Městské legendy
Jiří Linhart
Možná si myslíte, že města jsou docela nudná místa, kde se můžete potkat pouze s nerudnými a věčně spěchajícími spoluobčany. Kdepak hledat v nich tajemné a někdy i hrůzu nahánějící příběhy. Jestli to takhle vidíte, tak to jste na omylu. Kniha, kterou držíte v ruce vás zavede do tmavých zákoutí měst a přímo před vašima očima upřede celou sít těch nejznámějších i méně známých městských legend. Radím vám, nenastupujte do podivné černé volhy ani do půlnočního autobusu -jestli je vám život milý. Smrtící hotelový větrák vás po přečtení této knížky už taky jistě nepřekvapí. Nemáte- li strach, pak tedy vítejte na stránkách novodobých pověstí a mýtů.... celý text
![jirijanovotny jirijanovotny](https://www.databazeknih.cz/img/users/57_/57985/m_jirijanovotny-AQo.png?v=1602346417)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Zajímavá kresba pro mě byla hlavním důvodem, proč jsem po této knize vůbec sáhl.
Být mi tak 13 let, tak si to určitě vychutnám více. Takto to bohužel moc neocením.
![jarynek jarynek](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/170417/m_jarynek-vEH.jpg?v=1641747106)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Povídání k jednotlivým "legendám" mi přišlo špatné. Ne moc vysvětlující a propracované, spíše snůška všelijakých všude možně pochycených zpráv - to je snad i škoda číst, protože moc informací z toho nedostanete. Alespoň některé komiksové příběhy měly na konci pointu či vtipné zakončení, ale nejsou schopny zachránit celkové vyznění knihy.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Některé příběhy jsou zajímavé a ne příliš známé. Jiné jako o stopařích zná dnes snad každý. Čekala jsem víc informací o jednotlivých legendách. A chtělo by to i trošku delší komiksovou část, jedna stránka na příběh je málo.
![Kniha2006 Kniha2006](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/288601/m_kniha2006-Cvn.png?v=1576338268)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Nevím co na těchto legendách bylo strašidelného. Komixy k příběhům by mohly být obsáhlejší a ne na jednu dvoustránku. Zajímavosti k příběhům byly celkem zajímavé. Jinak mi kniha přišla jako poznámky nějakého youtubera, který se chystá udělat video Městské legendy.
2003 | ![]() |
2019 | ![]() |
2003 | ![]() |
2000 | ![]() |
2019 | ![]() |
Lhal bych tvrzením, že jsem se nebavil, ale úroveň skutečně není moc valná. Kresba je zajímavá, i když místy to byl trochu úlet. Stejně tak některé repliky v komiksu mi přišly úplně mimo. Informace k legendám jsou dost povrchní a celkem nahodilé, často je to akorát výčet trochu pozměněných verzí z různých zemí a není to ani potřeba číst.