Milady

Milady
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537141/bmid_milady-662a2242e2f98.jpg 5 12 12

Všichni za jednoho a jedna proti všem. Ale byla milady de Winter, největší nepřítel tří mušketýrů, opravdu jen padouchem? Příběh v podání Laury L. Sullivanové ukazuje, že nic není černobílé. Vystupovala jsem pod mnoha jmény, ale znáte mě jako Milady de Winter: svůdnici, soupeřku tří mušketýrů a jednoho mladého Gaskoňce, nástroj mocného kardinála. Ale všichni víme, že dějiny píší vítězní muži. Než mě odsoudíte, dovolte mi, abych vám vyprávěla svou verzi. Příběh o tom, jak se dívka z venkova stala nejobávanější ženou celé Evropy. Nežádám, abyste mě měli rádi. Jen se potřebuji osvobodit.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)

Milady, 2019

essene
29.10.2024 5 z 5

Toto bylo prostě úžasné-doporučuji

Ven_D
30.09.2024 4 z 5

Alexander Dumas starší nechal spoustu věcí skrytých za oponou, ať si je domyslíme sami. Laura L. Sullivanová tohoto dokonale využila pro svůj prospěch a přichystala nám čtivou historickou romanci s lehkým nádechem dobrodružna. Nic nevyhnala ad absurdum, nesnažila se vytvořit senzaci, ani uměle přehánět. Zhostila se zvoleného úkolu se ctí, grácií a čtivostí. Vykouzlila čtení, se kterým byla radost strávit dva až tři večery. Kéž by bylo více knih, ve kterých i vedlejší postavy dostanou vlastní prostor! Kompletní hodnocení najdete na webu Knižní díra - odkaz je v záložce "Recenze".

Bulba
27.08.2024 5 z 5

Ke knížce jsem se dostal přes knižní hitparádu Miloně Čepelky v Country Radiu. Nejprve jsem si přečetl Tři mušketýry (četl jsem je někdy před xx lety, děj jsem si pamatoval jen rámcově) a pak i Milady, řekl bych, že autorka nijak nezaostala za panem Dumasem.

Markett
20.08.2024 5 z 5

Tři mušketýři jsou klasika - upřímně neznám nikoho, kdo by nevěděl, o čem mušketýři jsou.
A k mušketýrům neodmyslitelně patří Milady de Winter. A v téhle knížce se seznámíme s jejím příběhem. Začíná to velmi hezky pozvolna, kdy se seznamujeme s mladou a krásnou dívkou Clarice, která dostává do života mnoho informací od maminky, a všechno se jí v průběhu příběhu opravdu hodí. Když si pak její otec všimne, že má již skoro dospělou dceru, odvede ji ke dvoru, a tam teprve začíná ten pořádný kolotoč a život Clarice se pohupuje jako na houpačce. Poznáváme se pak s Connie,která do příběhu také patří.
Zároveň poznáváme muže, kteří život mladinké Clarice ovlivňují a jejich děje se sem tam proplétají. Samozřejmě osudovým mužem je tady vikomt de La Fére, který mě teda taky překvapil svým chováním. A též se nám do příběhu připlete i v konci knihy, kde ještě trošku zamíchá dějem.

Mě se Milady četla opravdu moc krásně. Příběh utíká, někdy až moc rychle, je tady hodně napětí, dobrodružství, a také láska. Svým způsobem jsem na mušketýry a Milady získala zase jiný pohled, když teď má člověk představu, jaký asi mohl být příběh této záhadné ženy.
Já určitě můžu doporučit všem milovníkům mušketýrů a všem, co milují napínavé historické romány. A ještě nesmím zapomenout - ta obálka je prostě boží. :)

alnahu
07.08.2024 5 z 5

Krásná obálka, pěkný historický příběh, který nás zavede do doby mušketýrů.
Přečteme si příběh obyčejné, ale velmi krásné dívky Clarice,která vyrůstala na venkově,její matka jí učila, jak používat různé bylinky léčivé i jedovaté/to se jí později hodilo,využívala je k odstranění nepřátel/
Když dospěla ,dostala se ke dvoru a vystupovala pod jménem milady de Winter.Stala se soupeřkou tří mušketýrů a mladého gaskoňce,byla nástrojem vlivného mocného kardinála a stala se v té době nejmocnější ženou Evropy.Zajímavý,čtivý příběh.

zuzana2599
13.07.2024 5 z 5

S radostí jsem zavítala na začátek 17. století, do doby tří mušketýřů a jejich soupeřky milady de Winter. Příběh krásné a neohrožené Clarice, kterou vychovávala matka na venkovském sídle nedaleko Yorkshiru a učila ji poznávat moc léčivých bylinek, se mi zalíbil. Její otec, lord Paget zaregistroval, že má dceru, až když byla Clarice ženou. Do té doby mu nebyla k užitku. Pak ji jednoho dne odvezl sebou ke králi Jakubovi, aby využil její krásy... Příběh se moc dobře čte, je jemně romantický, trošku dobrodružný a lehce pikantní. Nevšední, odpočinkový, plný skvělých zápletek ! A má i moc povedenou obálku, která milovníky historických příběhů již láká a vábí ke čtení !!

romantika

Autorovy knížky