Mezihoří 1. díl
Vlasta Javořická
První díl tohoto rozsáhlého románu začíná v malebném městečku (či vesničky) Mezihoří . Autorka čtenáře seznamuje s rodinou mladé učitelky Havlenové, lesního Křemena z nedaleké myslivny, mlynáře Šantrocha a dalšími. Jde o příběh štastné i nešťastné lásky, upřímného přátelství, ale také závisti a podlosti. To vše se děje v období první světové války, která nemilosrdně zasáhne do života každého z nich.... celý text
1. díl krásné série o lásce naivní, obětavé a upřímné. Bohužel ke konci knihy začíná 1. světová válka a nastává neočekáváné loučení.....Určitě si přečtu i další díly.
Moc pěkné čtení, typická Javořická, konec je smutný. Jsem zvědavá co bude v dalších dílech.
první světová válka (1914–1918) láska venkov zemědělství rodinné vztahy ochrana zvířat venkovské romány romantika mezilidské vztahy mládež mladí lidé venkovské povídky statek ochrana půdy ochrana státní hranice
2009 | Granáty |
1998 | Námluvy |
2006 | Můj život 1. a 2. díl |
2005 | Bez lásky |
2001 | Na Veveřím gruntě |
Celkem předvídatelná limonádička... ale měla své kouzlo, dýchly na mě staré časy, líbila se mi ta skladba slov a vět, pěkně k tomu příběhu z první světové války pasovala. Co se mi nelíbilo, bylo množství chyb v textu, včetně prohozených řádků.
Z dnešního pohledu obsahově slabší, dosti černobílé - dobro je prostě dobrem, zlo zlem, ale dovedu si představit, že v době svého prvního vydání to byla ve svém žánru pecka. Nelituji, vlastně mi to přišlo roztomilé a čtení jsem si užila.