Mikeš
Josef Lada
Nesmrtelná knížka, kterou si zamiluje každý, kdo přečte prvních pár stránek. Jen málokdo z vás neslyšel o Mikešovi. Černý kocourek žil v Hrusicích u Ševců a nejvíc si s ním rozuměl Pepík. Spolu se navyváděli mnoho veselých kousků a taškařic, při nichž nikdy nechyběli kamarádi Pašík a Bobeš, později i roztomilý Nácíček. Když se Mikeš vypravil do světa, prožil nejedno dobrodružství na cestách a v cirkuse, kde na čas zakotvil. Ale všude dobře, doma nejlíp, a tak se kocourek zase vrátil, aby rozdával radost všem dětem.... celý text
Mikeše mám ráda od malička.Nyní je v mé knihovně vzácným kouskem.Zůstala mi na památku po zemřelém mladém bráškovi :-(
Moc pěkná knížka pro děti. Pro mě to byla výzva poprat se s větším počtem stránek, ale dopadlo to na výbornou a dodnes ji mám ráda.
První skutečná kniha, kterou jsem coby šestiletá přečetla. Úžasné vyprávění, každá stránka mě unášela do Hrusic a když Mikeš rozbil babiččin krajáč, plakala jsem s ním. Nádherné, malebné ilustrace text velmi pěkně doprovázejí. Určitě doporučuji čtenářům malým i větším.
Ladovy knihy - Mikeš provázel, provází a provázet bude dětstvím celé generace. Prostě nepotřebují reklamu. Pan Lada je pojem
Nevím co je na tom pravdy , ale prý některým Romům vadil kocourek Nácíček a chtěli knihu zakázat :-)
Pěkné, dobré, klasické. Mikeš je dobrá kniha, jenom mi někdy přijde trochu zvláštní ta poslední část. JInak dávám pět hvězdiček.
Pro děti poklad. Ladovská idylka a spoustu koucourkových příhod je sázka na jistotu. Nesmí chybět v žádné knihovničce :)
Mikeš má své kouzlo. Některé z pohádek jsou beze sporu úžasné. Odrostlejší čtenář bohužel může trpět neskutečnou utopií posledních dvou svazků. Které je i na pohádku moc. A taky tím, že pan Lada splácal dohromady, co se dalo - viz pohádkový dědeček a příběhy z bible. Ale pro malé děti - super čtení.
K této knize jsem si nikdy nenašla pozitivní vztah, byla to povinná četba ve škole a jako k povinné četbě jsem se k ní také chovala!
kočky pohádky pro děti zfilmováno zvířátka Večerníček
2009 | O chytré kmotře lišce |
2005 | České Vánoce Josefa Lady |
2007 | Kronika mého života |
2003 | Nezbedné pohádky |
2007 | Bajky |
Četla já a četla i dětem a prostě super kniha