Láska mezi řádky
Lauren Asher
Miliardáři z Dreamlandu / Dreamland série
1. díl >
Rowan. Živím se tvorbou pohádek. Zábavní parky. Produkční společnosti. Pětihvězdičkové hotely. To všechno by mohlo být moje, kdybych zrenovoval Dreamland. Najmout Zahru se zprvu jevilo jako dobrý nápad, ale pak jsem ji políbil Když jsem jí napsal zprávu pod falešným jménem, všechno se začalo vymykat kontrole. Když jsem si uvědomil, kde jsem udělal chybu, bylo už pozdě. Na lidi, jako jsem já, nečeká žádné „šťastně až navěky“. Protože nám je souzeno šťastné konce ničit. Zahra Když jsem v opilosti odeslala projekt kritizující nejdražší horskou dráhu v Dreamlandu, měla jsem za to dostat padáka. Místo toho mi Rowan Kane nabídl pracovní místo snů. Ale mělo to háček. Znamenalo to pracovat pro toho nejtvrdohlavějšího šéfa pod sluncem. Rowan byl protivný a nedotknutelný, ale mému srdci to bylo jedno. Dokud jsem neodhalila jeho tajemství. Teď je načase tohohle miliardáře naučit, že peníze nedokážou spravit všechno. A už vůbec ne nás. Láska mezi řádky je prvním dílem série tematicky propojených samostatných knih sledujících osudy tří bratrů z miliardářské rodiny.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , RedOriginální název:
The Fine Print, 2021
Nenáročné, čtivé, ne moc překvapující, ale bavilo mě to. Čekala jsem více jiskření mezi hlavními hrdiny. Dle popisu měl být Rowan fakt na odstřel, ale nakonec byl prostě totálně zamilovaný a romanticky naladěný chlap. Naopak Zahra mi přišla trochu trhlá, ale i tak sympatická. Takže celkový dojem z knihy je dobrý. Určitě si přečtu další díly.
Moderní příběh o popelce. Mě bohužel moc nebavilo to prostředí zábavního parku. Ale chemie mezi hlavními hrdiny fungovala a po té romantické stránce to byl celkem povedený příběh.
Kniha mě mile překvapila. Byla velmi čtivá a líbilo se mi prostředí, ve kterém se přiběh odehrával. Mělo to prostě ten pohádkový vibe.
Zhara je sympatická hlavní hrdinka, která není zakřiknutá a hloupoučká naivka. Je pozitivní a dobrosrdečná, přesto vidí i temnou stranu světa.
Rowan je jeji pravý opak. Zkoušený světem, mnohorkát zrazený lidmi kolem něj, pohybující se v drsném světě zbohatlíků. I přes jeho chladnější chování mi byl nějakym způsobem sympatický a chápala sem většinu jeho rozhodnuti.
Chemie mezi hlavní dvojici za mě hezky jiskří a erotika funguje na výbornou.
Jednu hvězdičku ubíram jen kvůli přehnanému dramatu ke konci. Přišlo mi, že to bylo až příliš dramatizovné a stačilo by mi o pár ubrečených stránek méně. Ale chapu, asi je to u romantických knih potřeba.
Myslím, že je to hezký romantický lehce pohádkový příběh.
(SPOILER)
Kniha pro mě byla bohužel zklamáním.
Od začátku knihy se rozvíjí romantický až neuvěřitelný příběh mezi hlavními postavami. On bohatý dědic Dreamlandu, miliardář, bezcitný manažer s odstupem od všech a od všeho, ona špatně placená pracovnice dětského zkrášlovacího koutku v zábavním parku, která rozsvítí nejedna smutná dětská očka, naivní čistá duše, která se rozhořčí při každé nespravedlnosti. Každá někdy sníme pohádku o chudém děvčeti, které si vzalo prince, takže nakonec proč ne.
Nenáročný, ale čtivý romantický příběh, jak se Rowan díky Zahře, za zdatného přispění programu s její handicapovanou sestrou, mění v citlivého milujícího muže zazdí ve dvou třetinách knihy skok od vzájemného oťukávání v pracovním prostředí a vývoje vztahů s přijatelnou špetkou vzájemné fyzické přitažlivosti k živočišnému sexu vždy a všude, vylíčenému do posledních detailů, které nenechávají absolutně žádný prostor pro představivost. A rozhodně se nejedná o romantické propadnutí spalující vášni. Dojde na vulgární slovník, tahání za vlasy a praktiky jak z pornofilmu, u kterých stále probíhají myšlenkové pochody stylu miluje mě/nemiluje mě.
Po naservírování pořádné dávky chtíče střih a vracíme se k typicky romantické zápletce - něco se pokazí, on ji opustí, uvědomí si, že bez ní nemůže být a nakonec během pár stránek přeskočíme nějaký ten rok k happyendu. To už jsem ale po vytržení z příběhu třaskavou dávkou erotiky dočetla jen s obtížemi, protože romantický příběh o nápravě chladného muže a velké lásce dostal pěkně na frak.
Lauren Asher v románu Láska mezi řádky přetváří klasickou pohádku o Popelce do moderního a svěžího kontextu zábavního parku Dreamland. Příběh sleduje miliardáře Rowana Kanea, který se z neochotného nováčka stává ředitelem parku, a Zahru, kreativní zaměstnankyni, která v opilosti kritizovala jednu z atrakcí. Jejich vztah, plný napětí a vzájemného přitahování, se rozvíjí v překvapivě dynamickém a emocionálním příběhu. Kniha se sice rozjíždí pomaleji, avšak jak se příběh rozvíjí, čtenáře uchvátí nejen romantickým nábojem, ale i autorkiným uměním vytvořit komplexní a autentické postavy.
Dreamland jako kulisa pro tento romantický příběh dodává knize unikátní atmosféru, která odlišuje tento román od běžné romantiky. Rowan, s jeho tajemstvími a výjimečným talentem v kreslení, se postupně odhaluje jako hluboká a mnohovrstevná postava. Zahra, se svou optimistickou a laskavou povahou, dodává příběhu energii a svěžest. I když začátek může být pomalejší, pozdější části knihy jsou opravdovým potěšením a epilog přináší sladké a uspokojivé završení. Láska mezi řádky je skvělou volbou pro ty, kteří touží po romantickém příběhu s novým nádechem a nezapomenutelnými postavami.
Po smrti dědečka, se Rowan stane na půl roku ředitelem Dreamlandu. Má za úkol vymyslet nový projekt do zábavního parku. Na první schůzce zaměstnanců pozná Zahru. V tu chvíli ale netuší, že pro něj bude něco víc.
Jsem tak ráda, že se to stalo. Po pár kapitolách jsem se stala závislou a těžko se mi od ní dostávalo. Prostě jsem potřebovala víc.
Zahra je hodně sympatická postava. Je laskavá, usměvavá, a taky má spousty pozitivní energie, se kterou se mi četlo mnohem lépe. Rowan je bohatý muž, kterému záleží jen na práci. Nic jiného pro něj ani není. Je uzavřený a jakékoliv pocity jsou pro něj problém. Možná to bude tou minulostí... Ze začátku působí jako pyšný snob, ale později se na povrch dostanou pocity, které byly ukryty hodně hluboko.
Jiskření mezi Rowanem a Zahrou začlo hned. Bylo roztomilé pozorovat, jak Rowan dělá nepatrné výjimky pro Zahru. Jiskření se změnilo v něco víc a oni spolu začali randit. Řeknu vám, to bylo něco. Rande s milionářem (nebo kdo vlastně je) v NY bylo něco. Prostě cute. Kdo si rád potrpí i na milostné scénky, pár jich tu pro vás je.
Užité čtení to rozhodně bylo. A že bylo rychlé. Čisté romantiky moc nečtu, ale tato mi za to rozhodně stála.
Epilog knihy byl taky roztomilej. Prostě je krásný ty postavy vidět hezky spolu a bez starostí. Rowana se Zahrou mám za sebou, ale určitě se chytám na další dva bratry z rodiny Kane.
(SPOILER)
Tak tohle jsem nečekala.
Ze začátku se příběh jevil dost naivně a lacině, protagonisté se ani pořádně neviděli, ale už jsou ze sebe naprosto Paf! Bože ta vůně! Ty nohy.. A ten dotek na mém stehně!
Postupně se přehoupl v docela sympatický, ale zase, autorka to zapíchla, Moje láska bude dost za nás oba! On to neví, ale miluje mě!
Znovu to přečkám a čeho se dočkám? Za mě nechutná erotická scéna..pardon, ale to s tou pusou, to snad nemyslí vážně, Polkni! Neee!
A když i TOHLE přečkám, tak se tu prostě MUSÍ objevit klišé při sexu v podobě nekonečného monologu, Nevíš to, ale miluješ mě! Chceš mě! Ani nevíš co se mnou děláš! A vím že si to nechci přiznat!
Jejich SMS komunikace byla sice fajn, a to jak mu lezla na nervy (i mně..), ale to její vřískání o Austenové, komplex Darcy, a Darcy sem a Darcy tam..bylo toho moc a nevkusné.
Já se na knihu těšila strašně dlouho a jak to bývá,bylo to zklamání.Dlouho jsem se nemohla pořádně začíst, příběh mě vůbec nevtáhl
Na knížku jsem se moc těšila už od začátku, kdy měla vyjít a musím říct že mě kniha příjemně překvapila. Je to taková hezká pohádka pro dospělé.
Co oceňuji je neokoukané prostředí zábavního parku.
Rowan, sexy, drsný miliardář s velkou autoritou. Který dostal od svého dědečka v závěti jasný pokyn. Proto se rozhodne najmout do týmu tvůrců okouzlující Zahru.
A právě s její pomocí obnoví svůj dávnou vášeň, kreslení.
Což se mi hrozně moc líbilo, mužská postava, která má umělecké nadání. Hned byl ten chlap více sexy :D.
Zahra, kadeřnice v Dreamlandu, která v opilosti pošle svému šéfovi projekt, ve kterém kritizuje stávající atrakci. Dostane práci snů, ale taky nevrhlého a sexy šéfa.
Co se stane, když se políbí?
Opravdu sladké, místami erotické čtení, které nejde nemilovat. Tady jde krásně vidět, jak láska lidi mění .
Ani, sestra Zahry byla dokonalá a ten vztah, který si vytvořila k Rowanovi a on k ní…. Nemám slov.. Tehdy bylo vidět, že je to chlap se srdcem na správném místě.
Drama i sladký epilog se k této knize moc hodil.
Jediné co bych si přála, aby bylo v knize více scén ze zábavního parku. Ale třeba se dočkáme v dalších dílech, už se nemůžu dočkat . Autorka se jistě bude řadit do mých oblíbených.
3.5/5*
Původně jsem se do knihy (a série) nechtěla pouštět, ale nakonec jsem si knihu koupila a vrhla se na ní..
Ze začátku jsem byla z knihy fakt nadšená. Ty slovní přestřelky mezi Rowanem a Zahrou byly super a já se vždy jen uculovala.. Pak ze mě to nadšení nějak opadlo a já se do čtení nutila.. Naštěstí mě to pak začalo zase bavit a já to s úsměvem na tváři dočetla.
Neskutečně jsem si oblíbila Ani. Byla super a to její dohazování nemělo chybu :d.
Nebyl to nějak úžasný příběh, ale z velké části mě bavil. Hlavně Dreamland a všechno okolo toho.. Epilog za mě top strop!! (miluju epilogy!!)
Knížka byla příjemným oddechovým čtením. Sice měla pomalejší rozjezd, ale jiskreni mezi Zahrou a rowanem , které trvalo už od jejich prvního setkání až do konce, me nutilo číst dal. A nelituji!! Po prvních cca 100 stránkách jsem se do knížky tak zacetla, ze bylo těžké ji odložit. Zaujalo me však nejen neustále jiskreni mezi hlavními postavami, ale i pomerne kratke kapitoly, autorcin styl psaní a především prostředí zábavního parku, kde se kniha odehrává. Urcite doporučuji knížku vzít na dovolenou v létě , nebudete litovat.
Vic jak na 3 hvezdy to bohuzel neni. Ctive to sice bylo, ale na muj vkus az moc preslazene. Taky toho sexu bych i ubrala a udelala z toho spis slow burn, ale tohle ma kazdy jinak.
Musim se priznat, ze poslednich par desitek stran jsem preskakovala, abych uz to docetla a mohla si precist druhy dil, ktery me zajima daleko vic.
Kniha byla hezká, ale místy až moc dlouhá. Příbeh se postupně propracovával až k očekávajícímu závěru, ale i tak to bylo velmi milé. Na letní čtení je ideální. Nicméně se těším na druhý díl.
Přečteno v anglickém originále. Knížka se četla rychle, zajímavé prostředí, sedli mi i hlavní postavy. Je to spíše taková letní odpočinková knížka, protože zde není napětí a už předem tušíte, co se stane a jak to dopadne. Pokud knížku měla hodnotit mezi "oddechovkami" dám 5*. Jelikož čtu ale hlavně fantasy, kde jsou mnohem zajímavější a napínavější zvraty, tak hodnotím 3,5*
Zajímavé prostředí, se kterým jsem se doposud v knize nesetkala, bylo příjemným překvapením a ozvláštněním scén, které se odehrávaly v práci. Ze začátku mi přišly postavy k sobě až moc protivné, nechápala jsem, kde se v nich bere ta zlost, se kterou k sobě navzájem oba komunikovali, ale během knihy, která byla perfektně napsaná, jsem se do děje rychle ponořila a na Rowana a Zahru si udělala úplně jiný názor.
Moc se těším na druhý díl, knížka je odpočinková a místy dost vtipná, čtení jsem si užila.
Kniha je prostě odpočinková, když chcete vypnout mozek....ale...nesmí Vás začít rozčilovat :) jako mě.....Opakování určitých erotických frází a slova penis mi opravdu přišlo zbytečné a spíše to čtení škodilo. Nejsem puritán , ale pokud to neumím do příběhu zakomponovat přirozeně, tak to tam raději nedám vůbec.. Jinak by šlo o pohodové čtení pohádky po náročném dni . Moc pěkné je zasazení děje do zábavného parku a i zápletka s dědečkem je fajn. Po další knize z této série již ale nejspíše nesáhnu.
Na knihu jsem se těšila, ale ve finále jsem byla spíše zklamaná. Knížek v tomto žánru je teď opravdu mnoho. Některé lepší, některé horší. Tohle byl takový průměr. Ta jiskrnost, co tam byla už od prvních stránek.. To bylo asi trochu moc. Líbilo se mi prostředí ve kterém se příběh odehrával. Jinak byl děj chvílemi dost nudný. Rowan byl zase klasicky vykreslený miliardář, kterého peníze vlastně ani netěší a trpí, protože jich má moc.. A podobné klišé. Na konci klasický pohled do budoucnosti, kde jsou všichni dokonale šťastní. Asi nemá smysl to moc rozebírat. Jako oddechovka proč ne, ale jinak samé klišé a nuda. Tak uvidíme, zda nakonec někdy sáhnu i po dalších dílech, zatím to v plánu nemám.
sex láska erotika dědictví malování, kreslení Downův syndrom bratři ztráta blízkých poutě, lunaparky, zábavní parky
Moc krásný příběh a nádherná romantika. Příběh jsem si hnedka zamilovala a už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl. Knížku vřele doporučuji všem co mají rádi romantiku.