Michael Jackson: Zpátky v čase
Daryl Easlea
Cestujte zpátky v čase – z roku 2009 do roku 1958 – a prožijte neuvěřitelný příběh krále popu. K 25. červnu 2009, dni, kdy Michael Jackson zemřel, bylo po celém světě prodáno zhruba 750 milionů jeho alb. Jeho kariéra trvala 45 let, během nichž získal 26 cen American Music Award a 13 cen Grammy, k tomu ještě cenu Grammy Lifetime Achievement Award. Zařadil se na třetí místo v žebříčku nejprodávanějších interpretů – před ním jsou pouze Beatles a Elvius Presley. Zůstává jedním z nejpopulárnějších a kontroverznějších umělců všech dob. Daryl Easlea zkoumá život a dědictví Michaela Jacksona originálním způsobem – časem nazpátek. Od jeho tragické smrti, přes zlaté roky jeho sólové hvězdné kariéry, až po spolupráci s bratry ve skupinách Jacksons a Jackson 5 a život v Gary v Indianě. Výsledkem je kompletní obrazová historie krále popu. Nahlédněte do života tohoto génia, poznejte jeho démony a hlavně jeho hudbu, která zanechala nesmazatelnou stopu po celém světě. Kniha je doplněna 200 fotografiemi, časovou osou Jacksonova života, kompletní diskografií a předmluvou bubeníka Ndugu Chanclera. Tuto knihu by měl mít v knihovně každý fanoušek Michaela Jacksona.... celý text
Biografie a memoáry Umění
Vydáno: 2018 , OmegaOriginální název:
Michael Jackson: Rewind by Daryl Easlea and Ndugu Chancler The Life and Legacy of Pop Music's King, 2017
"Michael Jackson: Zpátky v čase" kombinuje zajímavé informace o jednom z nejslavnějších muzikantů světa spolu s nadšením autora, který hudbě Michaela Jacksona dokonale rozumí. Díky tomu dokáže o zpěvákovi psát s obdivem, který ve velkém přenáší i na své čitatele. Zajímavé informace jsou podávány velmi čtivě, doplněny o skvělé fotografie a právě díky tomu stránky při čtení mizí pod rukama. Michael Jackson je muž, kterého musíme za jeho tvorbu uznávat, ať už jsme o jeho soukromí četli jakékoliv strašidelnosti. Autor Daryl Easlea se tím plně řídí a knížka má díky tomu pozitivní náboj, který jí sluší.
Dokonalý přehled do života světoznámého zpěváka. Nebylo opomenuto nic z jeho života. A ty fotografie prostě úchvatné. Pro fandu dokonalost.
Knihu doporučuji všem fanouškům Michaela Jacksona. Tento příběh by neměl chybět v žádné knihovničce. Zavzpomínejte na jednu z nejslavnějších osobností historie a připomeňte si nezaměnitelné písně doplněné skvělým tancem. Ve vzpomínkách vás doprovodí fotografie různého formátu a barevnosti zachycující Jacksonův pracovní i soukromý život. Doporučuji ke čtení publikace otevřít internet a konkrétní ukázky z jeho tvorby si vyhledat. Já jsem tak objevila zajímavé písně z dob The Jackson 5, které jsem nikdy předtím neslyšela. Opravdu to stojí za to.
Velmi pěkná kniha. Je to zajímavé přečíst si životní příběh MJ odzadu. Já se ředím mezi velké fanoušky, takže podobných materiálů mám doma hodně a většinu obrázků co jsou v knize také znám. Ale vždy se objeví několik informací, které jsem neznal, nebo třeba již zapomněl a rád si je přečtu. A to samé obrázky, vždy se objeví nějaký nový. Mě se kniha velmi líbila. Dobře se čte. Je to opět takový ten styl psaní, jako když čtete prodloužený článek v nějakém hudebním časopise :) Já si knihu doslova užíval, četl pomalu, obrázky si prohlížel a dostal jsem za to cca 6 hodin strávených u knihy během nedělního dne. Rozhodně doporučuji.