Muž z labyrintu
Donato Carrisi
Mila Vasquez série
Na nemocničním lůžku leží osmadvacetiletá Samantha Andrettiová, která byla od svých třinácti let nezvěstná. Prapodivné okolnosti jejího nalezení se snaží rozklíčovat profilovač Green. Všichni doufají, že dokáže v Samanthině popletené mysli nalézt indicie, které by policii dovedly k jejímu vězniteli, muži z labyrintu. Záhadu spojenou se Samanthiným zmizením se snaží rozluštit i soukromý detektiv Bruno Genko. Jeho vůle dopátrat se pravdy je poháněna dvěma skutečnostmi. Zaprvé se jedná o případ, který se mu nepodařilo vyřešit před patnácti lety a který celou tu dobu trápil jeho svědomí, zadruhé ví, že to bude poslední úkol v jeho kariéře. Lékaři se o jeho nemocném srdci vyjádřili dost jasně a on už v podstatě žije „na dluh“. Celou situaci komplikuje fakt, že město zasáhla nevídaná vlna veder, která všechny donutila převrátit svůj denní režim naruby.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2021 , VendetaOriginální název:
L'uomo del labirinto, 2017
Mooc hezká detektivka - thriller! Výborná jednohubka a člověk by jich chtěl aspoň 10! Přečteno prakticky za den - už aby bylo další pokračování! Doporučuji - lze číst i bez předchozích dvou dílů - 10*! :-)
Vynikající. Přečteno jedním dechem. Konec jsem pro jistotu četla dvakrát, abych ho dobře pochopila. A jestli jsem ho dobře pochopila, tak se můžeme těšit na další příběhy a já už jsem začala, tak prosím pěkně šup šup.
Velice překvapivý konec, k němuž se dostanete po pár hodinách čtení, protože kniha vás chytne hned od samého počátku a až do konce vás nepustí. Skvostné počtení.
Na třetí díl série jsem se ohromně těšila. Začátek knihy mě dost zmátl. Chyběla mi tam Mila. Celou dobu jsem si říkala, jestli je to skutečně třetí díl série. Ale autor nezklamal a knihu ukončil brilantně jako oba předchozí díly a stačí vydržet do konce, aby do sebe všechno zapadlo. Tak teď jen čekat na další.
Tak tohle byla pecka.. Zatím rozhodně nejlepší díl ze série.
Tempo je doslova vražedné, příběh se rozplétá a když už si myslíte, že je cílová páska za vámi tak přijde poslední bomba, ze které spadne čelist.
Skvělá, čtivá série, tentokrát rozhodně plný počet, konec byl top
italská literatura Itálie bludiště, labyrint pátrání v minulosti zmizení lidí kriminální thrillery návraty domůAutorovy další knížky
2019 | Našeptávač |
2020 | Hypotéza zla |
2021 | Muž z labyrintu |
2022 | Našeptávačova hra |
2023 | Dům hlasů |
Tak tahle kniha byla jedna velká jízda. Kniha čtivá, napínavá od první stránky až do poslední. Čekala jsem na ni dlouho a přečetla ji za pár hodin. Za mě nejlepší thriller letošního roku.
Ke knize samotné, možný spoiler. Když jsem četla o čem by kniha měla být, chyběla mi Mila a 3x jsem kontrolovala jestli se opravdu jedná o pokračování série. S každou pokračující stránkou jsem čekala, kdy Bruno ..... a pořád jsem si říkala, teď ještě prosím ne. Příběh gradoval, byla jsem napnutá jak struna a v poslední části knihy jsem, dá se říct zcela odhalila zápletku, což knize vůbec nic neubralo, ba právě naopak. No a teď mi zase nezbývá než čekat na další díl, který doufám přijde dříve než díl třetí. Uff, díky za skvělý čtenářský zážitek...