skřípat…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print

Smoke Bitten, 2020

Alena_S
17.12.2020 4 z 5

Ale tak jo. Nejdřív jsem se bála, že se celým dějem potáhnou ty smeččí blbosti na téma Christy byla lepší. Ale nakonec to pěkně ubíhalo, a dávalo i smysl, i když, jak už tu někdo zmínil, patrně hodně z toho byla výplň. Ale moc se mi líbila pointa toho, proč má Izzy omluvný výraz ve tváři, to byl bezvadný závěr. :D

lordes7975
29.11.2020 2 z 5

Kniha je jako vždy skvěle řemeslně napsaná, čte se jedním dechem.
Jako příjemný (a nečekaný) bonus překladatelka zjistila, že se osoby mohou též ušklíbat, uculovat, hryzat si tváře a vůbec provádět s obličejem různorodější grimasy než je věčně ubíjející „křenění“. A když se k tomu přidá i praktická absence „ hejkání“, kterým v předcházejících dílech uváděla své dialogy většina postav, čtenářovo srdce (a oko) plesá.

Stejně mi ale přijde, že série s Mercedes začíná silně kulhat. Série, která jako by nabrala druhý dech kolem Ohnivého doteku, jako by teď už zase sklouzávala výlučně k publikaci metráže a výplňových dílů, které jen velice zdlouhavě budují atmosféru a nabírají dech k něčemu zajímavému. Je fakt, že napínat čtenáře k prasknutí jako P. Rothfuss nebo R.R.Martin nemůže každý spisovatel, možná bych si ale doopravdy radši počkala na další díl déle, pokud by to znamenalo návrat více dějových linií a hlubší práci s tématem...

Andynka
25.11.2020 5 z 5

Další super díl.
Je to tak skvěle napsané, že se to čte prostě samo. A baví mě každá věta, která je v knize napsaná.
Nejde nezbožnovat celou vlčí smečku. A fandit Mercedes a Adamovi.
Každou knihou jsem překvapená, že přijde něco nového, něco nápaditého. A hlavně ( co já mám ráda ) vždy něco trochu pohádkového.
Je tedy už trošku ohrané, že v každé knize skončí Mercedes naprosto dobitá a přesto v pořádku. Ale chlácholím se, že víc by mi vadilo, kdyby byla bez zranění.
A co je u mě velké plus u knih, že i když jste čtetli předešlé díly před hodně dlouhou dobou. Tak kniha vás ihned vrátí do děje, kde jste skončili.

jessica0583
17.09.2020 5 z 5

Zdravím lidičky možná se to sem nehodí ale založila jsem skupinu na fb kde se můžete podělit o své zážitky s Mercy. Ráda Vás tam uvidim. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10208207601343424&;id=1703836563

Arlienen
26.08.2020 5 z 5

Kniha Kouřový démon byla naprosto vynikající. Stejně jako každý díl s Mercedes. Byla plná napětí, humoru a silných emocí mezi Mercy a Adamem.
Vychutnávala jsem si tu část, kde byl Bran. Škoda, že neměl v knize více prostoru. Bran je pro mě top postava a chci víc knih o něm.

Jana65
24.08.2020 5 z 5

Jako vždy plný počet hvězdiček. Knihy této spisovatelky jsou naprosto boží. Doufám, že budou další a další.

havrmoni
13.08.2020 5 z 5

Tady není co dodat. Asi začnu znovu a druhou sérii k tomu.

saez
10.08.2020 4 z 5

Právě jsem dočetla celou sérii. Tedy, spíš sežrala na posezení. Je to čtivý, docela vtipný a napínavý a skvěle se u toho vypíná hlava. Jen bych ještě potřebovala pár dalších knih.... :-)

Safienka
09.08.2020 4 z 5

Tak já si z toho na zadek zase tolik nesedla... Nějak mě už ty problémy s fae nebaví. Radši bych víc něco o členech smečky. Tak snad se dočkám příště.

Erlif
05.08.2020 4 z 5

Kniha hodně navazuje na díl předchozí, jsem ráda, že jsem je četla opravdu hned po sobě. Drobet navazuje ještě i na čarodějnice, které byly v předchozím díle. Kouřový démon byl takový prazvláštní, možná by se z něj dalo vytěžit daleko víc... Autorka se v knize spíše zaměřila na vztah Mercy a Adama a omlouvám se, tady mi jejich chování přišlo krapet nelogické a snad poprvé mimo mísu... Vždycky si vše říkali, měli otevřený vztah a najednou Adam uzavře pouto a nemluví o tom... ? Věta "vyhoď ho do povětří" mě opravdu rozesmála a nebyla jediná, autorka píše opravdu vtipně. Takže doufám, že jeslti autorka procházela nějakou krizí, tak už je pryč a další knížka už bude opět ve stylu tak jak to máme rádi :)

denydean
03.08.2020 5 z 5

Další skvělé pokračování. Tahle série je moje srdcovka :*

Ailee
29.07.2020 4 z 5

Další skvělá Mercy, u níž se nepřestanete smát. Ano, ty konce vždy tak nějak... vyprchají, ale i tak je to skvělá série. Mercyin humor stojí za to. A hlavně je to s každým dílem něco nového. Nějaký nový nepřítel, nové tajemství a intriky.

regiiiii
29.07.2020 5 z 5

Chtěla bych v tomhle světě zůstat na pořád. Je mi vždy smutno když dočtu Mercy. Jako by mi na dlouho odjel nejlepší přítel.

neheria
26.07.2020 4 z 5

Za mě opět paráda. Knížka měla vše, co mít měla, a rozhodně jsem se u ní skvěle bavila.

Foxxx3
22.07.2020 5 z 5

Jako vždy skvělý zážitek. Mám radost, že hůl is back on the menu bois.

3345
18.07.2020 5 z 5

Zbožňuju příběh o Mercy, její rozvíjející se schopnosti, neustále novinky, a její vztah s Adamem ani po svatbě není nudný, ale velmi nevšední a i zde je spoustu napětí a překvapení. Konec, jako vždy, vygradoval naprosto skvěle! Málo kdy se mi stane, že od autora přečtu tolik knih a pořád mě překvapuje, za to jo zbožňuju ještě víc ????!

jesterka.as
11.07.2020 5 z 5

Tentokrát se v knize nehromadí tolik mrtvol a netečou potoky krve. Není v ní tolik velkých akcí, ale přesto je to Mercy. Tentokrát je to více o vztahu s Adamem, ale i to do knih patří. Nemusí pokaždé bojovat o to, jestli její tělo zůstane pohromadě nebo ho někdo roztrhá na kusy. I když další jizvy si do sbírky samozřejmě Mercy přidala ;). Kniha se opět dobře čte. Já jsem spokojená.

vterinka
08.07.2020 5 z 5

Úžasné pokračování série o Mercy.
Knihy s Mercy jsou jako setkání se starými přáteli.
Těším se na každý díl, protože nebyl jediný, který by mě zklamal.
Ani zde není nouze o dobrou zápletku, o napětí, strach, lásku, naději a víru, že vše bude zase v pořádku.
Kouřový démon nesmí chybět v knihovně žádného fanouška Mercy a jejich přátel.

kneslova
06.07.2020 5 z 5

Má oblíbená spisovatelka a série

Denisar92
30.06.2020 5 z 5

Jeden z lepších dílu z této série.