Láska na oko
Lauren Asher
Miliardáři z Dreamlandu / Dreamland série
Declan Odjakživa jsem věděl, že jednou převezmu vedení rodinného mediálního impéria. Jediný problém je dědická doložka v závěti mého dědečka. Splnit jeho poslední přání – oženit se a dát impériu dědice – se zdálo nemožné, dokud se nenabídla moje asistentka. Náš sňatek měl být dokonalým řešením mého největšího problému. Ale čím víc se navenek chováme zamilovaně, tím víc se mi do mysli vkrádají pochyby. Na Iris mi nikdy nemělo záležet, nebylo to součástí dohody. Zvlášť proto, že to pro ni nemůže skončit jinak než zlomeným srdcem. Iris Plán vzít si Declana se mi z počátku zdál jednoduchý. Sestěhovat se. Uspořádat svatbu. Mít spolu dítě. Abychom předešli komplikacím, stanovili jsme si pravidla. Pravidla, která je nutné dodržovat, přestože Declanovi je těžké odolat. Ale co se stane, když se začne stírat hranice mezi falešným a opravdovým? Láska na oko je druhým dílem série tematicky propojených samostatných knih, sledujících osudy tří bratrů z miliardářské rodiny.... celý text
Literatura světová Pro ženy
Vydáno: 2024 , RedOriginální název:
Terms and Conditions, 2022
"She loves you despite all the reasons she shouldnt."
Stalo se vám někdy, že se vám ze série líbil víc druhý díl než první? Pokud ano, u jaké to bylo?
Za mě určitě tohle splňuje Láska na oko. Ačkoliv mě Láska mezi řádky taky bavila, tak druhý díl si mě získal jednoduše víc. Tahle série je pro čtenáře romantiky a pohádek docela splněný sen.
Iris snad ani nejde nemít rád. Ačkoliv jsem si občas říkala, ať není vůči Declanovi tak splachovací a nechá ho to vyžrat už dřív. Takovou obětavost a zápal jsem snad ještě u nikoho neviděla. Na jejím místě by mi bouchly saze mnohem dřív. Naopak Declan, já věděla, že z něj nakonec bude fajn chlap a že pod tou maskou nepřístupného, ledového, psího čumáku někde je. Ale i tak jsem měla většinu knihy chuť ho vzít pánvičkou jak Locika Flynna Rychlíka. Jenže ten se alespoň vzpamatoval, takže jsem si ho mohla v klidu hezky oblíbit. Totéž se však nedá říct o jeho otci. I když je to fiktivní postava, nepamatuju se, kdy by mě někdo tolik naštval jako on. Naštěstí na jedno setkání s Iris určitě nikdy nezapomene.
Erotické scény se tu taky najdou, ale neřekla bych, že je to vyloženě nějak moc. Spíš tak adekvátně k ději. Za to chemie tomu nechyběla ani trochu. Fanoušci falešného manželství - randění - vztahu, případně sunshine x grumpy.. Tohle je něco pro vás!
"Ahh. Theres the big, grumpy man I know and like. “One day that mouth is going to get you in trouble."
Zároveň se těším na poslední díl s Calem, který se tu dost objevoval, jakožto nejlepší kamarád Iris. Jeho humor jsem si opravdu oblíbila.
Na konci nás opět čekal sladký závěr. Na mě to bývá až moc, avšak musím uznat, že tady to docela sedělo.
4,5/5
Jsem ráda, že se tahle série, která neustále jede na Tiktoku, dostala i k nám. První díl Miliardářů z Dreamlandu mě příjemně překvapil a ten druhý se mi líbil ještě o trochu víc.
Aby se Declan Kane mohl stát generálním ředitelem společnosti, musí splnit určité podmínky. Ty v tomto případě jsou oženit se a mít dítě. Jenže on není zrovna na dlouhodobé vážné vztahy, takže volba nakonec padne na jeho asistentku Iris.
Předstírané manželství, bručoun a sluníčko, to je romantická linka přesně podle mého gusta a v Lásce na oko neměla chybu. Ti dva se neustále dohadovali, ale přitom to mezi nimi šíleně jiskřilo.
Přes 400 stran mi strašně rychle uteklo, bavila jsem se a nechtěla knihu dát z ruky, dokud nebudu na konci. Tam čekaly dva přeslazené epilogy, kterým sice moc neholduji, ale i tak knihu moc doporučuji.
Děkuji @knihydobrovsky za knihu. #spoluprace
Declan nejstarší z bratrů... je to sarkastický suchoprt a je naprosto nesnesitelný.
Potřebuje se oženit a dát dědice ,aby mohl zdědit obrovské impérium. Zachrání ho jeho asistentka...je ochotná si ho vzít a žít podle předem určených pravidel.
Takže jak už to bývá nejdříve se akceptuji, potom se velmi přitahují pak přijdou na řadu city. Declan to všechno samozřejmě musí totálně pohnojit aby mohla přijít na řadu láska.
Nic originálního, ale přesto příjemná romanťárna ,kde byl úžasný postupný posun jejich vztahu.
První díl byl v podstatě průměrný a snadno zapomenutelný, ale průšvih to nebyl. Takže jsem si druhý díl přečetla bez většího očekávání. Ale tohle bylo boží!
Máme tady stokrát otřepanou - a zároveň mou nejoblíbenější - zápletku s falešným manželstvím, kdy on je citově plochý a ona je sluníčko.
Declan sice otočí příliš rychle a příliš snadno, ale já si to tak užila. Určitě se ke knížce vrátím.
…pochybnosti, láska, moc…
Všetci tí, ktorí ste čítali knihu Projekt snov a páčila sa vám, vedzte, že druhá časť série Dreamland s názvom Zmluva snov sa vám bude páčiť ešte viac. Práve to mám na autorkách rada. Keď si dvíhajú pomyselné latky, posúvajú hranice, ktoré vníma najmä zanietený čitateľ tohto žánru. Zbožňujem, keď v očiach čitateľa dokážu napísať lepší príbeh, lepšiu zápletku, lepšiu chémiu, lepšie postavy a v tejto knihe som práve všetko “lepšiedostala. A to som si myslela, že Projekt snov je dokonalý. Je, ale Zmluva snov je viac :)
O mne je známe, že anotácie nečítam. O knihe som však vedela, že pôjde o dohodnuté manželstvo muža bližšie k 40-tke a jeho asistentky o dekádu mladšej. Všetko sa dialo od začiatku zhurta. Zásnuby sa konali už v prvej kapitole, samotná svadba o pár kapitol ďalej v časovom úseku dva týždne. Bola som nesmierne zvedavá, o čom bude zvyšných 300 strán. Priznávam, mala som obavu, či to nebude nudné “chce ma, nechce ma. Na toľkých stranách by to bolo ako utrpenie.
Avšak! Prvým stretom hlavných postáv som z riadkov vycítila, že večne namosúrený generálny riaditeľ Declan nie je voči svojej asistentke ľahostajný. Pracovná morálka je ale nadovšetko, preto si drží odstup doslova a dopísmena. Iris má prácu sťaženú a nie je to len tým, že pracuje pre Declana. Maká na 150% aj v čase voľna, pretože musí, ale aj preto, že to má v povahe. Byť nápomocná a nevzdávať sa.
To, že sa mi kniha páčila, je jasné už z môjho úvodu. Okrem spomínaných postáv sa mi veľmi páčila chémia, ich zbližovanie a neistota- predsa len… ide o zmluvu, kratochvíľu, či skutočné city? Lauren Asher napísala krásne, emotívne chvíle dvojice, ich pochybnosti a neistotu som mala možnosť čítať z oboch pohľadov, čo milujem, tak isto sklamania, kedy postavy zostali verné svojej povahe a autorka z nich nerobila láskou zaslepených “ratlíkov. Ak ste neznášali otca troch bratov Kaneových v prvej časti, vezmite jed na to, že ak by sa dalo fyzicky ublížiť fiktívnej postave, starý Kane by bol na pokraji života a smrti. Tak slizký, zákerný človek, ktorý by sa mal nazývať niečím otcom… Nepredstaviteľné, čoho sú niektorí ľudia schopní spáchať na vlastnej krvi pokiaľ ide o moc, postavenie a ego. Príjemným osviežením niektorých pasáží boli zmienky o dvojici z predošlého dielu a mala som bližšie spoznať Cala. Napriek tomu, že sa mi javil celý čas ako gej(nemám nič proti), ma celkom potešilo, že naňho starý otec našil búdu rovnako, ako na bratov. A tak sa v tretej časti série dozviem, prečo je sám a ku komu ho jeho srdce ťahá.
V úvode knihy nájdete playlist k príbehu. Ak teda holdujete čítaniu s hudobným podmazom, máte skvelé tipy, čo sa k deju hodí. Okrem hudby, ktorej ja neviem prísť na chuť, najmä počas hltania príbehov, kedy preferujem (hrobové) ticho, vás môže Zmluva snov nadchnúť zaujímavými vedľajšími témami. S jednou z nich súvisí používanie rôznych cudzích slov, ktoré sú vysvetlené pod čiarou. Ich významy sú krásne, hlboké, mňa najviac zasiahol výraz z arabčiny YAABURNEEL. Snažila som sa zo všetkých síl, ale nedalo sa… zaliali ma slzy výnimočnej chvíle. Zasiahlo ma, ako romantické gesto a jedno cudzie slovo, s tak obšírnym významom, dokáže umocniť krásu okamihu. Každému človeku na planéte prajem, aby našiel svoju yaaburneel. Ja to šťastie mám
Za mne lepší příběh než v prvním dílu;-)
Víc mi sedla hlavní dvojce:-*
Mělo to skvělý vibe a hlavně úžasný slovní přestřel plný sarkasmu;-)
Ideální letní čtení!
„Láska není o dálce, o penězích ani o tom jak moc vám to ostatní přejou, je jen o tom jak moc toho druhého milujete.“
Kniha se mi líbila stejně jako první díl. Je to nenáročná oddechovka, děj je předvídatelný a nic nového ale když nechcete přemýšlet, tak je moc hezky napsané a určitě se těším na posledního bráchu.
Láska na oko je druhým dílem ze série - Miliardáři z Dreamlandu, která sleduje osudy tří bratrů z bohaté rodiny. V tomto díle se zaměřujeme na Declana, nejstaršího syna, který se potýká s plněním dědické doložky v závěti. První díl jsem si moc užila, ale tenhle díl byl teda upřímně ještě o něco lepší a mě to strašně moc bavilo.
Tohle je přesně ten typ knihy, po které sáhnu, když si chci odpočinout a pobavit se. Láska na oko je romantický příběh plný humoru, napětí a nečekaných zvratů. Celý příběh jsem naprosto hltala, stránky mi utíkali před očima a já se nemohla odtrhnout, dokud jsem celou knihu nedočetla.
Hlavní hrdinka Iris je chytrá a sympatická žena, která tvrdě dře, nebojí se jít si za svým a je schopná se obětovat pro ostatní na úkor svého života. Je silná, nezávislá a nebojí se říct svůj názor. Měla těžké dětství a bojí se pustit si na 100% do života nějakého muže.
Zato Declan je nerudnej bručoun, který nevěří v lásku, je to strašnej workoholik a introvert, který nemá rád lidi a jejich společnost. Během příběhu se otevírá a učí se důvěřovat druhým lidem, zamiluje se do své asistentky Iris a snaží se překonat své démony z dětství.
A něco k ději:
Aby se Declan stal dědicem rodinného impéria, musí se oženit a mít dítě. To se zdá být nemožné, dokud se mu nenabídne jeho asistentka Iris Thorne. Declan a Iris uzavřou smlouvu o fingovaném manželství. Navenek se před rodinou a veřejností tváří jako zamilovaný pár, ale ve skutečnosti se ale snaží o co nejmenší kontakt. Postupem času se však mezi nimi začínají tvořit opravdové city.
Pokud máte rádi nenáročnou romantiku u které se zároveň pobavíte i dojmete. Určitě sáhněte po téhle knize, kterou vám všem s nadšením doporučuji a já budu mezitím netrpělivě vyhlížet další díl.
Příběh Declana a Iris mě zaujal ještě o něco víc než jeho bratra se Zahrou, což jsem trocchu očekávala, jelikož mě ti dva zaujali už v první knize. První polovina knihy plynula a moc jsem se bavila, v druhé polovině už se všichni pouze hádali a to bylo otravné. Nakonec samozřejmě happy end...A jsem moc zvědavá, co autorka vymyslí v dalším díle s Calem.
Tenhle díl se mi líbil moc, dokonce víc než první. Bylo to čtivé, dialogy hlavních postav perfektně napsané, zápletka sice klasická, už tisíckrát zpracovaná v jiných knihách, ale proč ne, když to vlastně funguje... moc se mi líbili hlavní postavy, jak byly napsané. Iris je typ hrdinky, které rozumíte a obdivujete ji, za její neskutečnou sílu. Líbilo se mi, jak měla pro Declana na všechno vždycky odpověď. Declan mi zase připomínal hlavní hrdiny z knih L. J. Shen. Mám ráda tyhle temný drsný hrdiny, který pak příběh dostane do kolen. Nic tomu nechybělo a četlo se to vlastně samo.
Protože jsem nenapravitelná romantička,
moc se mi to líbilo, úplně stejně, jako první díl :-)
Měla jsem velké očekávání, bohužel nebylo naplněno.
Ne že by se to číst nedalo, ale šmrnc prvního dílu to rozhodně nemělo. Chyběl mi i ten břitký vtip, který byl v prvním díle.
Ano, každá postava je jiná, je třeba jí příběh přizpůsobit, ale tady mi to úplně nesedlo. Přišlo mi to jak slabý odvar.
Těžko ke knize cokoli psát, příběh mi přijde nedotažený, jak psaný v tlaku na čas. Víc rozebrat myšlenky, usadit návaznosti.
Na tento díl jsem se těšila, bohužel mě překvapil a ne zas tak pozitivně, jak jsem si přála.
Výrazně slabší než první díl, těžkopádný začátek, Declanův přerod na starostlivého a citlivého "miláčka" jako mávnutím kouzelného proutku, návštěva Dreamlandu s obchodním partnerem (co to jako mělo být ?). I z tak "klišoidního" tématu se určitě dalo vytěžit víc.......
Myslím, že pokud hledáte dobrou romantickou knihu, tuhle můžete přeskočit, protože najdete opravdu mnoho lepších.
Declan potřebuje jediné - terapii, rozhodně ne vztah a už vůbec ne s Iris, která je na tom o trochu lépe, ale také by jí návštěva psychologa neuškodila. U obou jsem jádro jejich chování i pocitů dokázala celkem pochopit, bohužel mi ani jeden nepřirostl k srdci. Autorka měla více času věnovat řešení jejich problémů, když už jim jich tolik naložila. Osobně bych vyškrtla nudné pasáže - viz třeba návštěva Afriky - a věnovala se raději něčemu podstatnému.
Declanova přeměna z bezcitného a chladného v romantického, byť se spoustou nevyřešených problémů mě nepřesvědčila. Působilo to neuvěřitelně a mnohdy i nesmyslně. Dialogy byly odfláknuté. Kolikrát nedávalo smysl která postava co říká, což předpokládám, že když jsem četla první díl v češtině a druhý ve slovenštině nebude chyba překladu, protože se to vyskytovalo v obou dílech.
Postavu Cala jsem už vůbec nepochopila. Kdo teda je a čím se vlastně živí? Na konci jsem pochopila že prý asi alkoholik, který je nezaměstnaný. Co tam tedy dělá, když se v průběhu knihy objevuje v Declanově kanclu, je mi záhadou.
Čekala jsem, že se alespoň vztah Rowana a Declana nějak vyřeší, že si konečně promluví a nějak si to všechno vyříkají. Autorka nás ale odbyla pár větami a šlus.
Velké zklamání! Na knihu jsem se těšila, ale větší část mě nudila. Některé nápady v knize se mi ale líbily, i když byly odfláknuté a nedotažené. Z tohoto důvodu dávám tři hvězdy.
Pekne napísaná romanicka kniha. Iris bola špičková, mam rada hrdinky ktore maju v hlave viac ako cukrovú vatu,su inteligentnne, maju ostry jazyk a nenachaju si kaslat na hlavu. To bola presne Iris. Declan bol zase ina salka kavy,niekedy by som ho najradsej nakopala do riti za jeho reci ale zase mal úžasný suchy humor a bol pekelne sexi. Preco nie? Aj taketo rozpravky treba čítať...
MI-LU-JU! Hodně mi to tentokrát sedlo do nálady, ale tak to u těchhle typů knih musí být. Líbil se mi ten přesah v podobě dyslexie a v objevování sebehodnoty u hlavní hrdinky a psychologický vývoj Declana (jestli se to tak dá nazvat). Jejich slovní přestřelky taky stály za to, no milovala jsem každou drobnost tohohle příběhu. I ty přeslazený epilogy. Někdy tohle prostě potřebujete číst, i když je to klišé.
Super romantika, zaujímaví hlavní hrdinovia,nielen kvôli farbe pleti. Tiež mám rada tému dohodnuté manželstvo a potom ten vývoj a chémiu, ak je to dobre napísané, je to skvelé. A ešte tie cudzie slová boli paráda. Ja som spokojná.
2023 | Láska mezi řádky |
2024 | Láska na oko |
2024 | Láska na druhý pokus |
Tenhle díl se mi líbil víc než ten první. Byl čtivý, trochu předvídatelný, vtipný a roztomilý. Iris měla můj obdiv a Declana bych občas nakopala do zadku. Ale dopadlo to tak jak mělo. Sladce.
Těším se na příběh o třetím z bratrů.