Minútový manažér
Kenneth Blanchard , Spencer Johnson
Ako si poradiť so svojou prácou a životom. Najpopulárnejšia metóda riadenia na svete. Je rýchla, je jednoduchá, funguje! Kniha obsahuje tri jednoduché, ľahko použiteľné minútové tajomstvá, ktoré zlepšia vašu prácu a život.
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2013 , CitadellaOriginální název:
The one minute manager
Ja nevim, ale me to fakt nechytlo. I kdyz je kniha velmi kratka a da se precist snad za hodinu, stejne jsem od pulky preskakoval.
Prijde mi to hrozne vyumelkovane a ucelove. Par dobrych myslenek, ale zadne novoty, ktere by clovek nenasel jinde. A zaroven ne tak prirozene jako jine knihy.
Rozhodně jde o skvělí materiál. Je to vlastně takový čtiví manuál. Dobrý příběh ve kterém se vše učíte. Tato knížka se čte vícekrát dle životní potřeby. Rozhodně doporučuji vlastnit a vracet se k ní.
Jak bych tohle shrnul? Stručné, jasné, předatelné, použitelné... A to je super! Myšlenky jsou zasazeny do příběhu a díky tomu se s nimi čtenář výborně ztotožní, není to jen forma pravidel a pouček. Za mne na to jak je kniha malá, má co předat. Takže když si přečtete, určitě to nebude na škodu, a možná se k ní budete i vracet ;-)
Čtivé. Pěkné popsání manažerských metod v příběhu o zvědavém šťourovi a mistrovi svého oboru. Nelze aplikovat ve všech případech reálného života, ale určitě jde o dobrý podklad, kterým by se moderní management měl snažit řídit.
Tuhle knížečku přečtete jedním dechcem. Vydá spíš na kapitolu jedné knížky než knížku samotnou, ale je velmi poučná.
Kniha sama o sobě přínosná tak 3-4 myšlenkami. Co se mi nelíbí, je ta spousta zbytečně vyplýtvaného papíru - na stránce 1-2 odstavce a nad nimi i pod nimi spousta vloného místa na dvoj- až trojnásobek textu. Že by se utoři styděli vydat knihu téměř o ničem a ještě k tomu hubenou, tak ji nafoukli prázdným místem? Gruberův Osobní informační systém má stránek třetinu a informačně a myšlenkově ne stonásobně bohatší, než toto "dílo".