Vychytralý plán

Vychytralý plán
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517712/bmid_vychytraly-plan-GTs-517712.jpg 4 20 20

Milujte a nechte špehovat série

Romantický příběh z počátku 19. století s tajemstvím. V jeho centru se ocitají obě osobité hlavní postavy románu, když jako agenti nahlížejí do zákulisí zpravodajské služby a potýkají se s nástrahami vzájemné lásky. Kdyby slečna Laura Hopkinsová toužila po manželovi, její krása, důvtip a bohatství by jí pomohly získat každého, koho by si přála. Jenže Laura raději využívá své přednosti k jiné činnosti. Pod pseudonymem lady Sterlingová pomáhá ženám, s nimiž hrubě zacházeli nebo je zneužili jejich zaměstnavatelé. Ve chvíli, kdy má před sebou největší kořist, neočekávaně jí pomůže gentleman, který o sobě prohlašuje, že je lord Sterling. Kapitán Jeremy Adison, vikomt Sterling, působící v královské zpravodajské službě, bývá pověřován těmi nejnebezpečnějšími úkoly. Žádný však není tak komplikovaný jako případ lady Sterlingové. Dvojice je nucena vystupovat jako novomanželé v domě hraběte se špatnou pověstí. Utvoří neočekávané spojenectví, ale zároveň se mezi nimi rozhoří vášnivá touha. Může je ovšem nebezpečná přetvářka přivést k opravdové, trvalé lásce?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag

Better off wed

Hradčiatko
30.08.2024 3 z 5

(SPOILER) V prvom rade vysvetlím moje zaradenie do výzvy "hodiny na obálke", aby bolo jasné, nemám problém s očami - hodiny sú cez celú zadnú stranu obálky (symbol tých, o ktoré v príbehu aj kráča, a preto si to smelo dovoľujem pridať). Inak by som príbeh hodnotila v zásade pozitívne (zatiaľ tento jediný zo série som čítala), pretože autorka v závere pekne vysvetľuje svoju snahu, aby pátranie po kľúči bolo autentické a je tam aj originálna hlavná zápletka ohľadne vytrestania "ulovených špinavcov", avšak... ja som nedokázala hlavným hrdinom uveriť ich stvárnenie intimity vzťahu. Nehnevajte sa na mňa, starého konzervatívca, ale aby na začiatku 19. storočia akokoľvek emancipovaná žena, a k tomu panenská dáma z vyššej spoločnosti, vôbec priznala gentlemanovi nejaké individuálne posteľové aktivity a ešte mu ich aj predviedla naživo, označila si, na čo má chuť, to sa mi skrátka nechce veriť. Prepitujem, ak touto otázkou niekoho pohorším, no v knihe to je a spoiler som označila, takže smelo pridám: ženy, ruku na srdce (alebo pod spodničku), koľké ste to svojim partnerom by boli schopné popísať či predviesť v dnešnej dobe a ako skúsené miléniovky? :) Tu by som na mieste autorky máááálinko ubrala plyn (teda asi paru či konskú silu) a zamerala sa skôr na troška za vlasy pritiahnuté rozuzlenie (to teda tajná služba za moc nestála, keď ich hlavný zloduch tak ľahko dobehol) a pridala by som zaraz dve hviezdy ;)

Kudík
03.05.2024 4 z 5

Nemohu tvrdit, že ústřední dvojice je nejsympatičtější ze všech dosud se v této tetralogii objevujících, ale zatím se mi jejich příběh líbil nejvíc. Tato série je evidentně provázána i s jinou autorčinou, a to s "Rogues and Rebels", protože se část děje a postav odkazuje k druhému dílu z ní.

Kapitán Jeremy Addison, lord Sterling má od generála Scotta za úkol nalézt osobu, která se skrývá pod identitou lady Sterlingové, lovkyně špinavců. Generálovo zadání je trochu specifičtější, a co to udělá se slečnou Laurou Hopkinsovou (jejíž bratr byl v přechozím díle unesen kvůli francouzské kuchařce) asi není překvapující. Laura i Jeremy to od počátku pojali jako lehce divadelní výstup a já čekala co a kdy praskne. V dané době to měla hezká mladá děvčata ve službě jistě mnohem těžší, a proto se mi líbí celkem nadčasový Lauřin přístup, a to jak se rozhodla s Jeremym obnovit a osídlit Everham.

kacenka6144
27.02.2024 4 z 5

Pěkný příběh. Laura a Jeremy tvořili sehranou dvojici. Jejich herecké scénky mě vždy pobavily. Knížka nebyla nudná, prostředí špionů má svoje kouzlo.

pip11
02.12.2023 4 z 5

Toto pokračování série je trochu dobrodružnější. Tajemná a obávaná lady Sterlingová se zabývá lovem špinavců z horních vrstev společnosti, až zaujme pozornost generála Scotta.

Jaruš7
28.10.2023 3 z 5

Mé očekávání autorka přelstila převážně formou tématu, jenž nevyhledávám. A tak proto to zklamání.
Moc našmajchlované. Vymyslet přezdívku, a tu pak zosobněně zrealizovat spolu s milostnými zdráhavými svody bylo k titulu asi dobrý tah, ale uspokojení bylo jak z knihovničky pro nevyléčitelné romantické naivky.

Realita života zde neměla šanci.

biki
23.09.2023 5 z 5

Zase o kousek lepší, než minulý díl, tentokrát nemám téměř co vytknout. Snad jen mírnou ztrátu tempa ve střední části, která ale vyplynula ze situace, v níž se oba hrdinové nacházeli. Laura a Jeremy se mi také z dosavadních knih série zdáli nejzajímavější a nejsympatičtější. V závěru knihy je pak i slibný nástřel na další díl.

Staráknížka
22.07.2023

Romantika vhodná přesně pro horké léto. Hlavní hrdinka je fakt k neuvěření a hrdinný a čestný kapitán Jeremy - to manželství bude jistě plné dobrodružství. Fandím oběma.

rampapa
28.06.2023 5 z 5

Nádherná knížka. Moc jsem se na tenhle příběh těšila a jsem jím nadšená. Lauru a Jeremyho jsem si hnedka zamilovala. Příběh se mi moc líbil. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

historické romance

Susanna Craig