Mezi nebem a peklem
Ivanka Devátá
Humorný pohled Ivanky Deváté na ženu v různých životních situacích a na různých místech.
Byla to moje první kniha od autorky, ale docela mě pobavila. Takové oddechové čtení na jedno odpoledne. Krátké kapitoly a opravdu zážitky ze života. Čteno s úsměvem.
Přečtená loni .
Hurá po předchozí přečtené knize od autorky je spolu se svými vtipy zpět. V předmluvě píše, abychom si před každým názvem kapitoly dosadili slovo žena. Za odměnu nás provede bytem a ostatním příslušenstvím pro mužský protějšek typické. Tahle kniha patří nám!
Bohužel zatím nejslabší, co jsem od Ivanky četla. Ale tím nechci čtenáře odradit, stále je to příjemná oddychovka na léto!
Knihy Ivanky Deváté mám moc ráda, vždycky mě pobaví. Bohužel tahle mezi ně patřit nebude. Prvních asi 8 fejetonů bylo pěkných, humorných. Zbytek mi přišel tentokrát spíše nudný.
Mám ráda knížečky Ivanky Deváté.Mám ráda vtipnou a kultivovanou češtinu, jíž je píše. A nejradši mám, když svá díla i sama čte. V tomto případě jsem si četla já, v posteli, chtěje si zpříjemnit dosti hnusnou virózu. No, moc se to nepovedlo, a určitě to nebylo jen tím samočtením. Prostě ne všechny knížky paní Ivanky jsou dobré.
U mně má protentokrát pouze za dvě.
První polovina knihy mi připadala jako poměrně dobrá, vtipná oddechovka. V polovině mě kniha začala neskutečně nudit a cítila jsem jen zapšklost a zahořklost. Kdyby kniha skončila v polovině, bylo by to fajn letní nenáročné čtení. Škoda.
Přečteno, líbilo, ale je to asi opravdu spíše pro ženy. Autorka na začátku varuje může, že se v knize věnuje spíše tématům blízkým ženám. Já jsem se nedal odradit a přečetl jsem si. Co naplat, vhled do toho jak to asi cítí naše partnerky je ku prospěchu. Jen bych si možná od paní Deváté příště zvolil jinou knihu na tzv. první seznámení.
Kniha napsaná spíše jakoby formou fejetonů, ale na zajímavém stylu autorky to vůbec neubírá. Baví mě její hra se slovy, staročeské výrazy, slovosled...
Mé první setkání s Ivankou Devátou..celkem dobře jsem se bavila. Autorka je velmi vtipná, moc se mi líbila její čeština, nadhled, postřehy...velmi příjemná oddechová knížka, která doslova pohladí po duši. P.s.kniha obohatila můj slovník dost dobrým výrazem "stará sušenka"
Knihy Ivanky Deváté mám ráda už kvůli její češtině. Pro mladší generaci jsou některé obraty a výrazy možná ,,,nečitelné" ,já se ale kochám.
Jako vždy - optimistické, čtivé, inteligentní humor, laskavé a milé, krásná čeština - prostě moje oblíbená Ivanka Devátá.
Doporučuji jako každou její knihu :-)))
Inteligentní humor a úžasně krásná čeština jsou hlavními znaky všech autorčiných knih. Sympatická herečka a spisovatelka, která bere život s humorem a nebojí se dělat legraci i sama ze sebe, přináší svými knížečkami radost a hezké chvilky.
Knihy paní Deváté jsou milé, příjemné a plné životních strastí i humoru.
Ráda je čtu v době, kdy potřebuji pohladit na duši - a přesně takovou dobou teď procházím. Takže já jsem opět krásně "pohlazená".
Vtipná oddechová kniha. Potřebovala jsem trochu vypustit od detektivek a povedlo se. Fejetony, proud života a humor, v jejím podání jde dohromady.
Opět velmi vtipná a poučná kniha autorky. Podařilo se jí ve všech kapitolách podat svoje názory na jednotlivé životní situace a to s humorem. Paní Ivanka je silná osobnost. Kniha je čtivá
2013 | Jak jsem se zbláznila |
2004 | Lázeňská kúra |
2019 | Džungle v kuchyni |
2004 | Rodinný podnik |
2000 | Soužití k zabití |
Ne, zde jsem se moc nechytala. Nenáročné čtení, ale mne kniha nezaujala.