Míček Flíček
Jan Malík
Dědeček a babičkou žili hezký život, ale bylo jim stále nějak smutno, cosi jim scházelo. Až jednou, přímo z nebe – vlastně oknem jim přiletěl do pokojíku míček. Byl to hezký, hlaďounký, kulaťoučký, ducatý, baculatý a vůbec ne ledajaký míček, a tak ho pojmenovali míček Flíček. Míček se ale zalíbil i draku Mrakovi, který ho unesl. Dědeček s babičkou ho hledají dlouho, předlouho, ale nakonec svého Flíčka za pomoci strašáka Pašáka, psíčka Pantoflíčka, ptáčka Jarabáčka přece jen najdou. Kniha je určena dětem od 5 let a vychází s původními ilustracemi Ondřeje Sekory.... celý text
Super road novel pro děti. Dvouleťáka strašně bavila písnička, napětí co se stane s míčkem Flíčkem bylo opravdu velké, příběh dost zábavný i pro dospěláka. Zařazujem do knihovničky a těším se, až se k Flíčkovi vrátíme.
Nechápu jak mně, dětskému knihomolovi, mohla tato kniha uniknout. Dostalo se ke mně vydání z 90. let až teď v dospělosti. Bohužel ho moc nepochválím, dost překlepů, nevhodná slova. Doufám, že pozdější vydání se těchto neduhů zbavilo.
Příběh jako takový dobrý, obrázky Ondřeje Sekory super, písnička dědečka a babičky chytlavá, na foukání proti dráčatům a draku Mrakovi se přidaly i děti.
Jedna z nejmilejsich. Čtu synovi a vzpomínám, jak jsem milovala ty obrázky. A u malyho má úspěch.
Tahle knížka mi vrací vzpomínky na prázdniny u milované babičky. Později, když už jsem to uměla, jsem si knížku četla sama. Pamatuju se na ty pěkné ilustrace.
Čtu synům (4 a 6let) před spaním a spíše se snažím knížky vybírat pro toho staršího, protože mladší v podstatě vůbec neposlouchá a po pár minutách usne. Tato kniha byla první, kde i mladší půl hodiny poslouchal a o děj se více zajímal.
Krásná, milá knížka, kterou si nyní prohlížím se svou vnučkou a užíváme si to obě dvě. Dostala jsem ji kdysi jako malá, když jsem skončila v MŠ a nastupovala do školy. Tuhle knihu jsem opravdu milovala.
Je to knížka mého dětství. I dnes když jsem ji četla slyším svoji mamku jak to čte a jak u toho mění hlas a proto je pro mne tak jedinečná!
pamatuju se ještě dobře? drak Mrak, strašák Pašák, ptáček Jarabáček a psíček Pantoflíček? a s veselými ilustracemi Sekory
Zábavné, vtipné a poučné. A k tomu ty naprosto úžasné ilustrace Heleny Zmatlíkové, které jsme si obkreslovali jako malí pořád dokola. Tuhle knihu z knihovny prostě nevyhodím.
Přečetla jsem ji nedávno své vnučce a byla z ní stejně nadšená, jako kdysi její táta.Krásné ilustrace Heleny Zmatlíkové dělají tuto knihu ještě poutavější.
Knížku dostal ještě můj taťka za rozloučení se školkou, dneska už si z ní pamatuju jen policajta na křižovatce a že se mi líbila, ale škoda, že nemá takový věhlas... :-(
Žádná vzorňucha jsem tedy nebyla, ale ten neposlušný fracíček Flíček mě hrozně rozčiloval. Neměla jsem ho ráda. ;-)
No jo, Míček Flíček byl skvělej :-))) ! Docela se těším, pokud budu mít možnost, ji číst jednou i svým dětem.
1996 | Míček Flíček |
1978 | Svět loutek |
1962 | Národní umělec Josef Skupa |
1947 | Loutkové divadlo Jaroslava Švába |
knížka se mi velice líbila doporučuju pro druháky