Mezi dvěma ohni
Martin Goffa
Detektiv Miko Syrový / Mikuláš Syrový série
Když ředitel jedné státní agentury ukončí před očima užaslé asistentky svůj život skokem z okna kanceláře, je to pro všechny z jeho okolí nepopsatelný šok. Jenže tam, kde ostatní vidí prostou sebevraždu, ví detektiv Miko Syrový o okolnostech, které staví celou tragédii do úplně jiného světla. Inženýr David Raška byl totiž jeho dávný přítel. Spolu trávili léta dospívání a spolu také před několika dny zhlédli šokující záběry na anonymně doručeném flashdisku. Záběry, jež by ani jeden z nich raději nikdy neviděl. Byly však ony důvodem Davidovy smrti? Miko se pouští do pátrání, jenže ruce mu brzy sváže zásah z vyšších míst. A stane se tak rychleji, než čekal. Přesto stihne zjistit, že ohňů, které se kolem Davida Rašky v jednu a tutéž chvíli rozhořely, bylo zřejmě víc…... celý text
Tenhle díl byl pro mě slabší (téma), i přesto dávám 4*. Hajzlíka jsem tentokrát uhodla celkem brzy. Audiokniha nemá chybu.
(SPOILER) Další díl za mnou a začíná se mi líbit ta lidskost. Opije se ve vaně, ujme se krtkopsa....ale každopádně vidíme i zahackovani v korupci představitele policie. Jak jsem již psal, nemám iluze, že je to v dnešní době jinak.
Ale jo.. na třetí pokus to docela vyšlo. Sice si pořád myslím, že autor píše ufňukaný hrdiny, ale tohle se docela dobře četlo. Dal bych i čtyři hvězdy, ale tenhle způsob ukončování... pochopil jsem, že je to něco jako autorova značka, jenže mně to prostě přijde neukončený.. obzvlášť vzhledem k žánru.
Naposloucháno. Konečně jsem se dostala k Martinu Goffovi a budu zcela jistě pokračovat. Postavy uvěřitelné, srozumitelné vzorce chování. Výborná interpretace.
Další kriminální případ pro Mika Syrového, opět prima napínavý detektivní případ, kde nechybí ani humor.
Pokud máte chuť na krimi rychlovku, doporučuji.
Mně asi moc nezaujal námět. A zmetka jsem tipla brzy.
Napsané je to ale dobře, svižně, místy vtipně - vyvážené.
Parádní pokračování série s Mikem. Opět obyčejně uvěřitelný hlavní hrdina, zamotaný případ a reálné postupy při jeho vyšetřování. Takové knihy se čtou sami.
Nebylo to špatné, ale pokud mám srovnávat, tak minulý díl byl o dost lepší. Především ta krimi složka. Ono se na sebevraždě dá jen těžko vybudovat napínavá detektivka. Beru to jako takový mezistupeň. Jak v osobním životě, tak v práci se to může pohnout mimo současný stav. A doufám, že i najde příležitost svého přítele pomstít.
Kniha mě hodně zaujala. Myslím,že budu muset přečíst další :) Čtivá, zajímavá, žádný masakr, ale i tak hodně napínavá kniha...
Mám ráda autorův styl psaní a jeho humor...
M. Goffa je z českých autorů můj oblíbenec zatím mě nezklamala žádná kniha, jen tak dál
No to je mazec! Po dočtení jsem úplně vedle. Kniha nemá konec! Tak kdo to sakra, byl? Místo abych dočítala letošní výzvu, musím sehnat další díl série s Miko Syrovým nebo mě z toho klepne. Ještě že jsem tuhle knihu nedostala do ruky, když ten další díl ještě nebyl napsaný, to bych fakt byla naštvaná. Díky, pane Goffo, i když nemám policajty v lásce, Vy jste mě dostal. A Váš humor mi vysloveně sedí, včetně míst, kde si utahujete z mužů samých.
Příběh je napínavý až dokonce a je zde i pár vtipných momentů. Je to další povedené dílo.
Relaxační jednohubka, slupnuta jak malina za dva dny. Taková nenáročná policejní vyprávěnka s fajn humorem, ale žádný detektivní zázrak to není. Nějak mi stále nejde zapadnout do zdejšího nadšení. Největší sympaťák byl kříženec jezevčíka s krtkem!!
3/3
(Audiokniha)
U tohoto dílu mi to trošku drhlo. Nevím, zda námětem či celkovým dojmem, ale občas jsem se trošku ztrácela. Klukům jsem držela palce, trpěla s nimi a teda ten konec, doufám, že jsem ho dobře pochopila, musela jsem si ho pustit 3x :-) A přiznám se, že mi není sympatická Tereza, pro Mika bych si představila někoho jiného, lepšího... Ale pořád mě to baví a jsem zvědavá, co dalšího Miko s kolegy bude vyšetřovat.
Goffa oddechovou kriminálku z českého prostředí napsat zkrátka umí.
Zápletka se opírá o pseudospiklenecké hrátky s kmotrovskými praktikami - sice trochu naivně, ale funkčně.
Jen v oblasti Mikova soukromého života bych uvítala něco vynalézavějšího než tuhle fádní lovestory.
Do dnešního dne mám za sebou již osmou knihu od tohoto autora - ani jedna kniha mě nezklamala - jeho příběhy jsou velmi čtivé, nepostrádající humor a napětí od počátku až do konce - doporučuji, zklamáni nebudete- za to vám ručím.
Miko mě baví.
Zezačátku jsem byla zmatená ze střídání časů vyprávění. V kombinaci s mou špatnou pamětí na jména jsem chvíli Davida považovala za dva lidi... Jednoho živého a jednoho už mrtvého. Když jsem to pochopila, musela jsem si kus dát znovu.
Ale jinak opět skvělá detektivka i omáčka z osobního života Mika.
Kriminálka, kde chybí krvavý zločin a vlastně i trest.
Miko Syrový, policajt, co chrání kamarádovu čest.
Nezbývá, než nechat se intuicí vést
a pátrat na vlastní pěst.
Do příběhu zapleten i toulavý pes
a několik demižonů vína.
Opět nás Martin Goffa nechá nahlédnout do mravenčí práce kriminalistů. Předvede nám perfektní koncert logiky a detailní analýzy, kterým velmi dobře sekundují kolegialita, přátelství, ironický humor.
Kontruje ekonomická kriminalita.
,,Nechceš jít radši domů. Stejně se ploužíš, jako kdyby ses vracel od Stalingradu. K ničemu tady nejsi."
Na své si přijdou jak milovníci českého jazyka, tak milovníci dobrého vína.
In vino veritas...
P.S.: A na povrch vyplave hodně velká špína....
Audiokniha: Martin Preiss a Libor Hruška načetli jednoduše geniálně, čarovně
2020 | Muž z chatrče |
2014 | Bez těla |
2019 | Přiznat vinu |
2013 | Muž s unavenýma očima |
2020 | Děvčátko |
Výborně popsaná korupční aféra, nicméně v rámci Goffy to není to nejlepší.