Muž, který hledal svůj stín

Muž, který hledal svůj stín
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342724/bmid_muz-ktery-hledal-svuj-stin-dOc-342724.jpg 4 1173 1173

Milénium / Millennium série

Lisbeth Salanderová si odpykává kratší trest v ženské věznici Flodberga a snaží se vyhnout konfliktu se spoluvězeňkyněmi. Když se ale zastane mladé ženy bangladéšského původu ze sousední cely, okamžitě ji napadne Benito, nepsaná vůdkyně věznice. Lisbeth navštíví Holger Palmgren a oznámí jí, že obdržel dokumenty vrhající nové světlo na bezpráví, které na ni páchali v dětství. Lisbeth poté požádá Mikaela Blomkvista, aby jí pomohl s pátráním. Stopy je dovedou k jistému Leovi Mannheimmeru, partnerovi makléřské firmy Alfred Ögren. Jak je minulost bohatého mladého muže z finančnických kruhů propletena s minulostí Lisbeth Salanderové? A dokáže se Lisbeth postavit stupňujícím hrozbám Benity a jejího gangu? David Lagercrantz splétá napínavý příběh o zneužívání moci, otázkách cti a o stínech Lisbethina dětství, které ji stále pronásleduje.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host

Mannen som sökte sin skugga, 2017

ivot
19.11.2017 1 z 5

Špatný. Podivný slepenec událostí, naivní dialogy, dočetla jsem jen z nostalgie k Mikaelovi a Lisbeth. Další díl už fakt ne.

AlčaVaca
17.11.2017 5 z 5

Svižné, čtivé. Za mě spokojenost. Jestli bude i další díl a autor udrží laťku, budu potěšena.

petrels
15.11.2017 2 z 5

Co říci k této knize: Samozřejmě Larsson to není, ten je úplně jiná liga. Ve 2/3 jsem to chtěl vzdát ale i tak jsem přeskakoval celé nezáživné sloupce, neřku-li stránky. Co se všechno nesemlelo v této knize od islamistů, romů, finančníků, po projekty s dvojčaty až kriminál. I po přečtení tohoto díla jsem vlastně nechápal pointu. Určité bych už nestál o další pokračování od tohoto autora.

gad
13.11.2017 3 z 5

Tentokrát mne David Lagercrantz lehce zklamal. Nějak jsem se nemohl do knihy začíst. Přestože začátek vypadal nadějně, postupně napětí vyprchalo a konec byl takový americký happyend.

Metroušek
09.11.2017 3 z 5

Nemůžu si pomoci, ale stejně mám jako Lisbeth nejradši Dívku, která si říkala Tuesday, a to včetně Millenia, jakkoli mám první dva díly rád.

tlllk
09.11.2017 4 z 5

Lepšie ako som čakal na Lagercrantza... Dej mal celkom spád, ale logiku za tým veľmi netreba hľadať. Už sa z toho stáva taká nenáročná oddychovka. Ako audiokniha zhltnutá za dva dni.

gallovl
09.11.2017 3 z 5

Kroutím hlavou nad zázračným přežitím a závěrečným proslovem...

simona5r
08.11.2017 5 z 5

Lisbeth opět nezklamala a já jsem si její příběh užívala i po počátečním pomalém rozjezdu knížky. Posloucháno jako audiokniha a výkon Martina Stránského je naprosto skvělý!

pif69
08.11.2017 3 z 5

No , samozřejmě jsem nečekal Larssona , ale tohle ??? Naprosto naivní a umělá zápletka , dialogy bez inteligence,vtipu , vše jaksi násilně sešroubované . 3 hvězdy dávám jen za nostalgické setkání s Lisbeth a spol. Jinak nestojí za čtení .

petula22
08.11.2017 5 z 5

Pátý díl se mi líbil víc než čtvrtý, ale první tři díly, jsou prostě nepřekonatelné :-)

Iva1988
03.11.2017 5 z 5

Přečtena téměř jedním dechem.

ken-zo
31.10.2017 3 z 5

"Pátý" díl už je prostě moc.

viktorie7890
29.10.2017 5 z 5

Na rozdíl od předchozího dílu byla tahle kniha zdařilým pokračováním původní série. Nezaznamenala jsem žádná vyloženě hluchá místa, přestože jsem knihu četla asi dva týdny - vždy jen po několika stránkách kdykoli byl čas - příběh byl dokonale napsán a jednotlivé dějové linky se perfektně střídaly. Muž, který hledal svůj stín, jej našel a já byla ráda u toho.

kokosek
29.10.2017 5 z 5

Tohle je znovu Millenium ve své původní podobě. Ano asi přesně takhle by to napsal Larsson (bohužel i s tou levicovistí - ale nějak mi to u něj nevadilo).
Lisbeth opět nesmrtelná, Blomkvist tak nějak neví co se sebou a všechno k sobě pasuje. Myslím, že klidně může být i další pokračování.

FreckledCathy
26.10.2017 5 z 5

Já jsem nadšená, dobré to bylo, nepustilo mě to, po chvílích jsem to přelouskala za tři dny :)

rozalupe
23.10.2017 5 z 5

Po zklamání z minulého dílu jsem byla tentokrát velmi mile překvapená, přečteno téměř na jeden zátah.

TomHr
20.10.2017 3 z 5

Salanderová podivně propojená se starým pavědeckým projektem, s podívínskými dvojčaty a na to všechno naroubovaná muslimská zápletka... Trochu moc nezáživného čtení, aby celý ten slepenec dával smysl.

vysypanel
19.10.2017 5 z 5

Líbi se mi. Hlavně si cením toho, že se našel odvážný člověk, který pokračuje v započatém díle. Lisbeth a Michael by mi jinak chyběli :-)

Modrina
19.10.2017 5 z 5

Já jsem se při čtení nenudila, naopak - knížku jsem skoro vdechla. Že má Lisbeth tak trochu schopnosti Chucka Norrise, mi vcelku nevadí (že bych byla zocelena svým velkým idolem z vedlejšího státu? :) ). Téma dvojčat se mi hodně hodně líbilo. A Lisbethina závěrečná řeč byla třešinka na dortu. Za mě plných pět hvězd.

JustWomen
13.10.2017 3 z 5

Vtipy o Chucku Norrisovi by se skvěle hodily i na Lisbeth Salanderovou. Dlouhé vysvětlující pasáže, divné nové postavy a situace, které nedávají smysl. Od poloviny kniha dostala spád, osobně se mi líbilo téma vlivu dědičnosti a prostředí na vývoj člověka. Rozporuplné pocity.

severská literatura švédské detektivky

David Lagercrantz