Mezi mlýnskými kameny

Mezi mlýnskými kameny
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499984/bmid_mezi-mlynskymi-kameny-642c5f16141f5.jpg 5 122 122

Shay Bastableová je žena ve středním věku, která se obětuje pro druhé. Podporuje svého manžela, stará se o svou matku i o své již dospělé děti. Zapomíná přitom na svůj vlastní život, náhle však přijde šok a vystřízlivění. Zjistí, že ji manžel podvádí s její nejlepší kamarádkou, které také po jejím rozvodu pomáhala. Shay se však brzy vzchopí. Místo aby se hroutila, bere svůj život do vlastních rukou a radikálně ho změní... Emocionální, poutavý a inspirativní román si po svém vydání získal velkou pozornost čtenářů.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

The Woman in the Middle, 2021

petulad
18.11.2024 5 z 5

Obvykle tento žánr nevyhledávám, ale musím přiznat, že kniha byla čtivá a příběh byl hezký.

rumova_kulicka
11.11.2024 4 z 5

Jak už bylo napsáno, variací na toto téma je tisíce. Kniha se četla dobře, děj rychle ubíhal a hlavní hrdince jsem hodně fandila. I když je kniha poměrně tlustá, sfouknete ji rychle.

Jiparis
30.09.2024 5 z 5

Děj se rozjížděl pomalu, ale pak se rozvinul do mnoha linek. žena, která musí řešit všechny problémy, které si dovedeme v rodině představit, chvílema se hroutí a nakonec najde sílu být sama sebou.

Šánka
05.09.2024 5 z 5

Tato kniha asi moc nepřekvapí, téma bylo již mnohokrát zpracováno, ale čte se pěkně a docela svižně. Je to jeden z těch příběhů ze života, u kterých si možná najdeme i něco svého. Na obálce se píše, že je inspirativní, tak třeba pro někoho ano :-).
Příběh Shay, ženy ve středním věku, která žije pro rodinu, své děti, manžela a staré rodiče. Když jí její dospělé děti vylétnou z hnízda, manžel..., tak to už si doplňte a přečtěte (a vynechejte anotaci, zbytečně moc prozrazuje). Je to tak ohrané, ale moc fajn čtení. Ta scéna v závěru u jedné významné životní akce Shayných dětí mě dost pobavila. A i když asi budete tušit, kam autorka závěrem míří, nedá se tomu upřít jistá originalita.
Pěkné, možná inspirativní čtení pro ženy bez rozdílu věku :-) a jako bonus krásná obálka.

Monika1717
27.08.2024 4 z 5

(SPOILER) Kniha se mi moc líbila, i když téma mockrát ohrané. Žena, manželka,milenka,matka,ale i služka,kuchařka,uklízečka. Pan manžel ji vymění za mladší model a jí se zhroutí svět. Najde si práci, žije s dcerou, najde si přítele. Bývalý manžel se chce vrátit ,ale ona je už jinde. Knihu doporučuji všem ženám, které žijí život svého manžela a popelí se na dvorku pod jeho dozorem.

Pettato
19.08.2024 5 z 5

Příběh ze života o sebelásce a sebeúctě mě zaujal svou opravdovostí. Žen jako Shay je spousty, takových které se obětují pro své děti, partnery, rodiče, rodiny... a sebe řadí až na poslední místo. I já jsem se v příběhu občas našla a leckdy se také cítila jako ten sendvič. To bylo trefné přirovnání :-).
Kniha se četla velmi dobře a rozhodně doporučuji.

KatkaHutyrová
28.07.2024 5 z 5

Nádherný příběh ze života, který Vás chytí za srdce. A to především díky hlavní hrdince, která je OPRAVDOVÁ.
Napsáno je to velice poutavě a čtivě.
Inspirativní (a přitom laskavá) kniha. O síle (nejen) mateřské lásky, o nutnosti odpouštět i o tom, že navzdory všemu nikdy nesmíte ztratit (a zradit) sami sebe.
Tato knížka se nedala odložit a určitě si ji někdy přečtu ráda znovu.

SkaliBar
12.07.2024 5 z 5

Moc hezký příběh, jako ze života. Četlo se to samo ,a nešlo odložit.

Martule44
05.06.2024 5 z 5

Která žena neokusila kousek z toho, o čem příběh vypráví?
Vede k zamyšlení nad rolí matky a manželky, jež byla svým způsobem ženám přidělena a díky níž zapomínají, že měly své sny a plány, které postupem času upozadily kvůli blízkým. Nebo to tak není? :-)

Ať už máme tyto role rádi sebevíc, kniha nám připomene, že jsme především ženy!

A Shay jsem fandila, protože mi byla v určitých chvílích nastaveným zrcadlem!

olivie303
28.05.2024 5 z 5

Moc se mi líbila tato kniha, k zamyšlení, poučení, zkrátka ze života jedné obyčejné ženy. Doporučuji k přečtení.

uzivatel1190
27.03.2024 5 z 5

Velmi čtivá kniha se zajímavým dějem, chvílemi jsem se bohužel i poznávala.

zvídaváStela
02.03.2024 5 z 5

Vážně krásná kniha, která se četla sama. Hlavní hrdinka to neměla vůbec jednoduché - takový ten zákon padajícího h*vna. Rozhodně stojí za přečtení!

4xbabča
04.02.2024 5 z 5

Krásná kniha s opravdovým příběhem ze života ženy středního věku, ale takových jako je Shay je spousta, které se obětují pro své okolí, až jsou na pokraji svých sil. Bylo dobře, že nakonec našla odvahu to změnit a být šťastná.

Vatter83
02.02.2024 5 z 5

Moc hezká čtivá knížka. Spíš oddychovka že života. Smutné, veselé, romantické,... Tak nějak od všeho něco. Moc se mi toto dílo líbilo.

Annannas
06.01.2024 5 z 5

Tak to byla čtenářská jízda, stránky jsem otáčela jako zběsilá,... Doporučuji|!!

Ophelie
02.01.2024 4 z 5

Moc hezká, čtivá kniha o životě - o jeho strastech i radostech, aneb jednou jsi dole, jednou nahoře. Kniha je o sebelásce a sebeúctě (hlavní hrdinka toho na svých bedrech měla naloženo opravdu mnoho), o rodičovství, lásce, smrti, ztrátách, o naději i smíření. Kniha se opravdu velmi dobře čte, od první stránky čtenáře vtáhne a nepustí, dokud příběh Shay nedočte. Doporučuji.

boeink
07.12.2023 5 z 5

Kniha, která vás zaujme krásnou obálkou na první dobrou. Přestože není o ptáčcích, je fakt trefná.
Na Shay je toho naloženo opravdu hodně, naštěstí čtu anotace jen tak letmo, takže dopředu jsem nevěděla nic podstatného. V této knize se může najít každá žena, protože je opravdu ze života. Navíc je tak poutavě napsaná, mě se líbila od prvního písmenka až po to poslední.

Han-nah
05.12.2023 5 z 5

Pro mě nová autorka, krásný jemný obal knihy, který ve mně vyvolává nádherný pocit. Krása s tzv. zahnízděním, to co chce i Shay, hlavní hrdinka, alespoň tak si vysnila svůj život. Dvě, skoro dospělé děti, se osamostatnily, vylétly z hnízda, ale pořád má o ně strach. Vše věnovala péči o ně a manžela. Od oslavy výročí svadby si hodně slibovala, ale dočkala se tak akorát zrady manžela a kamarádky. Shay se dokáže vzchopit a svůj život přehodnotí.
Už jen název ukazuje, co zde mlýnské kameny znamenají
žena - dcera, matka, manželka, milenka, obětuje se pro blaho dětí a rodinu.
Především by ale měla zůstat ženou a myslet v prvé řadě také na sebe.
V této knize se v určitých fázích příběhu najde určitě skoro každá žena.

WaN635
12.11.2023 5 z 5

Žen jako je Shay jsou tisíce, jsou matkami, manželkami, vrbami, perfektně zvládají logistiku rodiny, jen prostě zapomínají žít i pro sebe a ano pro mě jsou to superhrdinky.
Shay je obzvláště silná žena, milující, obětavá, chytrá ....
Knížka mě chytla do svých spárů a hodně mě donutila přemýšlet.
Poslední stránky jsou limonáda, ne že ne, ale nevadilo mi to.
Telefonní rozhovor Shay se svou dcerou byl fenomenální.

anovy64
10.11.2023 4 z 5

Podle recenzí jsem od knihy očekávala více. První půlka byla nevýrazná, zdlouhavá, pak se děj rozjel, ale nic oslňujícího. Nejvíce se mi líbil příběh týkající se Dennyho.